Skip to content

Piilota tai näytä Macin telakka

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • Avata Järjestelmäasetukset, valitse Telakkaja tarkista Piilota ja näytä telakka automaattisesti.
  • Pikanäppäin Komento() +Vaihtoehto+D vaihtaa myös Dockin näyttämistä tai piilottamista varten.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka telakkaa voidaan näyttää tai piilottaa asetusten, pikanäppäimen tai hiiren / ohjauslevyn avulla ja kuinka telakkaa pienennetään näytöllä pitäen se näkyvissä. Tämän artikkelin tiedot koskevat Mac-tietokoneita, joissa on OS X 10.8 Mountain Lion -käyttöjärjestelmä macOS 10.14 Mojaven kautta.

Kuinka piilottaa tai näyttää telakka Macissa

  1. Valitse Järjestelmäasetukset Omenavalikosta tai napsauta Järjestelmäasetukset -kuvake Dockissa.

  2. Klikkaa Telakka -kuvake Järjestelmäasetukset-ikkunan ensimmäisellä rivillä. A

  3. Laita valintamerkki Piilota ja näytä telakka automaattisesti ruutu, jos haluat Dockin poistuvan, kun et käytä sitä. Poista valintamerkki, jos haluat, että telakka pysyy näkyvissä koko ajan.

  4. Sulje Dockin määritysruutu.

Kun Piilota ja näytä telakka automaattisesti on valittu, telakka katoaa, kun sitä ei käytetä. Saat sen näkyviin tarvittaessa tarvittaessa siirtämällä hiiren osoittimen näytön alareunaan, jossa telakka yleensä sijaitsee. Jos siirrit telakan näytön vasempaan tai oikeaan reunaan, siirrä hiiri näytön tälle puolelle.

Näytä tai piilota telakka näppäimistöllä

Sen lisäksi, että määrität telakan näkymisen vai piilottamisen Dock-asetusten avulla, voit myös hallita sen näkyvyyttä suoraan näppäimistöltä siirtymättä Järjestelmäasetuksiin.

Käytä Komento() +Vaihtoehto+D pikanäppäin Dockin vaihtamiseksi näytettäväksi tai piilotettavaksi. Tämän menetelmän etuna on, että voit muuttaa näkyvyysasetusta heti ilman Järjestelmäasetuksia.

Näytä tai piilota telakka hiirellä tai ohjauslevyllä

Viimeinen tapa muuttaa telakan näkyvyysasetusta on käyttää hiirtä tai ohjauslevyä pääsemään itse telakan salaiseen valikkoon. Siirrä kohdistin Dock-erottimeen, siihen pieneen pystysuoraan viivaan, joka sijaitsee Dock-sovellusten ja kaikkien Dockiin asentamiesi kansioiden tai asiakirjojen välillä.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Dock-erottimen kohdistin Ota piilotus käyttöön piilottaa telakka. Jos telakka on yleensä piilotettu, siirrä kohdistin telakointialueelle, jotta telakka tulee näkyviin, ja napsauta sitten Telakan erotin ja valitse Poista piilotus käytöstä.

Voit käyttää Dock-erotinta myös mihin tahansa Dock-asetuksiin nopeasti. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Telakan erotin ja valitse Dock Preferences.

Dock Real Estate -sovelluksen vähentäminen

Jos haluat pitää telakan näytöllä, mutta haluat sen vievän mahdollisimman vähän tilaa, käytä Dock-asetuspaneelia koon ja suurennuksen hallintaan. Koko on ilmeinen; Käytä Koko liukusäädin muuttaa telakan kokoa. Voit asettaa sen niin pieneksi, että on vaikea nähdä, mitä kukin Dock-kuvake on tarkoitettu.

Suurennus on salaisuus pienimmän mahdollisen telakan käytössä. Kun suurennus on käytössä – aseta valintamerkki Suurennus -ruutu Dock-asetuksissa – suurennuksen liukusäätimellä voit määrittää Dockin laajennetun näkymän koon. Kun kohdistin kulkee minkä tahansa pienen telakan osan yli, kohdistimen alla oleva sijainti suurennetaan, mikä tekee telakan osasta helppolukuisen pitäen yleisen telakan pienenä.

Odota, on enemmän

Telakalla on enemmän kuin vain piiloutuminen ja näyttäminen. Sen lisäksi, että voit siirtää telakkaa näytön vasemmalle tai oikealle puolelle, voit tehdä hienovaraisia ​​muutoksia, jotka vaikuttavat telakkaan, sekä hallita, kuinka nopeasti telakka ilmestyy tai katoaa, että poistaa joitain telakan animaatioita nopeuden lisäämiseksi asiat hieman enemmän. Kokeile käyttää Maciasi, kun Dock on näkyvissä ja sitten näkymätön, ja katso, mistä pidät siitä parhaiten.