Skip to content

Poista avaimen luominen Chromebookiin

20 de maaliskuu de 2021

Yksi yleisesti käytetty näppäimistövaihtoehto, jota ei löydy useimmista Chromebookeista, on Poista-näppäin – pienempien, uudelleen suunniteltujen laitteiden uhri. Pikanäppäinten taikuuden avulla voit silti simuloida Poista-avaimen toimintaa Chrome-käyttöjärjestelmässä. Näin luodaan Chromebookin poistonäppäintoiminto sekä useita muita.

Kuinka poistaa Chromebookilla

Voit jäljitellä Poista-avaimen toimintoja Chrome-käyttöjärjestelmässä käyttämällä seuraavaa pikanäppäintä: Alt + askelpalautin. Tätä näppäinyhdistelmää voidaan painaa useista eri syistä, kuten tiedoston poistamisesta tai merkin poistamisesta vilkkuvan kohdistimen oikealle puolelle (tai sen eteen).

Sen sijaan Backspace-näppäin on pohjimmiltaan Chromebook Delete -näppäin, ja voit käyttää sitä ilman muita näppäimiä kursorin vasemmalla (tai takana) olevan merkin poistamiseksi.

Muissa tapauksissa, kuten silloin, kun käsittelet tiedostoja tai jopa valittua tekstilohkoa, voit napsauttaa poistettavaa kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valita Poistaa pikavalikosta.

Muut Chromebookin pikavalinnat

Poista-toiminnon lisäksi perinteisissä näppäimistöissä on muita näppäimiä, jotka eivät välttämättä ole käytettävissä tavallisessa Chromebookissa. Onneksi suurin osa näistä puuttuvista avaimista voidaan myös jäljitellä käyttämällä seuraavia pikavalintoja.

 • Koti: Ctrl + Alt + Ylänuoli
 • Loppu: Ctrl + Alt + alanuoli
 • Sivu ylös: Alt tai Haku + Ylänuoli
 • Sivu alas: Alt tai Haku + alanuoli

Jos haluat nähdä täydellisen luettelon Chrome-käyttöjärjestelmässä käytettävissä olevista pikanäppäimistä ryhmiteltyinä, valitse Näytä pikanäppäimet vaihtoehto löytyy näppäimistön asetussivun alaosasta.

Mukautettujen avainten luominen Chromebookille

Vaikka et voi luoda mukautettua Poista-avainta Chromebookillasi, sinulla on mahdollisuus yhdistää joitain muita toimintoja useisiin olemassa oleviin avaimiin.

 1. Kirjaudu tarvittaessa Chromebookiisi.

 2. Klikkaa Aika -ilmaisin näytön oikeassa alakulmassa.

 3. Kun ponnahdusikkuna tulee näkyviin, napsauta asetukset, jota edustaa rataskuvake ja joka löytyy oikeassa yläkulmassa.

 4. Chrome-käyttöjärjestelmän asetusten käyttöliittymän pitäisi nyt näkyä. Klikkaus Laite, joka sijaitsee vasemmassa valikkoruudussa.

 5. Klikkaus Näppäimistö.

 6. Chromebook-näppäimistön asetukset ovat nyt näkyvissä. Kohdassa tämän ruudun yläosaan ovat Haku, Ctrl, Alt, Escape ja Askelpalautin, joista jokaisella on avattava valikko. Voit muokata näiden yksittäisten näppäinten toimintaa painettaessa valitsemalla jokin toinen arvo kyseisen näppäimen valikosta. Joten jos et esimerkiksi käytä hakunäppäintä usein, mutta et halua saada Caps Lock -näppäintä saatavana Chromebookissasi, napsauta sen avattavaa valikkoa ja valitse Caps Lock.

 7. Kun olet tyytyväinen päivityksiisi, napsauta X sulje Asetukset-käyttöliittymä oikeassa yläkulmassa. Uusien näppäimistömääritysten tulisi tulla voimaan välittömästi.