Skip to content

Puhelimen liittäminen televisioon USB: n kautta

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Etsi television USB-portti tai lisää USB-portti televisioon HDMI-USB-sovittimella.
 • Liitä laitteet kaapelilla, joka kytketään sekä puhelimeen että televisioon tai sovittimeen.
 • Mene Lähde -painiketta television kaukosäätimessä tai kuvaruutuvalikossa. Valitse USB.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten puhelin liitetään televisioon USB: n avulla. Se sisältää tietoja USB-portin lisäämisestä televisioon, jos sillä ei ole sellaista, ja syyt yhteyden muodostamiseen.

Puhelimen liittäminen televisioon USB: llä

Jos olet joskus liittänyt pelikonsolin tai suoratoistolaatikon televisioon, puhelimen liittämisen televisiosi signaalilähteeksi pitäisi tuntua tutulta.

Ennen kuin teet mitään, lue television käyttöopas, jos sinulla on sitä. Siinä pitäisi olla paljon hyödyllistä tietoa satamasta, sen sijainnista ja käytöstä.

Näin liität puhelimen televisioon USB-kaapelilla.

 1. Tarkista televisiosta USB-portti. Ne ovat melko yleisiä nykyaikaisissa taulutelevisioissa, mutta on mahdollista, että nykyisessä televisiomallissasi ei ehkä ole niitä. Jos televisiossasi on USB-portti, se sijaitsee yleensä muiden porttien, kuten HDMI-kaapelin, kanssa. Etsi portti, jossa on merkintä ”USB”.

  Älä oleta, että se tulee olemaan tavallinen ”suorakulmio” USB. Katso itse porttia ja varmista, että sinulla on sopiva johto.

 2. Kun olet löytänyt portin, kytke USB-kaapeli, joka sopii sekä laitteeseesi että television USB-porttiin, ja liitä laite nähdäksesi, alkaako se latautua. Tämä on tehokkain tapa nähdä, lataako se puhelintasi käytön aikana.

  Vältä USB-keskittimien ja muiden laajennuslaitteiden liittämistä television USB-portteihin. Se ei ehkä pysty tukemaan heitä ja voi aiheuttaa muita ongelmia. Harkitse sen sijaan pidemmän USB-johdon hankkimista, mikä antaa sinulle hieman paremman pääsyn.

 3. Jätä puhelin kytkettynä verkkovirtaan ja etsi television kaukosäätimen Lähde-painiketta. Tämä voi olla myös television sivussa tai saatavana television valikossa Lähde-kohdassa. Valitse USB-vaihtoehto.

 4. Sinun pitäisi nyt nähdä puhelimesi näyttö televisiossa. Sinun on todennäköisesti jouduttava puhelinta hieman vastaamaan sitä yksi. Jos esimerkiksi haluat katsoa elokuvaa, sinun on käännettävä puhelinta vaakasuoraan, jotta näyttö on täynnä. Haluat ehkä käyttää jalustaa pitämään puhelimesi haluamassasi asennossa tai poistamaan näytön kierron käytöstä puhelimen asetuksissa.

Entä jos televisiossani ei ole USB-porttia?

Jos televisiossa ei ole USB-porttia, voit lisätä sen helposti. Useimmissa televisioissa on useita HDMI-portteja, ja voit liittää puhelimesi HDMI-USB-sovittimen kautta. Liitä puhelin vain sovittimen USB-puolelle ja kytke HDMI-pää vapaaseen porttiin. Aseta sitten televisiosi siihen porttiin ja jatka.

Muutama haittapuoli on tietoinen:

 • On epätodennäköistä, että USB-yhteys lataa puhelinta, mikä tarkoittaa, että sinun on tarkkailtava akun kestoa.
 • Yhteys ei välttämättä ole yhtä nopea kuin langaton yhteys. Mutta se on todennäköisesti paras vaihtoehto.

Entä jos televisiosi ei näe puhelinta lähteenä?

Jotkut televisiot on suunniteltu katsomaan kaikkea USB-liitäntää ulkoisena asemana, kuten peukalonkepinä, vaikka niillä olisi oma prosessori. Tämä tarkoittaa, että joudut ehkä turvautumaan HDMI-USB-sovittimeen myös tässä tilanteessa, joten televisio tunnistaa puhelimen ja laitteet voivat toimia yhdessä.

Miksi kytkeä puhelin televisioon USB: llä?

Langattomilla yhteyksillä voi olla ongelmia, varsinkin kun lähetät (lähetät tietoja langattomasti) televisioon puhelimesta tai tabletista. Ensimmäinen asia on vakaus: Datahyppy Internetistä, puhelimeesi, reitittimeesi tai erilliseen suoratoistolaitteeseen, televisioon ja takaisin ja lisäämällä yksi linkki mihin tahansa ketjuun, vaikka oletkin vain siirtymässä kaksi linkkiä kolmeen, lisää yhden linkin napsautuksen todennäköisyyttä. Tämä pätee erityisesti massiivisesti moninpeleihin tai videopuheluihin, joissa on useita yhteyksiä.

Vaikka puhelin ja televisio olisivatkin yhteydessä toisiinsa suoraan, ongelmat ovat edelleen olemassa. Pohjimmiltaan kaikki puhelimesi ja televisiosi todella kommunikoivat toistensa kanssa radion avulla. Joissakin tapauksissa he jopa kommunikoivat keskenään reitittimen tai vastaavien Internet-yhteysneuvojen kautta. Olemme kaikki kuulleet, mitä tapahtuu, kun kaksi radiosignaalia ylittää, ja kun langaton yhteys katkeaa, se johtuu usein samasta syystä. Jos sinulla on esimerkiksi langaton puhelin, se voi sekoittaa Wi-Fi-verkkoasi.

Vastaavasti usein puhelin, televisio ja reititin ovat todennäköisesti mukana muissa tehtävissä, vaikka nämä tehtävät olisivatkin taustalla. Aivan kuten tietokoneesi voi odottamatta kokea muiden ohjelmien vaatimuksia aiheuttaen ongelmia muualla, äkillinen kysyntä voi yllättää minkä tahansa yllä olevista tekniikoista.

Jos kaikki tämä ei riitä, sinulla on akku hallita. Vaikka voit kytkeä puhelimesi virran suoratoiston aikana, jos olet kääritty elokuvaan tai syvälle peliin, saatat unohtaa, kunnes on liian myöhäistä. Vaikka muistatkin ajoissa, akun varaus voi olla alhainen, joten puhelin voi priorisoida tiettyjä toimintoja pitääkseen toimintansa, mikä voi heikentää yhteyttä.

Kaikki tämä lisää änkytystä, viivettä, puskurointia ja muita ärsyttäviä ongelmia. USB-kaapelin kytkeminen vie paljon turhautumista. Ensinnäkin, laite ja televisio voivat jakaa tietoja suoraan sen sijaan, että luottaisivat reitittimeen tai mahdollisesti häiriintyneeseen suoraan langattomaan yhteyteen. Television mallista riippuen se voi antaa virtaa suoraan laitteeseesi. Ja sen sijaan, että suoratoistat laitteestasi välittäjän, kuten reitittimen tai Google Chromecastin kaltaisen laitteen, kautta, televisio käsittelee laitettasi erikseen, kuten pelikonsolia tai televisioon kytkemäsi kaapelirasia.