Skip to content

Puhuminen mustan näytön kanssa FaceTimessa? Näin voit korjata sen!

20 de maaliskuu de 2021

Koko FaceTime-asia katoaa, jos kaikki, mitä päädyt, on tyhjä tai musta näyttö. Vaikka ääniviestintä on tehokasta, ei ole mitään muuta kuin nähdä jonkun kasvot. Katsotaanpa, miksi FaceTime-puhelusi ovat vain musta ruutu ystävien ja perheen sijaan.

Syitä mustaan ​​ruutuun FaceTimessa

Mustalla näytöllä on useita syitä FaceTimessa. Jotain niin yksinkertaista kuin ohjelmistoasetus laitevirheeseen voi olla ongelma. Tässä on joitain mahdollisia syitä mustalle näytölle FaceTimessa:

 • Kamera on pois päältä tai pois käytöstä.
 • Kamera ei toimi.
 • Kamera on toisen sovelluksen käytössä.
 • Jotain estää kameran linssiä.
 • Huono tai ei Internet-yhteyttä.

Kuinka korjata FaceTime Black Screen -ongelmat

Useimmat FaceTimen mustan näytön korjaukset ovat asioita, joita voit tehdä kotona. Hieman aikaa ja kärsivällisyyttä sinun pitäisi pystyä saamaan FaceTime takaisin toimintaan. Tarkastellaan muutamia mahdollisia korjauksia alla.

 1. Onko tämä vain äänipuhelu? Tarkista, ettet ole vahingossa valinnut vain äänipuhelua. Tämä on kenties viattomin syy, miksi näet joskus mustan ruudun käyttäessäsi FaceTimeä. Kun soitat vain äänipuhelun, näet a FaceTime -painiketta ruudun keskellä puhuessasi. Valitse tämä painike siirtyäksesi videopuheluun.

 2. Onko kameran linssi tukossa? Tarkista, että sinä tai soittajasi eivät estä kameran linssiä. Se voi joskus tapahtua, kun väärin asetettu peukalo tai sormi laittaa laitteen kameran pois toiminnasta, jolloin sinulle jää musta näyttö.

 3. Mitä kameraa käytät? Tarkista, mikä kamera on valittu. Etukamera voi olla käytössä itsekameran sijaan.

 4. Oletko sammuttanut laitteen viime aikoina? Jos ei, käynnistä laite uudelleen. Kyllä, tämä on toinen yksinkertainen vaihtoehto, mutta se toimii joissakin tapauksissa, koska uudelleenkäynnistys sulkee kaikki avoimet sovellukset. Se voi olla mitä tarvitaan, jotta FaceTime toimii jälleen kunnolla.

 5. Onko kamera varattu? Tarkista, että toinen sovellus ei käytä laitteen kameraa. Joskus mustat näytöt johtuvat toisesta laitteessa auki olevasta sovelluksesta, joka käyttää laitteen kameraa. Koska tämä ylimääräinen sovellus on jo käytössä kamerassasi, sinun on suljettava se, ennen kuin saat FaceTime-puhelun video-osan jälleen toimimaan.

 6. Onko sinulla hyvä Internet-yhteys? Tarkista internetyhteytesi selvittääksesi, onko yhteys vahva. Yksi mahdollinen syy, miksi FaceTime-videosi ei toimi, on se, että internetyhteydelläsi on ongelma tai se ei ole erityisen hyvä. Jos käytät Wi-Fi-verkkoa, varmista, että olet mahdollisimman lähellä Wi-Fi-reititintä.

 7. Onko FaceTime estetty vastaanottimen päässä? Tarkista, että sinulla tai soittajallasi ei ole FaceTime-rajoituksia. Käyttöoikeusrajoitukset (esimerkiksi lapsilukko) eivät anna sinulle mustaa näyttöä puhelun keskellä. Sen sijaan rajoitukset estävät sinua soittamasta videopuhelua onnistuneesti, jos vastaanotin on poistanut pääsyn FaceTime-laitteeseen. Pyydä sellaisenaan vastaanotinta asetuksetja tarkista sitten Rajoitukset (iOS 11: ssä tai aiemmissa järjestelmissä, – Kenraali) tai Ruutuaika (iOS 12: ssa tai uudemmassa).

 8. Onko laitteesi ajan tasalla? Jos se ei ole, päivitä laitteen käyttöjärjestelmä. Päivitykset voivat ratkaista taustalla olevat ohjelmisto-ongelmat, jotka voivat aiheuttaa FaceTime-mustan ruudun. Sellaisena, jos saatavilla on uusi iOS- tai macOS-versio, on hyvä päivittää iPhone, iPad tai Mac siihen.

 9. Eivätkö yllä olevat korjaukset toimineet? Jos sinulla on edelleen ongelmia, palauta laitteen tehdasasetukset. Tämä on dramaattinen vaihtoehto, ja se tulisi suorittaa vain, jos mikään yllä olevista vaihtoehdoista ei ratkaise FaceTime-mustan näytön ongelmia. Kuten aiemmat iPhonen, iPadin ja Macin Lifewire-oppaat selittävät, tehdasasetusten palautukset tulisi yleensä suorittaa vasta laitteen varmuuskopioinnin jälkeen.

 10. Tarvitsetko lisää apua? Siirry Apple Storeen tai valtuutettuun korjaamoon. Tämä on viimeinen vaihtoehto FaceTime-mustan näytön ongelmille, ja se tulisi käyttää vain, jos mikään yllä olevista menetelmistä ei toiminut.