Skip to content

Rajoita reitittimen kaistanleveyttä

16 de heinäkuu de 2021

Säädä reitittimesi liikennekiintiöitä nopeusrajoitetuille laitteille varmistaaksesi, että koko verkolla on kohtuullinen pääsy kaistanleveyteen.

Tarkista reitittimen osoite

Ennen kuin voit rajoittaa reitittimen kaistanleveyttä, sinun on tiedettävä kotireitittimen Internet Protocol -osoite. Tätä osoitetta kutsutaan oletusyhdyskäytävä.

Jokaisella reitittimellä on oma valikkojärjestelmä, mutta yleinen periaate pysyy samana. Käytä kunkin laitteen IP-osoitetta tai MAC-osoitetta hallitaksesi enimmäiskaistanleveyttä, jota se voi käyttää. Useimmissa reitittimissä tätä ominaisuutta kutsutaan Palvelun laatu. Tämän ominaisuuden sijainti on erilainen reitittimestäsi riippuen.

Kuinka rajoittaa kaistanleveyttä Linksys-reitittimessä

Linksys-reitittimet tukevat palvelun laatua. Käytä yllä mainittua yhdyskäytävän IP-osoitetta kirjautumalla kotireitittimeen järjestelmänvalvojana. Kun olet kirjautunut sisään, rajoita reitittimen kaistanleveyttä tietyille verkon laitteille noudattamalla seuraavia ohjeita.

 1. Avaa QoS-ominaisuus kirjautumisen päänäytössä valitsemalla Sovellukset ja pelit päävalikosta. vuonna Sovellukset ja pelit valikossa QoS alivalikosta.

 2. vuonna QoS -valikossa näet pudotusluettelon Ylävirran kaistanleveys. Käytä sitä valitaksesi Mac osoite.

  Mac osoite

 3. Valitse Enter a Nimi kirjoita kenttään sen laitteen nimi, jolle määrität kaistanleveyden. vuonna Mac osoite kirjoita aiemmin tallentamasi MAC-osoite. Aseta Prioriteetti kenttään sen kaistanleveyden määrään, jonka haluat sallia kyseiselle laitteelle. Korkea tarjoaa laitteelle korkeimman prioriteetin koko kaistanleveydelle. Matala rajoittaa laitteen kokonaiskaistanleveyttä eniten.

  nimi, osoite ja prioriteetti

 4. Näet määrittämäsi laitteen Yhteenveto -osiossa. Valitse Tallenna asetukset saada valmiiksi.

Kun olet määrittänyt kaikki laitteet, sinun pitäisi nähdä merkittävä parannus Internet-nopeudessasi laitteilla, jotka olet määrittänyt a: lla Korkea etusijalle. Älykäs lähestymistapa on määrittää kaikki kodin laitteet erilaisten prioriteettien mukaan niiden käyttötavasta riippuen.

 • Aseta kannettava tietokoneesi (missä tarvitset nopeimman Internet-yhteyden) ensisijaiseksi.
 • Aseta suoratoistolaitteet, kuten Chromecast tai Roku, etusijalle.
 • Aseta lasten kannettavat tietokoneet, joita käytetään enimmäkseen rentoihin verkkopeleihin, normaalilla prioriteetilla.
 • Määritä älykkäille laitteille, jotka käyttävät harvoin Internetiä, normaali tai matala prioriteetti.

Kun olet järjestänyt kaikki laitteen prioriteetit tällä tavalla, sinun pitäisi nähdä valtava parannus Internetin yleisessä laadussa.

Kuinka rajoittaa kaistanleveyttä muissa reitittimissä

Markkinoilla on monia reitittimen tuotemerkkejä ja malleja, ja QoS-ominaisuuden löytäminen niistä vaihtelee toisistaan. Alla olevien ohjeiden avulla löydät QoS-valikon suosituimmista reitittimistä.

Rajoita kaistanleveyttä Netgear-reitittimessä

Muodosta yhteys Netgear-reitittimeesi samalla IP-osoitteella, jonka olet ilmoittanut yhdyskäytävän IP-osoitteen edellisessä osassa. Kun olet muodostanut yhteyden järjestelmänvalvojana, rajoita verkon laitteiden kaistanleveyttä seuraavasti:

 1. Valitse päävalikosta PITKÄLLE KEHITTYNYT > Perustaa > QoS-asetukset.

 2. Valitse seuraavaksi Määritä QoS-sääntö ja valitse sitten Lisää prioriteettisääntö. Alla Prioriteettiluokka valikossa Mac osoite.

 3. Valitse valintanappi taulukossa ja alla Prioriteetti, valitse laitteen prioriteettitaso kohdasta Korkein että Matala. Klikkaus Käytä saada valmiiksi.

Rajoita kaistanleveyttä TP-Link-reitittimessä

TP-Link-reitittimet käyttävät tarkempia kaistanleveysasetuksia kuin muut reitittimet. Määritä kaistanleveysalueet korkean ja matalan välillä.

 1. Valitse Kaistanleveyden hallinta ja Sääntöluettelo vasemmalla olevassa valikossa.

 2. Valitse Lisää uusi luoda uusi sääntö. Valitse Yksi IP-osoite. Aseta protokollaksi molemmat (TCP ja UDP).

 3. Aseta Egressin kaistanleveys min ja max osaan Internet-palveluntarjoajan tarjoamasta latauskaistan kokonaisleveydestä. Aseta Tunkeutumisen kaistanleveys min ja max osaan Internet-palveluntarjoajan tarjoamasta kokonaislatauskaistanleveydestä.

Tarkista kokonaislataus- ja latauskaistanleveytesi suorittamalla online-nopeustesti tietokoneellasi.

Rajoita kaistanleveyttä D-Link-reitittimessä

D-Link-reitittimet käyttävät laitteille myös tiettyä IP-osoitetta MAC-osoitteen sijasta. Näet tietokoneesi IP-osoitteen samalla ipconfig / all komento kuten aiemmin tässä artikkelissa. Verkon laitteiden kaistanleveyden rajoittaminen:

 1. Valitse päävalikosta Pitkälle kehittynyt ja valitse sitten Liikennevalvonta.

 2. Valitse Lisätä lisätä uuden asiakassäännön. Valitse Lisää säännöt.

 3. Kirjoita tietokoneen IP-osoite Lähteen IP – kentän ja kaistanleveyden raja (osa kokonaiskaistanleveydestäsi) Yläkerrassa ja Alakerrassa kentät. Klikkaus Lisää säännöt saada valmiiksi.