Skip to content
iOS

Ratkaisut, kun iPhone Phone -sovellus lakkaa toimimasta oikein

19 de maaliskuu de 2021

IPhonen Puhelin-sovellus on helposti yksi Applen älypuhelinten käytetyimmistä sovelluksista, mutta joskus Puhelin-sovellus jäätyy, kaatuu tai vain lakkaa toimimasta kunnolla. Tällaiset tekniset ongelmat voivat estää sinua soittamasta yhteyshenkilöillesi, vastaanottamasta puheluja ystäviltä ja perheenjäseniltä ja jopa kuulemasta puheluja, kun he tulevat.

Nämä vinkit iPhone Phone -sovelluksen korjaamiseen koskevat kaikkia viimeaikaisia ​​iPhone-malleja ja iOS-versioita, mukaan lukien iOS 13, 12 ja 11.

Kuinka iPhone Phone -sovelluksen ongelmat ilmenevät

iPhone Phone -sovelluksen virheet voivat olla erilaisia. Joskus sovellus kieltäytyy avaamasta iPhonen aloitusnäytöltä, kun taas muina aikoina Puhelin-sovellus jäätyy edelleen eikä vastaa.

Tämä voi vaikuttaa myös puheluihin, ja mahdollisuus soittaa lähteviä puheluita tai vastaanottaa saapuvia puheluita ajoittain poistetaan käytöstä. Oletus- tai mukautetut soittoäänet voivat myös olla hiljaisia, ja sovelluksen todellinen ulkonäkö voi jopa näyttää erilaiselta.

IPhone Phone App -virheiden syitä

IOS Phone -sovellukseen vaikuttavat virheet johtuvat usein puhelinpalveluntarjoajasta tai sovelluksen tai käyttöjärjestelmän päivityksen aiheuttamasta ristiriidasta. Virheelliset asetukset, jotka aktivoidaan tai poistetaan käytöstä, voivat myös olla Puhelin-sovelluksen ongelmien taustalla.

Onneksi tällaisille iPhone Phone -sovelluksen ongelmille on useita korjauksia.

Kuinka korjata iPhone Phone -sovelluksen ongelmat

Jos sinulla on ongelmia iPhone-puhelinsovelluksesi kanssa, voit yrittää saada sen toimimaan uudelleen muutamalla tavalla.

 1. Sulje iPhone Phone -sovellus. Aina kun iPhone Phone -sovellus jäätyy tai lakkaa toimimasta kunnolla, sovelluksen sulkeminen ja avaaminen uudelleen voi usein korjata ongelman.

  Pelkkä vaihtaminen toiseen sovellukseen tai palaaminen iPhonen aloitusnäyttöön ei sulje Puhelin-sovellusta. Tuo kaikki avoimet sovelluksesi pyyhkäisemällä ylöspäin näytöllä ja sulje sitten Puhelin-sovellus ylöspäin.

 2. Käynnistä iPhone uudelleen. Uudelleenkäynnistyksen tekeminen voi korjata kaikki virheet, jotka estävät Puhelin-sovelluksen toimimasta oikein, ja voi olla hyvä ratkaisu, kun Puhelin-sovellus kaatuu jatkuvasti. Tämä prosessi voi myös korjata kaikki mahdolliset yhteysvirheet matkapuhelinoperaattorisi kanssa.

 3. Kytke lentokonetila pois päältä. Jos olet juuri nähnyt elokuvan tai lentänyt, olet ehkä unohtanut sammuttaa iPhonen lentokonetilan. Jos tämä ominaisuus on käytössä, tämä ominaisuus estää ketään soittamasta sinulle ja estää sinua ottamasta yhteyttä muihin.

 4. Kytke lentokonetila päälle ja pois päältä. Jos sinulla on vaikeuksia muodostaa yhteys matkapuhelinoperaattoriin, yritä ottaa lentokonetila käyttöön, odottaa 30 sekuntia ja sammuttaa se sitten uudelleen. Tämä palauttaa yhteyden.

 5. Ota mobiilidata käyttöön. Sipaise iPhonen oikeassa yläkulmassa alaspäin ja tarkista, että mobiilidatakuvake on vihreä. Jos se ei ole, napauta sitä kytkeäksesi sen päälle.

 6. Tarkista Bluetooth-laitteesi. Jos sinulla on vaikeuksia kuulla puheluja, tarkista kaikki Bluetooth-kaiuttimet ja kuulokkeet, kuten Apple AirPods, onko puhelut siirretty heille sen sijaan.

  Jos näin on, voit yrittää poistaa laitteet iPhonesta tai sammuttaa iPhonen Bluetooth kokonaan.

 7. Käytätkö oikeaa sovellusta? Jos epäilet, että iPhone Phone -sovelluksesi ei toimi kunnolla tai huomaat, että se näyttää yhtäkkiä erilaiselta, tarkista, että käytät todella oikeaa sovellusta. Samankaltaisilla puhelin- ja viestisovelluksilla, kuten WhatsApp, Line, WeChat ja Messages, on hyvin samanlaiset vihreät kuvakkeet kuin Puhelinsovelluksessa.

 8. Maksitko matkapuhelinlaskut? On mahdollista, että olet unohtanut maksun ja matkapuhelinoperaattorisi on rajoittanut iPhonen puhelutoimintojasi. Soita palveluntarjoajallesi toisella puhelimella tai käy sivuliikkeessä varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa tililläsi.

 9. Tarkista liukukytkin. IPhonen vasemmalla puolella on kytkin, joka päälle kytkettynä hiljentää puhelut ja ilmoitukset kokonaan. Jos kytkin on oranssi, se tarkoittaa, että se on aktivoitu. Kytke se pois päältä pyyhkäisemällä sitä ylöspäin. Sinun pitäisi nyt pystyä kuulemaan puheluita uudelleen iPhonessa.

  Tätä kytkintä kutsutaan usein diakytkimeksi, laitteistokytkimeksi tai mykistyskytkimeksi sen mukaan, keneltä kysyt.

 10. Poista Älä häiritse -tila käytöstä. Älä häiritse -asetuksen tiedetään olevan takana tilanteissa, joissa iPhone Phone -sovellus jäätyy.

 11. Nollaa verkkoasetukset. Tämä voi poistaa kaikki ristiriitaiset tiedot, jotka voivat olla rikkoutuneen iPhone Phone -sovelluksen takana.

 12. Päivitä iPhone. Uusien ominaisuuksien ja turvallisuuden parannusten lisäksi iOS-päivitys voi myös korjata käyttäjien ja kehittäjien havaitsemat virheet ja häiriöt.

 13. Onko sinulla verkkovierailusuunnitelma? Jos matkustat ulkomaille ja sinulla on vaikeuksia soittaa puhelua iPhone Phone -sovelluksesta, on mahdollista, että älypuhelimessasi ei ehkä ole käytössä maailmanlaajuista verkkovierailua. On myös mahdollista, että operaattorisi on saattanut unohtaa aktivoida sen puolestasi, joten yritä tarkistaa heiltä, ​​löytävätkö he syyn lopussa tai nykyisellä suunnitelmallasi.

 14. Tarkista SIM-korttisi. Jos olet käyttänyt samaa SIM-korttia jonkin aikaa, se voi olla vihdoin kulunut ja tarvitsee vaihtaa.

 15. Nollaa iPhone. Tämä palauttaa iPhonen tehdasasetuksiin ja antaa sinulle uuden alun.

  Tee varmuuskopio ennen iPhonen nollaamista tai palauttamista. Tämä estää melkein kaiken tietojen menetyksen.

 16. Palauta iPhone. Tätä on pidettävä viimeisenä keinona, koska se voi johtaa tietojen menetykseen. Jos olet kokeillut kaikkia muita tämän luettelon ratkaisuja, tämä on kuitenkin kokeilemisen arvoinen ja on yleensä tehokas korjaamaan useita iPhone-ongelmia.