Skip to content

Ratkaisut tietokoneelle, joka ei mene käynnistysvaihtoehtojen ohitse

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Seuraa tätä opasta, jos sinut ”palataan käynnistysasetuksiin tai ABO-näyttöön” aina, kun yrität vikasietotilaa tai muita käynnistystapoja.
 • Kokeile ensin kaikkia muita käytettävissä olevia käynnistystapoja, jos et ole jo tehnyt niin.
 • Jos mikään niistä ei toimi, todennäköisiin ratkaisuihin kuuluvat Windowsin korjaus, Järjestelmän palauttaminen tai suojattujen Windows-tiedostojen korjaaminen.

Käynnistysasetukset (Windows 10 ja 8) ja Käynnistyksen lisäasetukset -valikot (Windows 7, Vista ja XP) auttavat sinua käynnistämään Windowsin erityisesti määritetyillä tavoilla kiertämään kaikki ongelmat, jotka estävät Windowsin käynnistymisen normaalisti.

Entä jos kaikki kokeilemasi vaihtoehdot epäonnistuvat ja kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen, olet heti yhdellä näistä näytöistä?

Syitä miksi tietokoneesi ei käynnisty vikasietotilassa

Tämä Käynnistysasetukset-silmukka tai Käynnistyksen lisäasetukset -silmukkaWindows-versiostasi riippuen on yleinen tapa, jolla Windows ei käynnisty. Tämä on vianmääritysopas, jota noudatetaan, jos palaat heti takaisin Käynnistysasetukset- tai ABO-näyttöön jokaisessa yrityksessä siirtyä vikasietotilaan, Viimeisin tunnettu hyvä kokoonpano ja muihin käynnistystapoihin.

Jos et edes pääse tähän valikkoon, pääset aina Windows-kirjautumisnäyttöön tai näet minkäänlaisen virhesanoman, katso parempaa tapaa korjata tietokoneesi vianmääritys, joka ei käynnisty erityinen ongelma.

Kuinka korjata tietokone, joka pysähtyy aina Käynnistysasetuksissa tai Käynnistyksen lisäasetuksissa

Tämä toimenpide voi viedä minuuteista tunteihin riippuen siitä, miksi Windows ei käynnisty vikasietotilassa tai jossakin muussa Windowsin diagnostiikkatilassa.

Tee näin:

 1. Yritä käynnistää Windows kaikilla käytettävissä olevilla käynnistystavoilla. Olet ehkä jo tehnyt tämän, mutta jos ei, tiedä, että jokainen Käynnistysasetukset- tai Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta käytettävissä oleva käynnistystapa on olemassa, koska se auttaa välttämään yhden tai useamman erityisen ongelman, joka estää Windowsin latautumasta:

  • Käynnistä Windows vikasietotilassa
  • Käynnistä Windows viimeisimmällä tunnetulla hyvällä kokoonpanolla
  • Käynnistä Windows matalan resoluution video- / näyttötilassa

  Kokeile vaihtoehtoa käynnistää Windows myös normaalisti – et koskaan tiedä.

  Katso sivun alareunassa olevista vinkeistä apua, jos Windows todella käynnistyy yhdessä kolmesta yllä olevasta tilasta.

 2. Korjaa Windows-asennus. Yleisin syy siihen, että Windows palaa jatkuvasti Käynnistysasetukset- tai Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoon, johtuu siitä, että yksi tai useampi tärkeä Windows-tiedosto on vahingoittunut tai puuttuu. Windowsin korjaaminen korvaa nämä tärkeät tiedostot poistamatta tai muuttamatta mitään muuta tietokoneellasi.

  Windows 10, 8, 7 ja Vistassa tätä kutsutaan a Käynnistyksen korjaus. Windows XP viittaa siihen nimellä Korjaa asennus.

  Windows XP: n korjausasennus on monimutkaisempi ja siinä on enemmän haittoja kuin myöhemmissä Windows-käyttöjärjestelmissä käytettävissä oleva käynnistyskorjaus. Joten, jos olet XP-käyttäjä, haluat ehkä odottaa, kunnes olet kokeillut näitä muita vaiheita ensin.

 3. Kumoa viimeisimmät muutokset suorittamalla Järjestelmän palauttaminen Käynnistyksen lisäasetuksista tai Järjestelmän palautusasetuksista Windows-versiostasi riippuen.

  Windows saattaa palata Käynnistysasetukset- tai Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoon ohjaimen, tärkeän tiedoston tai rekisterin osan vahingoittumisen vuoksi. Järjestelmän palauttaminen palauttaa kaikki nämä asiat tilaan, jossa ne olivat silloin, kun tietokoneesi toimi hyvin, mikä voisi ratkaista ongelmasi kokonaan.

  Windows 10 ja 8: Järjestelmän palauttaminen on käytettävissä Windows 10: n ja 8: n ulkopuolella Käynnistyksen lisäasetukset -valikossa. Katso ohjeet kohdasta Käynnistyksen lisäasetusten käyttäminen Windows 10: ssä tai 8: ssa.

  Windows 7 ja Vista: Järjestelmän palauttaminen on saatavana Windows 7: n ja Vistan ulkopuolelta Järjestelmän palautusasetusten kautta, ja se on helpoimmin saatavana käynnistettäessä Windowsin asennuslevyltä. Jos käytät Windows 7: tä, järjestelmän palautusasetukset ovat käytettävissä myös täältä Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta Korjaa tietokoneesi vaihtoehto. Tämä ei kuitenkaan välttämättä toimi, riippuen siitä, mikä aiheuttaa yleisen ongelman, joten sinun on ehkä käynnistettävä asennuslevylle.

  Toinen vaihtoehto Windows 10, 8 tai 7: lle: Jos sinulla ei ole Windows 10-, 8- tai 7-asennuslevyä tai flash-asemaa, mutta sinulla on pääsy toiseen tietokoneeseen, johon on asennettu yksi näistä Windows-versioista, kuten toinen talossa tai ystäväsi, voit luoda korjauksen mediaa sieltä, jonka avulla voit suorittaa tämän vaiheen rikki tietokoneellasi. Katso ohjeet Windows 7: n järjestelmän korjauslevyn luomiseen tai Windows 10- tai 8-palautusaseman luomiseen.

  Windows XP- ja Me-käyttäjät: Tämä vianmääritysvaihtoehto ei koske sinua. Järjestelmän palauttaminen oli saatavilla käynnistyslevyltä Windows Vistan julkaisemisesta alkaen.

 4. Korjaa suojatut Windows-tiedostot System File Checker -komennolla. Vioittunut käyttöjärjestelmään liittyvä tiedosto saattaa estää sinua ohittamasta Käynnistysasetukset- tai Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoa, ja sfc-komento voi korjata ongelman.

  Koska et voi käyttää Windowsia juuri nyt, sinun on suoritettava tämä komento komentokehotteesta, joka on saatavana Käynnistyksen lisäasetukset (Windows 10 ja 8) tai Järjestelmän palautusasetukset (Windows 7 ja Vista) -kohdassa. Katso yllä olevat huomautukset näiden diagnostisten alueiden käytöstä.

  Windows XP- ja Me-käyttäjät: Jälleen kerran tämä vianmääritysvaihtoehto ei ole käytettävissäsi. Järjestelmän tiedostontarkistus on saatavana vain osoitteesta sisällä Windows käyttöjärjestelmässäsi.

  Mahdollisuudet ovat, että jos vaiheessa 2 kokeiltu Windows-korjaus ei toiminut, tämä ei myöskään toimi, mutta se on laukauksen arvoinen, kun otetaan huomioon laitteistokeskeinen vianmääritys seuraavaksi.

 5. Tyhjennä CMOS. Emolevyn BIOS-muistin tyhjentäminen palauttaa BIOS-asetukset tehdasasetuksille. BIOSin väärä määritys voi olla syy siihen, että Windows ei käynnisty edes vikasietotilassa.

  Jos CMOS: n tyhjentäminen korjaa Windowsin käynnistysongelman, varmista, että kaikki BIOSiin tekemäsi muutokset suoritetaan yksi kerrallaan, joten jos ongelma palaa, tiedät mikä muutos aiheutti ongelman.

 6. Vaihda CMOS-paristo, jos tietokoneesi on yli kolme vuotta vanha tai jos se on ollut pois päältä pitkään aikaan.

  CMOS-akut ovat halpoja, ja akku, joka ei enää pidä latausta, voi aiheuttaa kaikenlaisia ​​outoja käyttäytymisiä Windowsin käynnistysprosessin aikana.

 7. Aseta kaikki, mitä saat käsiisi, uudelleen. Uudelleenasentaminen palauttaa tietokoneesi sisäiset yhteydet uudelleen ja saattaa poistaa ongelman, joka aiheuttaa Windowsin jumittumisen Käynnistyksen lisäasetukset- tai Käynnistysasetukset-näytössä.

  Yritä sijoittaa seuraava laitteisto uudelleen ja katso sitten, käynnistyykö Windows oikein:

  • Aseta kaikki sisäiset data- ja virtajohdot takaisin paikalleen
  • Aseta muistimoduulit takaisin paikalleen
  • Aseta kaikki laajennuskortit takaisin paikoilleen

  Irrota ja kiinnitä myös näppäimistö, hiiri ja muut ulkoiset laitteet.

 8. Testaa RAM-muistia. Jos jokin tietokoneen RAM-moduuleista epäonnistuu kokonaan, tietokone ei edes käynnisty. Suurimman osan ajasta muisti kuitenkin epäonnistuu hitaasti ja toimii pisteeseen saakka.

  Jos järjestelmämuistisi ei toimi, Windows ei ehkä voi käynnistää missään tilassa.

  Vaihda tietokoneen muisti, jos muistitesti osoittaa minkäänlaista ongelmaa.

  Vaiheet 9 ja 10 sisältävät molemmat vaikeampia ja tuhoisampia ratkaisuja Windowsin jumittumiseen Käynnistysasetukset- tai Käynnistyksen lisäasetukset -valikossa. Voi olla, että jokin alla olevista ratkaisuista on tarpeen ongelman korjaamiseksi, mutta jos et ole ollut huolellinen vianetsinnässä tähän asti, et voi tietää varmasti, että yksi yllä olevista helpommista ratkaisuista ei ole oikea yksi.

 9. Testaa kiintolevy. Kiintolevyn fyysinen ongelma on varmasti syy siihen, miksi Windows ei välttämättä käynnisty oikein. Kiintolevy, joka ei osaa lukea ja kirjoittaa tietoja oikein, ei todellakaan voi ladata käyttöjärjestelmää kunnolla – edes vikasietotilassa.

  Vaihda kiintolevy, jos testit osoittavat virheen. Kun olet vaihtanut kiintolevyn, sinun on asennettava uusi Windows-asennus.

  Jos kiintolevy läpäisee testin, kiintolevy on fyysisesti kunnossa, joten ongelman syyn on oltava Windowsissa, jolloin seuraava vaihe ratkaisee ongelman.

 10. Suorita Windowsin puhdas asennus. Tämäntyyppinen asennus tyhjentää aseman, johon Windows on asennettu, ja asentaa käyttöjärjestelmän uudelleen alusta alkaen.

Vinkkejä ja lisätietoja

Jos Windows käynnistyy yhdessä tai useammassa vikasietotilan vaihtoehdossa, mutta se on se, jatka tämän sivun vianmääritysvaiheita, jotka on hieman helpompi suorittaa vikasietotilan käytön ansiosta.

Jos Windows käynnistyy viimeisen tunnetun hyvän kokoonpanon käyttöönoton jälkeen, ongelma johtui tietyistä muutoksista, jotka tehtiin tietokoneen viimeisen käynnistyksen jälkeen, ja virhe saattaa palata, jos samat muutokset tehdään. Jos voit välttää saman ongelman aiheuttamisen uudelleen, ei ole mitään muuta tekemistä ja kaiken pitäisi olla kunnossa.

Jos Windows käynnistyy matalan resoluution videotoiminnolla, on erittäin hyvät mahdollisuudet, että tietokoneesi näytönohjain on häiriöinen:

 1. Yritä ensin säätää näytön resoluutio mukavammaksi ja katso, häviääkö ongelma yksinkertaisesti. Jos ei, kokeile tätä vianetsintää:

 2. Lainaa toimiva näyttö toisesta tietokoneesta ja kokeile sitä omasi sijasta.

 3. Päivitä ohjaimet näytönohjaimeen.

 4. Testaa tietokoneen muistia ja vaihda muisti, jos testit osoittavat ongelmia.

 5. Vaihda näytönohjain tai lisää näytönohjain, jos videosi on integroitu emolevyyn.