Skip to content

REG-tiedostot ovat yksi tapa työskennellä Windowsin rekisterin kanssa

20 de maaliskuu de 2021

.REG-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on rekisteröintitiedosto, jota Windows-rekisteri käyttää. Ne voivat sisältää nokkosihottumaa, avaimia ja arvoja.

Nämä tiedostot voidaan luoda tyhjästä tekstieditorissa tai Windowsin rekisteri voi tuottaa niitä varmuuskopioidessaan osia siitä.

Mihin REG-tiedostoja käytetään

Windows-rekisteriä voi muokata kahdella tavalla:

  • Avaa Rekisterieditori ja tee sitten rekisterimuutokset manuaalisesti.
  • Käytä REG-tiedostoa.

Ajattele REG-tiedostoa joukkoina ohjeina Windows-rekisterin muuttamiseen. Kaikki siinä selitetään muutokset, jotka tulisi tehdä rekisterin nykytilaan.

Toisin sanoen ja yleensä suoritettavan REG-tiedoston ja Windows-rekisterin väliset erot johtavat siihen liittyvien avainten ja arvojen lisäämiseen tai poistamiseen.

Esimerkki REG-tiedostosta

Esimerkiksi tässä on yksinkertaisen 3-rivisen REG-tiedoston sisältö, joka lisää arvoa rekisterin tiettyyn avaimeen. Tässä tapauksessa tavoitteena on lisätä klassisen väärennetyn Blue Screen of Deathin edellyttämät tiedot:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServiceskbdhidParameters]”CrashOnCtrlScroll”=dword:00000001

class = ”ql-syntaksi”>

Että CrashOnCtrlScroll arvo ei sisälly rekisteriin oletusarvoisesti. Voit avata Rekisterieditorin ja luoda sen itse, manuaalisesti, tai voit rakentaa nuo ohjeet REG-tiedostoon ja lisätä sen automaattisesti.

Toinen tapa tarkastella näitä tiedostoja on ajatella niitä työkaluina rekisterin muokkaamiseen. Voit säästää paljon aikaa, kun teet saman rekisterimuutoksen useilla tietokoneilla. Luo vain yksi REG-tiedosto muutoksilla, jotka haluat tehdä, ja käytä niitä heti useissa tietokoneissa.

REG-tiedostojen tarkastelu, muuttaminen ja rakentaminen

Nämä ovat tekstipohjaisia ​​tiedostoja. Tarkastelemalla yllä olevaa esimerkkiä näet selvästi numerot, polun ja kirjaimet, jotka muodostavat sen. Tämä tarkoittaa, että voit avata yhden ja lukea kaiken sen sisällöstä sekä muokata sitä käyttämällä vain tekstieditoria.

Windows Muistio on Windowsin mukana toimitettu tekstieditori. Voit käyttää ohjelmaa REG-tiedoston kanssa napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella tai napauttamalla ja pitämällä tiedostoa alhaalla ja valitsemalla Muokata.

Jos haluat, voit käyttää Windowsin Muistioa aina, kun haluat lukea tai muokata tiedostoa, mutta on olemassa muita ilmaisia ​​tekstieditorityökaluja, joiden kanssa on helpompi työskennellä, jos aiot työskennellä näiden tiedostojen kanssa paljon.

Koska REG-tiedostot eivät ole muuta kuin tekstitiedostoja, mitä tahansa tekstieditoria voidaan käyttää myös uuden rakentamiseen tyhjästä.

Käyttämällä jälleen esimerkkiä ylhäältä, sinun on vain luotava tiedosto avaamalla tekstieditori ja kirjoittamalla sitten ohjeet täsmälleen samalla tavalla kuin ne on kirjoitettu. Valitse seuraavaksi Kaikki tiedostot (*.*) kuten Tallenna nimellä tyyppi, ja tallenna se jotain mieleenpainuvaa .REG-laajennuksella, tietenkin, kuten FakeBSOD.REG.

On erittäin helppo vahingossa ohittaa Tallenna tyypinä vaihtoehto tallennettaessa. Jos unohdat tehdä tämän ja tallentaa sen sijaan TXT-tiedostona (tai minkä tahansa tyyppisenä tiedostona muut kuin REG), et voi käyttää sitä rekisterin muokkaamiseen.

Syntaksi REG-tiedostoille

Aivan kuten yllä olevasta esimerkistä näet, kaikkien REG-tiedostojen on noudatettava seuraavaa syntaksia, jotta rekisterieditori ymmärtää ne:

Windows Registry Editor Version 5.00
[]”Value name”=:

Vaikka REG-tiedoston sisältö tai Windowsin rekisterin avaimet eivät erottele isoja ja pieniä kirjaimia, jotkut rekisteriarvot ovat, joten pidä tämä mielessä kirjoittaessasi tai muokatessasi niitä.

REG-tiedostojen tuominen, yhdistäminen / avaaminen

REG-tiedoston ”avaaminen” voi tarkoittaa sen avaamista muokkausta varten tai avaamista sen suorittamiseksi. Jos haluat muokata yhtä, katso yllä olevaa osiota. Jos haluat suorittaa tiedoston (itse asiassa tehdä mitä tiedosto on kirjoitettu), jatka lukemista …

Suorituksella tarkoitetaan sen yhdistämistä Windows-rekisteriin tai tuomista Windows-rekisteriin. Kirjaimellisesti yhdistät tiedoston sisällön muihin jo olemassa oleviin rekisteriavaimiin ja arvoihin. Olipa tarkoitus käyttää tiedostoa yhden, useamman avaimen tai arvon lisäämiseen, poistamiseen ja / tai muuttamiseen, yhdistäminen / tuonti on ainoa tapa tehdä se.

Varmuuskopioi aina Windowsin rekisteri, ennen kuin yhdistät räätälöidyn tai ladatun REG-tiedoston siihen. Voit ohittaa tämän vaiheen, jos palautat aiemman varmuuskopion tällä tiedostolla, mutta älä unohda tätä tärkeää vaihetta kaikissa muissa tapauksissa.

Yhdistä / tuo se Windowsin rekisteriin kaksoisnapsauttamalla tai kaksoisnapauttamalla tiedostoa. Tämä prosessi on sama riippumatta sisällöstä – aikaisemmin tekemäsi varmuuskopio, jonka palautat, kirjoittamasi rekisterin muutos, ladattu ongelman korjaus jne.

Tietokoneesi asetuksista riippuen saatat nähdä Käyttäjätilien valvonta -viestin, joka sinun on hyväksyttävä tiedoston tuomiseksi.

Jos olet varma, että valitsemasi tiedosto on turvallinen lisätä rekisteriin, valitse sitten Joo seuraavassa kehotteessa vahvistaaksesi, että haluat tehdä sen. Riippuen REG-tiedoston Windows-rekisteriin tekemistä muutoksista, sinä saattaa tietokone on käynnistettävä uudelleen.

Jos tarvitset yksityiskohtaisempaa apua kuin yllä oleva lyhyt kuvaus, tutustu tarkempaan ohjeeseen kohdasta Rekisterin palauttaminen Windowsissa. Tämä kappale on keskittynyt enemmän palautus varmuuskopiosta -prosessiin, mutta todellisuudessa se on sama menettely kuin REG-tiedoston yhdistäminen.