Skip to content

Saatko verkon virheilmoituksen? Kokeile näitä yleisiä korjauksia

20 de maaliskuu de 2021

Jos verkkoyhteyttäsi ei ole määritetty oikein tai se aiheuttaa teknisen vian, näet usein virhesanoman näytöllä. Nämä viestit antavat hyödyllisiä vihjeitä ongelman luonteesta.

Käytä tätä yleisten verkkoon liittyvien virheilmoitusten luetteloa verkko-ongelmien vianmääritykseen ja korjaamiseen.

Verkkokaapeli on irrotettu

Tämä viesti näkyy Windowsin työpöydän ilmapallona. Useat erilaiset olosuhteet voivat tuottaa tämän virheen kullakin omalla ratkaisullaan, mukaan lukien huono kaapelointi tai laiteajureiden ongelmat.

Jos yhteys on langallinen, saatat menettää pääsyn verkkoon. Jos käytössä on langaton yhteys, verkko toimii todennäköisesti normaalisti, mutta tästä virheilmoituksesta tulee ärsytystä, koska se ponnahtaa esiin toistuvasti, kunnes ongelma on ratkaistu.

IP-osoiteristiriita (osoite on jo käytössä)

Jos tietokoneelle on määritetty staattinen IP-osoite, jota jokin muu verkon laite käyttää, tietokone (ja mahdollisesti myös toinen laite) ei voi käyttää verkkoa.

Esimerkki on kaksi tai useampi laite, joka käyttää IP-osoitetta 192.168.1.115.

Joissakin tapauksissa tämä ongelma voi ilmetä jopa DHCP-osoitteen yhteydessä.

Verkon polkua ei löydy

TCP / IP-kokoonpanon päivittäminen voi ratkaista tämän ongelman, kun yrität käyttää toista laitetta verkossa.

Saatat nähdä sen käyttäessäsi verkkoresurssin väärää nimeä, jos jakoa ei ole, jos kahden laitteen ajat ovat erilaiset tai jos sinulla ei ole oikeuksia käyttää resurssia.

Verkossa on kaksoiskappale

Kun olet käynnistänyt Windows-tietokoneen, joka on kytketty paikalliseen verkkoon, saatat kohdata tämän virheen ilmapallona. Kun se tapahtuu, tietokoneesi ei voi käyttää verkkoa.

Saatat joutua vaihtamaan tietokoneen nimen ongelman ratkaisemiseksi.

Rajoitettu tai ei yhteyttä

Kun yrität avata verkkosivustoa tai verkkoresurssia Windowsissa, saatat saada ponnahdusikkunan virhesanoman, joka alkaa sanoilla ”rajoitettu tai ei yhteyttä”.

TCP / IP-pinon nollaaminen on yleinen ratkaisu tähän ongelmaan.

Yhdistetty rajoitetusti

Windowsin tekninen häiriö voi aiheuttaa tämän virhesanoman esiintymisen tietyntyyppisiä langattomia yhteyksiä muodostaessa, minkä vuoksi Microsoft toimitti korjauksen sille Windows Vista -järjestelmien Service Pack -päivityksessä.

Saatat silti löytää tämän virheen myös muissa Windows-versioissa. Sitä voi esiintyä myös kotiverkossa muista syistä, jotka saattavat edellyttää reitittimen nollaamista tai yhteyden muodostamista ja katkaisemista sitten langattomasta yhteydestä.

”Verkkovirheeseen liittyminen ei onnistu” (virhe -3)

Tämä virhe näkyy Apple iPhone- tai iPod touch -laitteessa, kun se ei onnistu liittymään langattomaan verkkoon.

Voit tehdä vianmäärityksen samalla tavalla kuin tietokoneellasi, joka ei voi muodostaa yhteyttä hotspotiin.

”VPN-yhteyden muodostaminen epäonnistui” (virhe 800)

Kun käytät VPN-asiakasta Windowsissa, saatat saada virhe 800 kun yrität muodostaa yhteyttä VPN-palvelimeen. Tämä yleinen viesti voi ilmaista ongelmia joko asiakas- tai palvelinpuolella.

Asiakkaalla voi olla palomuuri, joka estää VPN: n tai ehkä se menetti yhteyden omaan paikalliseen verkkoonsa, mikä irrotti sen VPN: stä. Toinen syy voi olla, että VPN-nimi tai osoite on syötetty väärin.