Skip to content

Safari piilottaa virheenkorjausvalikkonsa – Näin pääset siihen

19 de maaliskuu de 2021

Safarilla oli pitkään piilotettu virheenkorjausvalikko, joka sisälsi hyödyllisiä ominaisuuksia. Alun perin tarkoituksena oli auttaa kehittäjiä verkkosivujen ja niillä suoritettavan JavaScript-koodin virheenkorjauksessa, virheenkorjausvalikko piilotettiin pois, koska valikkoon sisältyneet komennot voivat aiheuttaa tuhoja verkkosivuilla.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Mac-tietokoneita, joissa on OS X El Capitan (10.11) tai vanhempi. Apple poisti virheenkorjausvaihtoehdon, joka alkaa OS X Sierrasta (10.12), ja siirsi suurimman osan sen ominaisuuksista Kehitä-valikkoon.

Kun Safari 4 julkaistiin kesällä 2008, monet Debug-valikon hyödyllisimmistä valikkokohdista siirrettiin uuteen Kehitys-valikkoon. Piilotettu Debug-valikko kuitenkin pysyi ja jopa otti komennon tai kaksi, kun Safarin kehitys jatkui. Se poistettiin kokonaan OS X Sierrasta ja myöhemmin käyttöjärjestelmän julkaisuista.

Safari Debug -valikko OS X El Capitanissa ja aikaisemmin

Apple teki piilotetun Kehitys-valikon käyttämisestä helpon prosessin, joka vaatii vain matkan Safarin asetuksiin. Debug-valikon käyttö oli toisaalta hieman monimutkaisempi.

Safarin virheenkorjausikkunan ottaminen käyttöön edellyttää Terminalin käyttöä, joka on tehokas työkalu Mac-käyttöjärjestelmän ja sen monien sovellusten piilotettujen ominaisuuksien käyttämiseen. Pääte on salaisuus käynnistää Safarin Debug-valikko.

Ota käyttöön Safarin virheenkorjausvalikko

Sulje Safari, jos se on auki ja sitten:

 1. Mene Sovellukset > Apuohjelmat ja käynnistää Terminaali.

 2. Kirjoita seuraava komentorivi Terminaliin kirjoittamalla se tai käyttämällä kopioi ja liitä. Kirjoita komento yhtenä rivinä Terminaliin, vaikka selaimesi saattaa jakaa sen useisiin riveihin.

  defaults write com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1

 3. Lehdistö Tulla sisään tai Palata.

 4. Käynnistä uudelleen Safari. Uusi Debug-valikko on käytettävissä.

Poista Safarin virheenkorjausvalikko käytöstä

Jos haluat poistaa Debug-valikon käytöstä, voit tehdä sen milloin tahansa uudelleen Terminalin avulla. Sulje Safari, jos se on auki, ja sitten:

 1. Tuoda markkinoille Terminaali.

 2. Kirjoita seuraava komentorivi Terminaliin kirjoittamalla se tai käyttämällä kopioi ja liitä. Kirjoita komento yhtenä rivinä Terminaliin, vaikka selaimesi saattaa jakaa sen useisiin riveihin.

  defaults write com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 0

 3. Lehdistö Tulla sisään tai Palata.

 4. Käynnistä uudelleen Safari. Debug-valikko on poissa.

Suosikki Safarin virheenkorjausvalikkokohteet

Debug-valikon avulla voit kokeilla erilaisia ​​valikkokohteita. Kaikki valikkokohteet eivät ole käyttökelpoisia, koska monet on suunniteltu käytettäväksi kehitysympäristössä, jossa sinulla on hallinnassa verkkopalvelin. Hyödyllisiä tuotteita ovat kuitenkin:

 • Pakota uudelleenmaalaus
 • Näytä kehysnopeusmittari, joka näyttää suorittimen kuormituksen, sivun kehysnopeuden ja sivulle tehtävät päivitykset, kaikki analogisten nopeusmittareiden muodossa.
 • Erilaisia ​​lippuvaihtoehtoja.
 • Synkronoi iCloud-historia.
 • Safarin versiosta riippuen mahdollisuus nollata ja laskea Suosituimmat sivustot uudelleen.