Skip to content

Säilyttäjäsopimuksen tekeminen

27 de kesäkuu de 2021

Pidätin on maksu, joka maksetaan sovitusta ajasta tai työstä, yleensä kuukaudesta tai vuodesta. Pidätin hyödyttää sekä graafista suunnittelijaa että asiakasta, ja hänen tulee perustua kirjalliseen sopimukseen.

Jälleenmyyjä hyödyttää urakoitsijaa

Graafisen suunnittelijan kannalta pidike on turvaverkko, taattu määrä tuloja ajan myötä. Koska suuri osa freelance-tuloista perustuu usein satunnaisiin projekteihin, säilyttäjä on mahdollisuus luottaa tiettyyn määrään rahaa tietyltä asiakkaalta. Pitäjä voi luoda pitkäaikaisen uskottavuuden ja luottamuksen asiakkaisiin ja johtaa jopa lisätyöhön alkuperäisen pidätyssopimuksen ulkopuolella. Se myös vapauttaa freelance-suunnittelijan viettämästä niin paljon aikaa uusien asiakkaiden etsimiseen, jotta hän voi työskennellä tehokkaammin ja tuottavammin nykyisissä projekteissa.

Jälleenmyyjä hyödyttää asiakasta

Asiakkaalle pidätin takaa, että graafinen suunnittelija tarjoaa tietyn määrän työtä, ja mahdollisesti priorisoi työn. Kun freelancereita vedetään usein moniin suuntiin, se antaa asiakkaalle yhdenmukaisia ​​tunteja suunnittelijalta. Koska asiakas maksaa etukäteen tietyn työn määrän takaamiseksi, asiakkaat voivat saada myös alennuksen suunnittelijan tuntimaksusta.

Kuinka kiinnittää pidike

Keskity nykyisiin asiakkaisiin. Pidike on ihanteellinen nykyisille asiakkaille, joiden kanssa sinulla on kokemusta: työskentelet hyvin yhdessä, olet jo toimittanut huippuluokan työtä, pidät asiakkaasta ja asiakas pitää sinusta. Älä koskaan ehdota säilyttäjäsuhdetta upouuden asiakkaan kanssa.

Pitch se kumppanina. Jos olet työskennellyt aiemmin tämän asiakkaan kanssa, tiedät, mitä tehtäviä hänen on vaikea hallita yksin, tai mitä ongelmia hänellä on. Mieti, miten osallistumisesi voi auttaa häntä ratkaisemaan nämä, joten monipuolista palveluitasi. Jos painopisteesi on muotoilu, päätä sosiaaliseen mediaan; Jos sinulla ei ole kirjoitustaitoa, poimi joitain perusteita.

Määritä korko. Entä korko? Asiakas todennäköisesti odottaa tai pyytää alennettua korkoa – mutta tämä päätös on erittäin subjektiivinen, eivätkä kaikki freelancerit tarjoavat alennuksia säilyttäjäsopimuksista. Jos olet vakiintunut freelancer ja tiedät, että hinnat ovat kohtuulliset, hylkää alennus ja keskity tuloksiin, jotka voit saavuttaa neuvoteltaessasi sopimusta, palvelujen hinnan sijaan. Toisaalta, jos tämä asiakas on kriittinen sinulle tai olet vasta aloittamassa, alennuksen tarjoaminen voi olla viisas strategia.

Tunnista työn laajuus. Ymmärrä tarkalleen, kuinka paljon työtä olet hyväksynyt, ja selitä, että lisämaksut kertyvät, jos työ menee läpi. Älä koskaan toimi ilmaiseksi!

Onko sinulla kirjallinen sopimus. Hanki kaikki kirjallisesti ja allekirjoitettuna. Sopimuksen tulee sisältää perusasiat, kuten tarkka summa, jonka saat, odotettu työn laajuus, päiväys ja aikataulu, jona sinulle maksetaan, ja kaikki muu, mikä saattaa vaikuttaa työhösi. American Asianajajaliitto tarjoaa vinkkejä sopimusten kehittämiseen, joista voi olla hyötyä.

Yleiset kiinnitysjärjestelyt

Kuukausittain. Suunnittelijalle maksetaan kuukausimaksu, usein etukäteen, tietystä työajasta. Suunnittelija seuraa tunteja ja laskuttaa asiakkaalta työstä, joka ylittää sovitun määrän joko samalla alennuksella tai täydellä hinnalla. Jos suunnittelija työskentelee alle sovitun määrän, aika voidaan siirtää tai menettää.

Vuosittain. Suunnittelijalle maksetaan tietty määrä vuodessa tietystä työajan tuntimäärästä tai päivästä. Vuosittainen sopimus ei pidä suunnittelijaa yhtä tiukassa aikataulussa kuin kuukausisopimus, mutta samat ehdot ovat voimassa.

Projektin mukaan. Suunnittelijalle maksetaan työskentely jatkuvassa projektissa tietyn ajan tai kunnes projekti on valmis. Tämä on samanlainen kuin projektin kiinteämääräinen työskentely, mutta se on yleensä yleisempää meneillään olevalle työlle kuin uuden projektin kehittämiselle. Riippumatta järjestelyn erityispiirteistä, pidätin on usein hyvä tapa taata joitain jatkuvia tuloja, samalla kun se antaa asiakkaalle usein alennuksen ja muodostaa pitkäaikaisen suhteen.