Skip to content

Sain vain Applen lahjakortin. Mitä nyt?

14 de heinäkuu de 2021

Yksi suosituimmista lahjoista iPhonen ja iPadin omistajille on Applen lahjakortti (aiemmin nimeltään iTunes Gift Card). Jokainen kortti tarjoaa digitaalista käteistä, jonka avulla voit ostaa sisältöä Applen sovelluksista ja fyysisistä kaupoista. Jos et ole koskaan saanut Applen lahjakorttia, et ehkä ole varma, mitä tehdä lahjasi kanssa, ja saatat miettiä ”Mitä voin ostaa iTunes-lahjakortilla?”

Perusteet: Hanki Apple ID

Olitpa sitten Applen lahjakortti tai vain tavallinen luotto- tai maksukortti, tarvitset tilin, jotta voit ostaa elokuvia, musiikkia, sovelluksia ja muita latauksia Applelta. Tiliä kutsutaan Apple ID: ksi. Sinulla voi olla jo Apple ID. Apple käyttää sitä kaikenlaisiin asioihin, mukaan lukien tietojen varmuuskopiointi ja tallentaminen iCloudiin, puhelujen soittaminen FaceTimen avulla ja Apple Music. Ja olet luonut sellaisen todennäköisesti, kun määrität laitettasi. Jos sinulla on jo yksi, olet valmis. Jos ei, sinun on luotava Apple ID.

Vain Windows: Asenna musiikki,

Jos käytät Windows-pöytätietokonetta tai kannettavaa tietokonetta, voit ostaa elokuvia, musiikkia, sovelluksia ja muuta iTunesin avulla. Macissa iTunes on korvattu sovelluksilla, kuten Musiikki ja TV, mutta Windowsissa on silti oikea paikka hankkia Apple-mediasisältösi.

Lunasta Apple-lahjakortti

iTunes Macissa, jossa Lunasta-linkki on korostettu

Jos haluat siirtää lahjakortille tallennetun rahan Apple ID -tunnuksellesi, sinun on lunastettava kortti. Voit tehdä tämän joko pöytätietokoneella tai iOS-laitteella, kumpi haluat. Joko niin, sinun on kirjauduttava sisään Apple ID -tilillesi ja käytettävä kortin takaosassa olevaa koodia Lunastaa linkki lisätäksesi rahaa tilillesi. Windows-käyttäjät voivat lunastaa lahjakorttinsa iTunesissa. A

Osta App Storesta, Apple Booksista, Apple Musicista tai iTunesista

Apple Music -lahjakortti.

Jos käytät ensisijaisesti iOS-laitetta (iPhone, iPod Touch tai iPad), App Store ja Apple Music -sovellukset on esiasennettu. Voit ostaa Applen lahjakorttia sovellusten ja muun median ostamiseen App Storesta, Apple Music -tilauksen hankkimiseen tai elokuvien ja TV-ohjelmien lataamiseen iTunes Store -sovelluksesta. Käytä lahjakorttiasi Apple Books Storen e-kirjoissa käyttämällä Apple Books -ohjelmaa, joka on esiasennettu kaikkiin moderneihin Mac- ja iOS-laitteisiin. Apple Books ei toimi Windowsissa. ITunes Storessa on yli 50 miljoonaa kappaletta, kymmeniä tuhansia elokuvia, TV-jaksoja ja e-kirjoja sekä yli miljoona sovellusta ja peliä, joihin voit käyttää lahjakorttiasi. Kun Apple vaihtoi lahjakorttinsa iTunes-lahjakorteista Applen lahjakortteihin, se teki yhden tärkeän muutoksen – voit käyttää lahjaasi myös fyysisissä myymälöissä. Vanhat iTunes-lahjakortit olivat hyviä vain median lataamiseen, mutta uuden lahjakortin avulla voit käyttää saldoasi fyysisten tuotteiden ostamiseen myös Applen vähittäiskaupoista.

Valinnainen: Synkronoi ostokset laitteeseesi

Kun olet ostanut sisältöä, sinun on ladattava se iPodiin, iPhoneen tai iPadiin ja aloitettava sen nauttiminen. Jos teit ostoksesi suoraan iOS-laitteella tai laitteesi synkronoituvat automaattisesti iCloudin avulla, olet valmis. Kaikki ostoksesi menevät suoraan laitteen sovellukseen. Kappaleet ovat musiikissa, elokuvat ja TV-jaksot menevät Apple TV -sovellukseen, ja kirjoja löydät Apple Booksista. Tarkista sopiva sovellus avaamalla sopiva sovellus. Jos ostit iTunesin, Apple Musicin tai TV: n avulla tietokoneella, sinun on ehkä siirrettävä ne laitteellesi, jotta voit aloittaa niiden käytön. Voit tehdä tämän synkronoimalla puhelimesi tai tablet-laitteesi tietokoneeseesi.