Skip to content

Samsungin historia (1938-nykypäivä)

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Samsung-konserni on Etelä-Koreassa toimiva ryhmittymä, johon kuuluu useita tytäryhtiöitä. Se on yksi Korean suurimmista yrityksistä, ja se tuottaa lähes viidenneksen maan kokonaisviennistä ja keskittyy ensisijaisesti elektroniikkaan, raskaaseen teollisuuteen, rakentamiseen ja puolustukseen. Muita Samsungin merkittäviä tytäryhtiöitä ovat vakuutus, mainonta ja viihde.

Samsungin alku

Vain 30 000 voitolla (noin 27 dollaria) Lee Byung-chul perusti Samsungin Taegu-nimiseen kaupunkiin perustuvaksi kauppayhtiöksi vuonna 1938. Samsungilla oli 40 työntekijää, ja se aloitti päivittäistavarakaupan, kaupan ja viennin kaupungissa ja sen ympäristössä. . Se myi kuivattua korealaista kalaa ja vihanneksia sekä omia nuudeleita.

Sanan Samsung merkitys on ”kolme tähteä”, ja numero kolme edustaa ”jotain voimakasta”.

Yritys kasvoi ja laajeni Souliin vuonna 1947, mutta lähti, kun Korean sota alkoi. Sodan jälkeen Lee perusti sokerinjalostamon Busaniin ennen kuin laajeni tekstiileihin ja rakensi Korean tuolloin suurimman villatehtaan.

Tästä varhaisesta monipuolistamisesta tuli Samsungin menestyvä kasvustrategia, joka laajeni nopeasti vakuutus-, arvopaperi- ja vähittäiskaupan yrityksiin. Sodan jälkeen Samsung keskittyi Korean uudistamiseen, erityisesti teollistumiseen.

1960 – 1980

1960-luvulla Samsung aloitti elektroniikkateollisuuden muodostamalla useita elektroniikkakeskeisiä osastoja:

  • Samsung Electronics Devices
  • Samsungin sähkömekaniikka
  • Samsung Corning
  • Samsungin puolijohteet ja tietoliikenne

Tänä aikana Samsung osti DongBang-henkivakuutuksen ja perusti Joong-Ang Developmentin (joka nykyisin tunnetaan nimellä Samsung Everland). Lisäksi alkoi Samsung-Sanyo-kumppanuus, joka tasoitti tietä televisioiden, mikroaaltojen ja muiden kulutustavaroiden tuotannolle.

Vuonna 1970 Samsung-Sanyo tuotti ensimmäiset mustavalkoiset televisiot ja laajensi kattavuuttaan laivanrakennukseen, petrokemian tuotteisiin ja lentokoneiden moottoreihin. Seuraavan vuosikymmenen aikana Samsung tuotti myös mustavalkoisia transistoritelevisioita, väritelevisioita, jääkaappeja, sähköpöytälaskimia ja ilmastointilaitteita. Vuonna 1978 yritys saavutti 5 miljoonan television tuotannon maamerkin.

Vuoteen 1974 mennessä Samsung Heavy Industries oli yksi suurimmista laivanrakentajista maailmassa. 1970-luvun lopulla yhtiö perusti Samsung Electronics Amerikan ja Suwonin tutkimus- ja kehityskeskuksen.

1980 – 2000

Vuonna 1980 Samsung aloitti televiestintäteollisuuden ostamalla Hanguk Jeonja Tongsinin. Alun perin rakentamalla puhelinkeskuksia, Samsung laajeni puhelin- ja faksijärjestelmiin, jotka lopulta siirtyivät matkapuhelintuotantoon.

1980-luvun alussa Samsung laajeni Saksaan, Portugaliin ja New Yorkiin. Vuonna 1982 perustettiin Samsung Printing Solutions. Tämä tytäryhtiö toimitti digitaalisia ratkaisuja painoteollisuudelle. Seuraavana vuonna yritys aloitti henkilökohtaisten tietokoneiden tuotannon, ja vuonna 1984 Samsungin myynti saavutti biljoonan voiton.

Myöhemmin vuosikymmenellä Samsung laajensi Tokioon ja Iso-Britanniaan ja asetti itsensä johtavaksi puolijohdetuotannossa 256K DRAM -muistin valtavalla tuotannolla.

Vuonna 1987 perustaja Lee Byung-chul kuoli, ja hänen poikansa Lee Kun-hee otti Samsungin hallinnan. Pian sen jälkeen Samsung Semiconductor ja Telecommunications sulautuivat Samsung Electronicsiin. Yhdistetty organisaatio keskittyi kodinkoneisiin, tietoliikenteeseen ja puolijohteisiin.

Seuraava vuosikymmen toi lisää kasvua ja saavutuksia. Samsungista tuli pian maailman johtava sirutuotanto, perustettiin Samsung Motors ja aloitettiin digitaalitelevisioiden tuotanto. Yhtiö aloitti myös suuret panostukset komponenttien suunnitteluun ja valmistukseen muille yrityksille. Se pyrki tulemaan maailman suurimmaksi kulutuselektroniikan valmistajaksi.

Samsung Ventures perustettiin vuonna 1999 sijoittamaan startup-yrityksiin, jotka keskittyvät moniin Samsungin ydinpalveluihin.

2000 nykypäivään

Samsung tuli puhelinmarkkinoille SPH-1300: lla, varhaisella kosketusnäytön prototyypillä, joka julkaistiin vuonna 2001. Yhtiö kehitti myös ensimmäisen puheentunnistuspuhelimen vuonna 2005.

2000-luvun lopulla ja 2010-luvun alussa Samsung osti yrityksiä, jotka kehittivät tekniikkaa elektronisille laitteille. Vuonna 2011 Samsung julkaisi Galaxy S II: n, jota seurasi vuonna 2012 Galaxy S III, yksi maailman suosituimmista älypuhelimista. Vuosi 2012 merkitsi myös sitä, että Samsungista tuli maailman suurin matkapuhelinvalmistaja ja ostettiin mSpot, joka tarjoaa viihdettä Samsung-laitteiden käyttäjille.

Yhtiö teki seuraavina vuosina uusia yritysostoja, mukaan lukien organisaatiot, jotka auttaisivat sitä laajentamaan lääketieteellisen tekniikan, älytelevisioiden, OLED-näyttöjen, kodin automaation, tulostusratkaisujen, pilviratkaisujen, maksuratkaisujen ja tekoälyn tarjontaa.

Syyskuussa 2014 Samsung ilmoitti Gear VR: stä, virtuaalitodellisuuslaitteesta, joka on kehitetty käytettäväksi Galaxy Note 4: n kanssa. Vuoteen 2015 mennessä Samsungilla oli enemmän yhdysvaltalaisia ​​patentteja kuin mikään muu yritys, ja yli 7500 apuohjelmapatenttia myönnettiin ennen vuoden loppua. .

Vuonna 2017 Samsungille annettiin valtion lupa testata itse ajavaa autoa. Seuraavana vuonna Samsung ilmoitti laajentavansa uusiutuvan energian suunnitelmiaan ja palkkaavansa 40 000 työntekijää seuraavien kolmen vuoden aikana.