Skip to content

Sanamäärän näyttäminen Microsoft Wordissa

27 de kesäkuu de 2021

Saatat joutua tietämään, kuinka monta sanaa Microsoft Word -asiakirjassa on koulu- tai työtehtävissä tai vastaamaan blogikirjoituksen tai muun asiakirjan julkaisuvaatimuksiin. Microsoft Word laskee sanat kirjoittaessasi ja näyttää nämä tiedot yksinkertaisessa muodossa tilarivillä asiakirjaikkunan alaosassa. Laajennettujen merkkien, kappaleiden ja muiden tietojen tilastoja varten avaa Sanamäärä-ikkuna. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 ja Word 2016 for Mac.

Sanamäärä Word for PC -tietokoneissa

Tilarivi näyttää kuinka monta sanaa asiakirjassa on ilman, että sinun tarvitsee avata toista ikkunaa. Jos et näe sanojen määrää tilarivillä, napsauta hiiren kakkospainikkeella tilariviä ja valitse Sanamäärä että Näytä sanamäärä.

Laske valittu teksti Word for PC -tietokoneille

Voit myös laskea sanan määrän asiakirjan osaan. Jos haluat tarkastella, kuinka monta sanaa lauseessa tai kappaleessa on tietokoneiden Word-versioissa, valitse teksti. Valitun tekstin sanamäärä näkyy tilarivillä asiakirjan alaosassa. Jos haluat laskea useita tekstiruutuja samanaikaisesti, pidä -näppäintä alhaalla Ctrl kun teet tekstivalintoja.

Word-asiakirja, jossa valitun tekstin sanamäärä on korostettu

Kuinka avata sanamääräikkuna

Kun tarvitset enemmän kuin sanamäärä, lisätietoja on saatavana Sanamäärä-ikkunassa. Voit avata Word Count -ikkunan kaikissa Word-versioissa siirtymällä tilariville ja valitsemalla sanamäärä. Sanamäärä-ikkuna sisältää tietoja seuraavien lukumäärästä:

 • Sivut
 • Sanat
 • Merkit, välilyöntejä laskematta
 • Hahmot, välilyönneillä
 • Kappaleet
 • Linjat

Aseta valintamerkki vieressä olevaan ruutuun Sisällytä tekstilaatikot, alaviitteet ja loppuviitteet jos haluat niiden sisällyttävän laskentaan.

 1. Valitse laskettava teksti.

 2. Valitse Arvostelu välilehti.

  Word korostettuna Review-välilehdellä

 3. vuonna Todistaminen Valitse ryhmä Sanamäärä.

  Tarkistelu-välilehti Wordissa ja Word Count -osio korostettuna

Sanamäärä Word for Mac -sovelluksessa

Valitse Word for Mac -sanojen määrä tilariviltä. Tämä näyttää sanojen, merkkien, rivien ja muun määrän. Tilarivi näyttää koko asiakirjan sanamäärän, ellet valitse tekstin osaa. Tässä tapauksessa valitun tekstin määrä näkyy.

Kuvakaappaus Word Countista Word for Macissa