Skip to content

Se on ärsyttävää, mutta voit korjata nuolinäppäimet, jotka eivät toimi Excelissä

20 de maaliskuu de 2021

Se voi olla erittäin ärsyttävää, kun nuolinäppäimet eivät toimi Excelissä. Tämä ongelma voi ilmetä jostakin seuraavista syistä.

 • Scroll Lock -näppäin on käytössä
 • Excel on kaavan syöttötilassa
 • Pakastepaneelit on lukinnut arkin näkyvän alueen
 • Excel-apuohjelmien ristiriita aiheuttaa ongelman
 • Sticky Keys -häiriö pitää vierityslukon käytössä
 • Excel-taulukko on suojattu
 • Monimutkaiset kaavat ovat käsittelyssä

Nuolien ongelma, joka ei toimi Excelissä, voi ilmetä milloin tahansa, olitpa keskellä taulukon muokkaamista tai vaihdat taulukoiden välillä. Tämä vaikeuttaa ongelman lähteen vianmääritystä entisestään.

Tämä menettely koskee Microsoft Office 2019, 2016 ja Microsoft 365. Excelin vanhemmat versiot eivät välttämättä näytä selauslukon tilaa tässä artikkelissa kuvatulla tavalla, mutta monet ratkaisut voivat silti toimia.

Nuolinäppäinten syy ei toimi Excelissä

Yleisin syy nuolinäppäimille, jotka eivät toimi Excelissä, on vierityslukitus. Tämä voi olla erityisen turhauttavaa, jos näppäimistölläsi ei ole vierityslukitusnäppäintä tai jos sen merkkivaloa ei ole.

Monimutkaistaa asioita edelleen, on useita muita asioita, jotka voivat johtaa siihen, että nuolet eivät toimi Excelissä. Joten paras tapa on vahvistaa, onko vierityslukitus käytössä, ja jos se ei ole, siirry alaspäin muiden vianmääritysvinkkien luettelossa.

Kuinka korjata nuolinäppäimet, jotka eivät toimi Excelissä

Seuraavat vianmääritysvihjeet on lueteltu tämän ongelman yleisimmistä ja vähiten esiintyvistä syistä, joten työskenteleminen ensimmäisestä viimeiseen ratkaisee ongelman nopeammin.

 1. Poista vierityslukitus käytöstä. Tarkista Excelin tilariviltä, ​​onko vierityslukko käytössä. Jos on, poista se käytöstä käyttämällä näppäimistön vierityslukitusnäppäintä tai Windowsin näyttönäppäimistöä.

  Jos sinulla on laajennettu näppäimistö Macissa, voit painaa kumpaakin F14, Vaihto + F14tai Komento + F14 vaihtaaksesi vierityslukon. MacBook Prossa tai MacBook Airissa FN + vaihto + F12 tekee saman. Muissa Mac-kannettavissa tietokoneissa tai pienemmissä näppäimistöissä sinun on asennettava virtuaalinen näppäimistöohjelma, joka sisältää F14-näppäimen, jotta vierityslukko voidaan poistaa käytöstä Excelissä.

 2. Poistu kaavan syöttötilasta painamalla Tulla sisään. Kaavan syöttötila on, kun valitset solun Excelissä, kirjoita = ja aloita sitten funktion kirjoittaminen. Jos painat nuolinäppäintä tässä tilassa, kaavan valittu solu muuttuu, mutta nuolinäppäimet eivät hallitse taulukon kohdistinta.

  Saadaksesi nuolinäppäimet toimimaan uudelleen, paina Tulla sisään ja sitten Ctrl-Z kumota nykyinen kaava. Tämä käyttäytyminen voi olla hämmentävää, joten varmista, että ymmärrät kuinka syötät tiedot oikein Excel-soluihin.

 3. Vapauta nykyisen näkymän rivit tai sarakkeet. Jos kaikki tarkastelemasi taulukon solut ovat jäädytettyjen sarakkeiden tai rivien ryhmän sisällä, se saattaa näyttää siltä, ​​että nuolinäppäimet lakkasivat toimimasta Excelissä. Näin ei ole.

  Jos et halua vapauttaa näitä ruutuja, voit myös yrittää loitontaa suurennusta Excelissä, jotta voit käyttää nuolinäppäimiä laskentataulukon siinä osassa, joka ei ole jäädytetty.

  Excelin käyttäminen suuremmalla näytöllä tekee vähemmän epätodennäköiseksi, että kohtaat tämän ongelman, koska näyttö on yleensä suurempi kuin jumittuneen ruudun alue.

 4. Poista epäilyttävät lisäosat käytöstä. Etsi äskettäin asentamasi lisäosa ja poista se käytöstä valitsemalla Tiedosto > Vaihtoehdot > Apuohjelmat. Valitse sitten Excel-apuohjelmat > Mennä. Poista kaikkien apuohjelmien valinta ja valitse OK. Jos nuolinäppäimet toimivat uudelleen, voit palata takaisin ja ottaa apuohjelmat käyttöön yksi kerrallaan kaventaaksesi syyllistä.

 5. Sammuta tarranäppäimet. Joskus Windowsin Sticky Keys -ominaisuuden aiheuttamat häiriöt voivat aiheuttaa Excelille Scroll Lock -avaimen mahdollisuuden, vaikka se ei olisikaan. Tarranäppäinten poistaminen käytöstä usein ratkaisee tämän ongelman.

  Kun olet poistanut Sticky Keys -toiminnon käytöstä, toista vaiheessa 1 olevat ohjeet varmistaaksesi, että vierityslukko on todella poistettu käytöstä, kun olet poistanut Sticky Keys -ominaisuuden käytöstä.

 6. Poista Excel-työkirjan suojaus. Kun avaat suojatun työkirjan tai laskentataulukon, et voi valita soluja tai selata niitä. Poista arkin suojaus ensin ja nuolinäppäimet toimivat. Sitten voit suojata sen uudelleen, kun olet valmis.

 7. Tarkista, suoritatko useita laskutoimituksia. Näiden käsittely kestää joskus kauan ja estää sinua siirtymästä Excel-laskentataulukossa nuolinäppäimillä.