Skip to content

Sega Genesiksen historia – 16-bittisen aikakauden aamunkoitto

19 de maaliskuu de 2021

Kuten retrokirja kertoo, 1980-luvun lopulla tapahtui iso räjähdys, joka aiheutti uuden aikakauden kynnyksen kotivideopeleissä. Tällaisen raamatullisen mittakaavan tapahtuma, joka työntää pelaamisen 8-bittiseltä rajoitetulta alueelta vanhurskaalle polulle, joka kehittyy nykypäivän videopeleiksi. Konsoli, joka on luotu edeltäjänsä kylkiluusta (tai ainakin tekniikasta). SEGA Genesis, 16-bittisen aikakauden kynnyksellä.

Perus tosiasiat

  • Nimi: Sega Genesis (Pohjois-Amerikka), Sega Mega Drive (Japani, Eurooppa, Brasilia)
  • Tyyppi: 16-bittinen konsoli
  • Päivämäärä: 1988 (Japani), 1989 (Pohjois-Amerikka), 1990 (Brasilia)
  • Videopelien 4. sukupolvi

Ennen alkua

Kun 8-bittinen Nintendo Entertainment System hallitsi videopelimarkkinoita vuosina 1984-1989, muut kolikkopelihallivalmistajat Sega heittivät hattunsa kotikonsolibissiin Sega Master -järjestelmän kanssa.

Suunniteltu kulkemaan NES: ää vastaan, Master System julkaistiin seitsemän vuotta NES: n jälkeen, ja vaikka se oli hieman edistyneempi kuin kilpailu, se ei koskaan todella tarttunut Pohjois-Amerikkaan. Vaikka Master-järjestelmä oli merkittävä hitti Euroopassa ja siitä tuli hallitseva järjestelmä Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa sitä pidettiin aina köyhän miehen NES: nä, eikä yksikään ”tappaja-sovellus” Master-järjestelmän omistaja kadehti ystäviään, jotka kaikki pelasivat Super Mario Bros.3 heidän Nintendo-järjestelmissään.

Vuosien taistelujen takia pala markkinaa Sega suunnitteli uuden strategian. 8-bittisten pelien nykyisten markkinoiden sijaan, he olisivat ensimmäinen todellinen 16-bittinen konsoli, joka markkinoi järjestelmällä, joka ei ole vain ylivoimainen, vaan laajentaa voimaansa käyttämällä useita oheislaitteita.

Mega Drive -palvelusta tulee Genesis

Järjestelmän nimi kutsuttiin nimellä Sega Mega Drive, mutta Yhdysvalloissa Mega Drive -nimen oikeudet olivat jo toisen yrityksen omistuksessa, joten tavaramerkkikiistan jälkeen Sega päätti käyttää järjestelmässä eri nimeä pohjoisessa Amerikka. Mega Drive tunnettiin nimellä Sega Genesis Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mikä teki siitä ensimmäisen konsolin, joka on nimetty Raamatun kirjan mukaan, mikä osoittaa, että se tuo uutta aikakautta videopeleihin, ja se todellakin.

Genesiksen tuleminen

Sega Genesis on ensimmäinen 16-bittinen konsolijärjestelmä. Vaikka TurboGrafx-16 edeltää Genesis / Mega Drive -julkaisua, se ei todellakaan ole 16-bittinen järjestelmä; näytönohjain itse oli 16-bittinen, mutta CPU oli silti 8-bittinen. Vaikka TGX16 julkaistiin Japanissa ennen Mega Drivea, Sega voitti TGX16: n markkinoimaan Pohjois-Amerikassa muutamalla viikolla.

SEGA Mega Drive lanseerattiin Japanissa lokakuussa 1988 heikosta myynnistä. Japanin markkinoita hallitsi TurboGrafx-16 (jota kutsuttiin PC-moottoriksi Japanissa), joka oli jo käynnistänyt edellisenä vuonna ja myi Famicomin (NES: n japanilainen versio), ja jolla oli markkinaosuus, jota Sega ei voinut murtaa kautta.

Kymmenen kuukautta myöhemmin, elokuussa 1989, SEGA julkaisi SEGA Genesiksen Pohjois-Amerikassa, yhdistettynä satamaan heidän osuuskuntapelihittinsä Muutettu peto. Tuolloin Sega of America -yhtiön toimitusjohtaja Michael Katz oli koonnut aggressiivisen markkinointikampanjan ja keskittynyt peleihin, jotka on erityisesti suunnattu Yhdysvaltain markkinoille ja jotka käyttävät julkkisnimiä pelien myyntiin.

Konsolisodat

Vaikka Genesis myi hyvin, 80-luvun lopulla se ei vieläkään ollut pudottanut Nintendon markkinaosuutta, joka edelleen hallitsi Pohjois-Amerikkaa ja joka oli vahvaa julkaisun ansiosta Super Mario Bros.3 vuonna 1988.

Tämä johti konsolisotiin, joissa sekä Sega että Nintendo taistelivat julkisesti. Konsolit, jotka yrittivät myös hyödyntää Pohjois-Amerikan markkinoita, kuten TGX-16 ja Neo-Geo, putosivat sivuun.

Segan Japanissa sijaitsevan pääkonttorin toimitusjohtaja päätti siirtää Sega of America -yhtiön johtamisen Michael Katzista Tom Kalinskeen. Yritysten uusi yhdysvaltalainen toimitusjohtaja alkoi aggressiivisesti keskittyä markkinoinnin ja julkkisbrändin lisäksi pelien myyntiin, mutta sen sijaan perustaa tappajasovellusten franchising nimenomaan Genesikselle.

Siili, joka kaatoi asteikot

Vuonna 1991 käännekohta alkoi esiintyä. Kun Nintendo omistaa leijonanosan markkinoista, kiitos Super Mario Bros. franchising, Sega löysi vihdoin pelin, joka resonoi myös yhtä hyvin, Sonic the Hedgehog. Suunniteltu ensisijaisesti amerikkalaisille, Sonic oli nopeatempoinen ja innovatiivinen tasohyppely ja välitön hitti. Pelaajat alkoivat sekoittaa loppuakseen ja saamaan nyt kaksivuotisen Genesis-konsolin pelaamaan uutta kuumaa peliä.

Nintendolla oli kuitenkin oma ase konsolisodassa samana vuonna Sonic julkaistiin Pohjois-Amerikan rannikolla, niin teki myös Nintendon oma pääsy 16-bittiseen aikakauteen, Super Nintendo. SNES oli juggernaut alalla ja vaikka Genesis-myynti kasvoi tasaisesti sen ansiosta Sonic, SNES ylitti sen nopeasti.

Sitten Kalinske muuttui vielä aggressiivisemmaksi, hän kaatoi Muutettu peto kun peli mukana pakkauksessa Genesis ja korvasi sen Sonicja pudotti konsolin hinnan 10 dollarilla, mikä teki siitä markkinoiden halvimman 16-bittisen järjestelmän. Toki se merkitsisi vähemmän voittoa laitteistolle, mutta kun pelaajat ostivat Genesiksen, SEGA ansaitsee enemmän kuin ansaitsee rahansa takaisin yksittäisten pelien myynnistä.

Uhkapeli toimi ja Genesis alkoi hallita myyntiä. Vuoden 1993 loppuun mennessä Sega omisti 60 prosenttia 16-bittisistä konsolimarkkinoista Pohjois-Amerikassa, ja Nintendon myynti laski 37 prosenttiin.

Kansainvälinen mega-asema

Segan menestys 90-luvulla jatkoi kasvuaan kansainvälisesti. Vaikka se ei koskaan todella tarttunut Japaniin, se takasi Master-järjestelmän menestyksen Euroopassa ja Brasiliassa, josta tuli nopeasti myydyin 16-bittinen järjestelmä näillä alueilla.

Nykyään Genesis tunnetaan edelleen yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista konsoleista, ja heidän suosittuja satamiaan julkaistaan ​​joukkoina Next-Gen -konsoleille, mukaan lukien massiivinen kokoelma Sonicin Ultimate Genesis -kokoelma (otsikoitu Sega Mega Drive Ultimate -mallisto kansainvälisesti). Brasiliassa se on edelleen hallitseva voima, kun Tec Toy valmistaa edelleen Mega Drivea, ja uusia pelejä julkaistaan ​​erityisesti Brasiliaa varten.