Skip to content

Selvitä, mitkä laajennukset on asennettu Safari-selaimeesi

19 de maaliskuu de 2021

Safari on oletusarvoinen verkkoselain iPhonelle, iPadille ja macOS: lle. Safari on nopea ja tehokas, ja se pystyy palvelemaan jopa edistyneimpiä ja interaktiivisempia verkkosivustoja. Safari-laajennukset lisäävät vielä enemmän toimintoja, jolloin käyttäjät voivat muokata selauskokemustaan.

Tämän artikkelin tiedot koskevat Safari 9: ää ja sitä vanhempia. Versiosta 10 alkaen Safari ei enää tue useimpia verkkolaajennuksia. Safari on optimoitu sisällölle, joka käyttää HTML5-verkkostandardia, joka ei vaadi laajennusta. Apple suosittelee selainkokemuksen parantamista ja mukauttamista käyttämään Safari-laajennuksia verkkolaajennusten sijaan.

Kuinka löytää asennetut Safari-laajennukset

Näin näet, mitkä lisäosat olet asentanut Safari-selaimeesi.

 1. Käynnistä Safari.

 2. Alkaen auta valikossa Asennetut laajennukset.

 3. Safari näyttää uuden verkkosivun, jossa luetellaan kaikki järjestelmässäsi olevat Safari-laajennukset.

  Safari ryhmittelee laajennukset tiedoston mukaan, joka sisältää pienet ohjelmat. Saatat nähdä useita Java Applet -laajennuksia tai QuickTime-laajennuksia.

Laajennusten poistaminen tai sammuttaminen

Laajennuksilla on haittoja. Huonosti kirjoitetut voivat hidastaa Safarin web-renderointia. Ne voivat myös kilpailla ja aiheuttaa vakausongelmia tai korvata ohjelman sisäisen toiminnallisuuden vähemmän toivottavilla menetelmillä, jotka eivät toimi yhtä hyvin.

Näin voit poistaa laajennukset käytöstä.

 1. Käynnistä Safari ja valitse sitten Safari> Asetukset.

 2. Valitse Turvallisuus -painiketta.

 3. Poista kaikki laajennukset käytöstä poistamalla valintamerkki Salli laajennukset laatikko.

 4. Jos haluat hallita laajennuksia verkkosivustoittain, valitse merkitty painike Laajennuksen asetukset tai Hallitse verkkosivuston asetuksia, riippuen käyttämästäsi Safari-versiosta. Poista laajennus poistamalla laajennuksen vieressä oleva valintamerkki.

  Muuta laajennuksen käyttöasetusta verkkosivuston nimen vieressä olevasta avattavasta valikosta.

Laajennuksen poistaminen tietokoneelta

Jos haluat poistaa laajennuksen kokonaan tietokoneeltasi, poista sen tiedosto kiintolevyltä.

Safari tallentaa laajennustiedostot / Kirjasto / Internet-laajennukset /.

Voit poistaa laajennuksen vetämällä tiedoston Roskakori. Poista tiedosto käytöstä vetämällä tiedosto toiseen paikkaan Macissa, mutta tallenna se myöhempää käyttöä varten. Luo kansio nimeltä Pois käytöstä laajennukset pitämään näitä tiedostoja. Jos muutat mieltäsi myöhemmin ja haluat asentaa laajennuksen uudelleen, vedä se takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa.

Kun olet poistanut laajennuksen siirtämällä sen Roskakori tai muussa kansiossa, käynnistä Safari uudelleen, jotta muutos tulee voimaan.