Skip to content

Selviytymisopas Windows 10 -päivitysten asentamiseen

15 de kesäkuu de 2021

Windows 10: n kanssa Microsoft otti automaattiset päivitykset seuraavalle tasolle. Ennen tätä uusinta käyttöjärjestelmää yritys kannusti käyttäjiä ottamaan käyttöön automaattiset päivitykset Windows XP, Vista, 7 ja 8 -käyttöjärjestelmissä. Se ei kuitenkaan ollut pakollinen. Se muuttui Windows 10: ssä. Jos käytät Windows 10 Home -käyttöjärjestelmää, sinun on vastaanotettava ja asennettava päivitykset Microsoftin aikatauluun – pidät siitä tai ei. Viime kädessä se on hyvä asia.

Windows 10 ja pakotetut päivitykset

Kuten olemme aiemmin maininneet, suurin Windows-tietoturvaongelma ei ole vain haittaohjelma, vaan suuri osa järjestelmistä, jotka eivät asenna päivityksiä ajoissa. Ilman näitä tietoturvapäivityksiä (ns. Ei-korjattavaa järjestelmää) haittaohjelmilla on helpompi leviää tuhansiin tai jopa miljooniin koneisiin. Pakotetut päivitykset ratkaisevat ongelman; se ei kuitenkaan aina ole loistava tilanne. Päivitykset voivat joskus aiheuttaa ongelmia. Ehkä ne eivät asenna kunnolla, tai vika aiheuttaa tietokoneen toimintahäiriön. Ongelmalliset päivitykset eivät ole normi, mutta niitä tapahtuu. Se tapahtui minulle ja se voi tapahtua sinulle. Kun katastrofi (tai pelkkä ärsytys) iskee, voit tehdä tämän.

Tehtävä 1: Päivitys epäonnistuu toistuvasti

Windows 10 -vianmääritys

Päivityksen kieltäytyminen asennuksesta koneellesi ei ole sinun syytäsi. Asiaa pahentaa, päivitys ladataan toistuvasti vian jälkeen ja yritetään uudelleen. Tämä tarkoittaa, että joka kerta, kun sammutat koneesi, Windows 10 yrittää asentaa päivityksen. Joka. Aika. Se on kamalaa, kun sinulle tapahtuu. Viimeinen asia, johon haluat jumittua, on kone, joka päivittyy toistuvasti aina, kun painat virtapainiketta. Varsinkin kun tiedät päivityksen epäonnistuvan joka tapauksessa. Tässä vaiheessa ainoa keino on ladata Microsoftin vianetsintäominaisuus piilottaaksesi päivityksen. Tällä tavalla tietokoneesi ei yritä ladata ja asentaa sitä. Toivottavasti Microsoft korjaa ongelman seuraavassa säännöllisessä päivityksessä, joka esti asennuksen.

Tarkista päivityshistoriasi

Windows 10 -päivityshistoria

Vianmääritys on melko yksinkertainen käyttää. Mitä haluat tehdä ensin, on kuitenkin napsauttaa alkaa -painiketta ja valitse sitten Asetukset-sovellus -kuvaketta (hammasratas) Käynnistä-valikon vasemmasta reunasta. Kun Asetukset-sovellus avautuu, siirry kohtaan Päivitys ja suojaus > Windows päivitys. Sitten Päivitä status osion napsautus Päivitä historia. Tässä Windows 10 listaa kaikki päivitykset, jotka se on asentanut tai yrittänyt asentaa. Etsit jotain tällaista:

X64-pohjaisten järjestelmien Windows 10 -version 1607 kumulatiivinen päivitys (KB3200970) Asennus epäonnistui 10.11.2016

Kirjoita ”KB” -numero muistiin seuraavaa vaihetta varten. Jos kuljettajapäivitys on epäonnistunut, kirjoita se muistiin, kuten:

Synaptics – Pistepiirustus – Synaptics-paikannuslaite

Vianmäärityksen käyttäminen

Windows 10 -vianmääritys

Avaa seuraavaksi vianetsintä kaksoisnapsauttamalla sitä .diagcab tiedosto. Kun se on valmis menemään, napsauta Seuraava ja vianmääritysohjelma etsii ongelmia. Napsauta seuraavalla näytöllä Piilota päivitykset ja sitten vianmääritysohjelma näyttää kaikki käytettävissä olevat päivitykset koneellesi. Etsi se, joka aiheuttaa sinulle ongelmia, ja napsauta valintaruutu sen vieressä. Napsauta nyt Seuraava ja jos vianmääritys toimii oikein, näet vihreän valintamerkin, joka vahvistaa päivityksen piilotetun. Se siitä. Sulje vianetsintä ja päivitys poistuu. Tämä on kuitenkin vain väliaikaista. Jos tarpeeksi aikaa kuluu ilman ratkaisua, ongelmallinen päivitys yrittää asentaa itsensä uudelleen.

Tehtävä 2: Päivitys jäätää (jumittuu) koneesi

Windows päivittää kuvaa

Joskus päivität tietokoneesi ja Windows Update -prosessi vain pysähtyy. Tietokoneesi istuu tuntikausia sanomalla jotain: ”Valmistellaan Windows, älä sammuta tietokonetta.” Meillä on perusteellinen opas jäädytettyjen päivitysten käsittelemiseen. Jos tarvitset yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä, mitä tehdä, tutustu tähän viestiin saadaksesi lisätietoja. Lyhyesti sanottuna haluat kuitenkin noudattaa tätä vianmäärityksen perusmallia:

  1. Kokeile Ctrl+Alt+Del pikanäppäin käynnistääksesi koneesi uudelleen.
  2. Jos pikanäppäin ei toimi, paina kovan palautuksen virtapainiketta, kunnes tietokone sammuu, ja käynnistä sitten uudelleen.
  3. Jos se ei toimi, tee kova nollaus uudelleen, mutta tällä kertaa käynnistä Turva tila. Jos vikasietotilassa kaikki on kunnossa, käynnistä tietokone uudelleen ja käynnistä ”normaaliin Windows” -tilaan.

Nämä ovat ensisijaisia ​​asioita, joita haluat kokeilla. Jos mikään näistä ei toimi (suurimman osan ajasta sinun ei tarvitse mennä toisen vaiheen ohi), tutustu edelliseen jäädytettyjen tietokoneiden opetusohjelmaan päästäksesi edistyneempiin aiheisiin.

Ongelma 3: Pienien päivitysten tai ohjaimien poistaminen

Poista päivitykset asetussovelluksesta

Joskus äskettäisen päivityksen jälkeen järjestelmäsi voi alkaa käyttäytyä oudosti. Kun näin tapahtuu, sinun on ehkä poistettava viimeaikainen päivitys. Jälleen kerran meidän on avattava asetukset sovellus osoitteessa alkaa > asetukset > Windows päivitys > Päivitä historia aivan kuten teimme epäonnistuneiden päivitysten yhteydessä. Kirjoita muistiin viimeisimmät päivitykset nähdäksesi, mikä voi aiheuttaa ongelman. Yleensä sinun ei pitäisi poistaa tietoturvapäivityksiä. Kun olet löytänyt mahdollisesti ongelmallisen päivityksen, valitse Poista päivitykset päivityshistorianäytön yläosassa. Tämä avaa Ohjauspaneeli-ikkunan, jossa luetellaan päivitykset.

Poista asennus Ohjauspaneelista

Poista päivitykset

Kun olet ohjauspaneelissa, etsi päivitys, jonka haluat poistaa, ja korosta se napsauttamalla sitä kerran hiirellä. Kun se on tehty kohti ikkunan yläosaa, sinun pitäisi nähdä Poista-painike Järjestä-pudotusvalikon vieressä. (Jos et näe kyseistä painiketta, päivitystä ei voida poistaa.) Napsauta Poista asennus ja seuraa ohjeita, kunnes päivitys poistetaan. Muista, että Windows 10 yrittää vain ladata ja asentaa ongelmallisen päivityksen uudelleen. Katso edellinen osa siitä, mitä tehdä, kun päivitys ei toistuvasti opi piilottamaan päivityksen, jotta sitä ei ladata uudelleen. Käytä vain konettasi normaalisti. Jos epävakausongelmat jatkuvat, olet joko poistanut väärän päivityksen tai ongelmat menevät syvemmälle kuin tämä pikakorjaus. Jos tietokoneesi tietty komponentti käyttäytyy väärin, kuten verkkokamera, hiiri tai Wi-Fi, ajuri saattaa olla huono. Tutustu aikaisempaan opetusohjelmaamme, kuinka ohjain palautetaan Windows 10: ssä, miten tämä tehdään.

Tehtävä 4: Kun haluat pikemminkin lykätä

Lykkää ominaisuuspäivityksiä

Jos käytössäsi on Windows 10 Pro, sinulla on mahdollisuus hidastaa Microsoftin ominaisuuspäivitysten vauhtia. Nämä ovat tyypillisesti merkittäviä päivityksiä, joita Microsoft toimittaa noin kaksi kertaa vuodessa, kuten elokuussa 2016 julkaistu vuosipäivän päivitys. Päivityksen lykkääminen ei estä tietoturvapäivitysten asentamista koneellesi, mikä on yleensä hyvä asia. Jos haluat mieluummin odottaa muutama kuukausi saadaksesi uusimmat ja parhaat Microsoftilta, toimi seuraavasti. Avaa Asetukset-sovellus uudelleen napsauttamalla alkaa -painiketta ja valitse sitten sovelluksen hammaskuvake vasemmasta marginaalista. Siirry seuraavaksi Päivitys ja suojaus > Windows päivitys ja sitten alle Päivitä asetukset valitse Edistyneet asetukset. Napsauta seuraavassa näytössä valintaruutu vieressä Lykkää ominaisuuspäivityksiä ja sulje sovellus. Uusia ominaisuuksien päivityksiä ei ladata ja asentaa tietokoneellesi vähintään muutaman kuukauden ajan julkaisun jälkeen. Lopulta tuo päivitys kuitenkin tulee.

Tehtävä 5: Kun et voi lykätä

Tunnetut Wi-Fi-verkot

Valitettavasti, jos käytät Windows 10 Home -käyttöjärjestelmää, lykkäystoiminto ei ole käytettävissäsi. Siitä huolimatta on temppu, jota voit käyttää päivitysten hidastamiseen. Avaa Asetukset-sovellus uudelleen ja siirry kohtaan Verkko ja Internet > Wi-Fi, sitten alle Wi-Fi Klikkaa Hallitse tunnettuja verkkoja. Tämä näyttää luettelon kaikista Wi-Fi-yhteyksistä, jotka tietokoneesi muistaa. Etsi kotisi Wi-Fi-verkko ja valitse se. Kun valinta laajenee, napsauta Ominaisuudet -painiketta.

Aseta mitatuksi

Windows 10 -mitattu yhteys

Aseta nyt liukusäädin merkitty Aseta mitatuksi yhteydeksi että Päälläja sulje Asetukset-sovellus. Oletusarvoisesti Windows ei lataa päivityksiä mitatun Wi-Fi-yhteyden kautta. Niin kauan kuin et vaihda Wi-Fi-verkkoa tai yhdistä tietokonetta Internetiin Ethernet-yhteyden kautta, Windows ei lataa päivityksiä. Vaikka tietäminen mitatuista yhteyksistä on hyödyllistä, tämä temppu on yleensä huono idea. Toisin kuin päivitysten lykkäämisessä, mitattu yhteysasetus estää jopa tietoturvapäivitysten lataamisen. Mitattu yhteysasetus pysäyttää myös monet muut prosessit, joista saatat nauttia tietokoneellasi. Esimerkiksi Live-ruutuja ei päivitetä, ja sähköpostisovellukset saattavat etsiä uusia viestejä harvemmin. Käytä oikeastaan ​​vain mitattua yhteysnappia lyhytaikaisena ratkaisuna, kun tiedät, että ominaisuuspäivityksiä on tulossa. Se ei ole jotain, jota haluat tehdä enintään kuukauden tai kahden, ja jopa sen tekeminen niin kauan on turvallisuusriski.

Ongelmat, ratkaistu (toivottavasti)

Windows 10 -tietokone

Se kattaa suurimmat ongelmat, joita käyttäjillä on tyypillisesti Windows 10 -päivitysten kanssa. Päivitysten tulisi kuitenkin olla suurimmaksi osaksi häiriöttömiä. Kun he eivät ole, voit käyttää tätä opasta hyvään käyttöön.