Skip to content

Seuraava toimisto voi olla virtuaalitodellisuus

23 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Pandemia herättää kiinnostusta käyttää virtuaalitodellisuutta liiketoimintaan.
  • Facebookin Oculus 2 VR -kuulokemikrofoni tukee Infinite Office -nimistä sovellusta, jonka avulla ihmiset voivat työskennellä virtuaalitoimistossa.
  • Edistyksiä tarvitaan ennen kuin VR voi korvata tosielämän vuorovaikutuksen, asiantuntijat sanovat.
Kun miljoonat ihmiset työskentelevät kotona pandemian takia, yritykset kääntyvät virtuaalitodellisuuden puoleen yhteistyön ja kommunikoinnin puolesta. Vuosien pituuden jälkeen ensisijaisesti pelaamisen lisävarusteena VR on saanut hetkensä työn valokeilassa. Virtuaalitodellisuusohjelmistojen ja -laitteistojen myynnin odotetaan nousevan. Facebookin äskettäin julkistamat Oculus Quest 2 ja muut kuulokkeet tekevät tekniikasta entistä helpommin saatavilla. ”Yritykset yrittävät löytää toisen tavan olla yhteydessä asiakkaisiinsa, koska he eivät pääse heidän luokseen henkilökohtaisesti”, sanoi virtuaalitodellisuutta tutkiva Pohjois-Carolinan yliopiston professori Steven King puhelinhaastattelussa. ”Nyt COVIDin, VR: n takia [is] oikea tapa tehdä se joillekin heistä. Joten joillekin yrityksille se toimittaa kuulokkeet asiakkaalle, jotta he saavat kokemuksen yhteistyön näkökulmasta. Muille se antaa sinulle enemmän kykyä tehdä luovaa yhteistyötä pienenä tiiminä kuin tasainen, kaksiulotteinen kokemus. ”

Kirjoita kuulokkeeseen

Jos VR tulee olemaan todellinen toimistotyökalu, sen on tehtävä muutakin kuin pelata vain pelejä. Facebook ilmoitti äskettäin, että Oculus 2 VR -kuulokkeet tukevat Infinite Office -nimistä sovellusta, jonka avulla ihmiset voivat työskennellä virtuaalitoimistossa. Muita ominaisuuksia ovat virtuaalikokoukset ja mahdollisuus vaihtaa täyden VR-tilan ja hybriditilan välillä, joka sulauttaa virtuaalimaailman todelliseen ympäristöön. Logitech tarjoaa yhdessä todellisen täysikokoisen näppäimistön, joka toimii virtuaalitilassa. ”Yritykset yrittävät löytää toisen tavan olla yhteydessä asiakkaisiinsa, koska he eivät pääse henkilökohtaisesti heidän luokseen.” Yritykset käyttävät VR: tä jo kaikessa yhteistyöstä koulutukseen ja myyntiin. Verizon käyttää VR: tä opettaakseen vähittäiskaupan työntekijöitä käsittelemään aseellisia ryöstöjä. Vähittäiskaupan työntekijät voivat pelata VR-tilassa skenaarion siitä, mitä tehdä, jos heitä pidetään aseella. Walmart koulutti yli miljoona työntekijää virtuaalitodellisuuden avulla ja testaa VR: n käyttöä työhaastatteluissa. ”Kaikilla VR: ltä saamillasi tiedoilla näet, mihin he näyttävät. Näet, miten he liikkuvat ja miten he reagoivat”, Walmartin oppimispäällikkö Andy Trainor kertoi. NPR. ”Voisit tehdä haastattelun VR: ssä ja sen perusteella, kuinka he vastaavat kysymyksiin, voit valita, sopivatko he hyvin tähän rooliin.”

Virtuaalinen, yhteistyökokous

Koronaviruspandemia pakottaa useammat yritykset tutkimaan VR: tä työhön. Puhelinhaastattelussa Alex Howland, VR-ohjelmistoyrityksen VirBELA: n perustaja ja perustaja, kertoo, että ”liike on kiinnostanut räjähdyksiä”. Hänen yrityksensä luo virtuaalitodellisuustiloja yhteistyölle, joka voi majoittaa jopa 10000 ihmistä kerralla.

Virtuaalinen vs. video vs. todellisuus

Pandemian myötä toimistokulttuuria puhdas teksti-vuorovaikutus, kuten sähköposti, voi tuntua steriililtä. Jopa videoneuvottelut osoittavat usein vain ihmisten kasvot, mikä voi vaikeuttaa ihmisten lukemista. ”Vaikka videoneuvottelusovellukset ovat oletusalustoja viestintään, fyysisen puolen puuttuminen vaikeuttaa työtoverin kehon kielen tutkimista, mikä tekee kokemuksesta epätäydellisen verrattuna keskusteluun heidän kanssaan fyysisesti”, kertoi videoneuvotteluyrityksen Nextivan CMO Yaniv Masjedi , sähköpostihaastattelussa. Monet ihmiset ovat myös saamassa selville, että koko ajan kameralla oleminen on uuvuttavaa. ”Mikä on hienoa olla avatarin takana, se tarjoaa jonkin verran psykologista turvallisuutta ja yksityisyyttä samalla kun hän on edelleen sosiaalinen”, Howland sanoi. ”Joten kuulemme ihmisten, jotka ovat introverteja tai monipuolisempia ihmisiä, tuntevat olonsa mukavaksi puhuessaan virtuaalisessa ympäristössä tavalla, joka ei ehkä ole mukava puhua kasvotusten.” ”Se on myös hieman huonompaa olla yhdessä muiden ihmisten kanssa, mutta kukaan muu ei näe toisiaan, mutta he tietävät olevansa siellä.” VirBELA-ohjelmiston avulla käyttäjät voivat kytkeä kameran päälle ja näyttää todelliset kasvonsa, mutta monet ihmiset päättävät olla käyttämättä sitä, Howland sanoi. Jopa avatarin käyttäminen voi olla sosiaalisesti hankalaa, käy ilmi. ”Jos saat avatarin liian lähelle jonkun muun avataria, se on yhtä epämiellyttävää kuin tiedätkin, että pääsen liian lähelle”, Howland sanoi. Perinteinen käyttäytyminen toisinaan toistuu virtuaalimaailmassa, Howland sanoi, ”näemme herrasmiesten joskus päästävän naisia ​​menemään ulos ovista ennen kuin he tekevät”.

Tuomitsemme ihmisiä heidän hahmojensa perusteella

Yksi positiivinen tulos VR: n laajasta käytöstä on, että se voi antaa ihmisille mahdollisuuden arvioida enemmän heidän ideoitaan sen sijaan, miltä he näyttävät, ehdotti Justin Berry, Yalen yliopiston taidekorkeakoulun kriitikko ja Yalen yhteistyökeskuksen tiedekunnan jäsen ja media, puhelinhaastattelussa. ”Minulle oli mielenkiintoista nähdä, kun katsot virtuaalitodellisuutta ja sanot, kuka löytää mukavuutta tai turvallisuutta tässä tilassa”, hän sanoi. ”Se suojaa jollain tavalla syrjäytyneitä ihmisiä.” ”Muille se antaa sinulle enemmän kykyä tehdä luovaa yhteistyötä pienenä tiiminä kuin tasainen, kaksiulotteinen kokemus.” VR: n käytöstä voi tulla uusi normaali, mutta sen eduista huolimatta se ei korvaa fyysistä vuorovaikutusta milloin tahansa pian. Esimerkiksi King ei ”näe suurta yhteiskuntaa koskaan menemässä ulos ja tekemästä asioita, koska VR on niin hyvä. Luulen vain, että olemme 20 vuoden päässä siitä, että koskaan tapahtuu.” Myös VR-laitteistolla on vielä pitkä tie kuljettavana, ja asiantuntijat sanovat, että nykyinen kuulokemäärä on kömpelö ja niillä on suhteellisen matalan resoluution näytöt. Ihmisten on myös opittava sopeutumaan vuorovaikutukseen VR: ssä. ”Huoneessa oleminen muiden ihmisten kanssa on myös hieman poissa, mutta kukaan muu ei näe toisiaan, mutta he tietävät olevansa siellä”, King sanoi. ”Siellä on vain psykologinen pala, joka tekee siitä hieman oudon.”

Jopa sen kannattajat myöntävät, että VR on edelleen lapsenkengissään. Joten mitä tulevaisuus voi odottaa työlle? Erittäin nopeiden 5G-verkkojen käyttöönotto mahdollistaisi paremman VR-yhteyden kaikkialla, Howland sanoi. Nopeammat prosessorit mahdollistavat myös paremman grafiikan. ”Luulen, että näet enemmän integroituja työkaluja, joiden kanssa Facebook juuri tuli”, Howland sanoi. ”Kaikki toimistossa käyttämäsi työkalut voidaan yhdistää niihin virtuaalimaailmassa. Joten se on eräänlainen yhden luukun palvelu kaikille asioille, joiden on oltava tehokkaita.”

Päivittää 25.9.20 12:53 pm ET: Olemme päivittäneet artikkelin vastaamaan Alex Howlandin oikeaa otsikkoa. Aikaisemmin hän sanoi olevansa VirBELAn toimitusjohtaja.