Skip to content

Signal Messenger -sovellus: mikä se on

5 de heinäkuu de 2021

Signal on turvallinen, salattu viestisovellus, joka on saatavilla ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille, ja siellä on myös työpöytäsovellus.

Mikä on Signal Messenger?

Ensinnäkin Signalista on tiedettävä, että se on toiminnaltaan samanlainen kuin WhatsApp. Tämä johtuu siitä, että Brian Acton, joka perusti WhatsAppin, oli Signal-sovelluksen perustaja. Nämä kaksi sovellusta käyttävät myös Actonin kehittämää avoimen lähdekoodin salausprotokollaa, mutta samankaltaisuudet loppuvat. Signal on ilmainen, turvallinen viestintäsovellus, jonka avulla voit lähettää viestejä, kuvia ja tiedostoja, käydä puhelinkeskusteluja ja keskustella yksittäin tai ryhmissä turvallisella tavalla, jota ei voida jäljittää. Tämä johtuu siitä, että Signaali käyttää end-to-end-salausta ja käyttää tunnistimena vain puhelinnumeroitasi. Signal kertoo, että he keräävät mahdollisimman vähän tietoja sinusta.

Esimerkiksi kun liittovaltion suuri tuomaristo haastaa Signalin toimittamaan tietoja kahdesta käyttäjästä vuonna 2016, ainoa tietosignaali voisi antaa oli tilin luomispäivä ja viimeinen yhteyspäivä. Signaali ei kerää tietoja, joita muut viestisovellukset ja -palvelut keräävät: ei viestejä, ryhmiä, yhteystietoja, profiilitietoja tai mitään muuta. Mikään kerätty data ei tarkoita mitään jakamista muiden kanssa. Sinulle tämä tarkoittaa, että Signalilla ei ole myöskään pääsyä jakamiesi viestien tai tietojen tietoihin. Ainoat ihmiset, jotka näkevät tiedot, olet sinä ja kuka tahansa, jolle viestit.

Mikä muu erottaa signaaliviestit toisistaan?

Vaikka Signal-sovelluksen tietoturva on ajotekijä, joka ajaa ihmisiä lataamaan ja käyttämään sitä, on jotain muuta, joka erottaa Signalin muista viestisovelluksista ja tasoittaa tietä suojatulle, yksityiselle viestijärjestelmälle. Signal on riippumaton voittoa tavoittelematon organisaatio. Voittoa tavoittelematon tarkoittaa, että Signaalia ei tueta mainoksilla, joten yrityksellä ei ole kannustimia myydä tietojasi. Käyttäjien lahjoitukset tukevat heitä, joten sinun ei koskaan tarvitse käsitellä mainoksia, seurantalaitteita tai muita keskeytyksiä, jotka eivät ole vain ärsyttäviä, mutta voivat myös vaarantaa yksityisyytesi.

Kaivuminen signaalin salaukseen

Signaalilla on oma salausprotokolla, joka suojaa viestejä päästä päähän. Siitä lähtien, kun luot sen, siihen saakka, kun se toimitetaan, luetaan ja poistetaan, vastaanottaja, viesti ja kaikki liitteet pysyvät salattuina. Ajattele sitä tällä tavalla, kun luot viestin Signal-sovelluksella, tiedot sekoitetaan tunnistamattomaan muotoon. Ainoa tapa purkaa se on yksityisellä salausavaimella, joka on vain viestin vastaanottajalla. Aivan kuten fyysinen avain, joka toimii oven lukossa, tämä avain on ominainen vastaanottajalle. Toisin kuin fyysinen avain, se toimii kuitenkin vain yhdellä lukolla. Kukaan muu, edes Signal, ei voi nähdä tai kerätä tietoja lähettämässäsi viestissä olevista tiedoista. Oletetaan, että olet huolissasi siitä, että joku muu näkee viestin vastaanottajan laitteessa. Siinä tapauksessa Signal tarjoaa jopa itsetuhoisen viestityypin, joka tuhoaa kaikki lähettämäsi viestit tietyn ajan kuluttua. Lopuksi kaikki Signal-sovelluksessa olevat tiedot tallennetaan paikallisesti laitteellesi. Mikään ei mene pilveen. Mikään ei mene Signalin palvelimille. Ainoa tapa, jolla viestisi voidaan vaarantaa Signal-signaalissa, on, jos laitteesi on vaarantunut.