Skip to content

Sinun on avattava tietokoneen kotelo toimiakseen siinä. Näin

19 de maaliskuu de 2021

Tietokonekotelossa on kaikki tietokoneen osat. Sinun on avattava kotelo, jotta voit käyttää sisällä olevia komponentteja, kuten kiintolevyä, emolevyä, näytönohjainta jne.

Jokainen tietokoneen kotelo on hieman erilainen, mutta nämä ohjeet osoittavat sinut oikeaan suuntaan riippumatta siitä, mikä tietokoneesi kotelo sinulla voi olla.

Sammuta tietokone

Ennen kuin avaat kotelon, tietokone on sammutettava.

Sammuta käyttöjärjestelmä normaalisti. Paikanna tietokoneen takana oleva virtakytkin ja sammuta se yllä olevan kuvan mukaisesti.

Joissakin tietokoneissa ei ole virtakytkintä tietokoneen takaosassa. Jos et löydä sellaista, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Irrota virtajohto

Irrota virtajohto, joka on kytketty tietokoneen takaosassa olevaan virtalähteeseen.

Tämä on tärkeä askel! Voi näyttää liian varovaiselta irrottaa virtajohto sen lisäksi, että tietokone sammutetaan normaalisti, mutta tietyt tietokoneen osat ovat edelleen päällä, vaikka tietokone näyttää olevan pois päältä.

Poista kaikki ulkoiset kaapelit ja liitännät

Irrota kaikki tietokoneeseen kiinnitetyt kaapelit ja muut laitteet. Tämä helpottaa työskentelyä tietokoneen sisällä ja sen siirtämistä tarpeen mukaan.

Irrota sivupaneelin kiinnitysruuvit

Irrota kotelon uloimmat ruuvit – ne, jotka pitävät sivupaneeleja muussa kotelossa. Tarvitset todennäköisesti ristipääruuvimeisselin näiden ruuvien poistamiseksi, mutta joissakin tapauksissa on ruuveja, joita voit kääntää käsin.

Aseta nämä ruuvit sivuun tai kierrä ne niin pitkälle kuin mahdollista, jos tässä tapauksessa ei ole täysin irrotettavia ruuveja. Sinun on käytettävä niitä kiinnittämään sivupaneelit koteloon uudelleen, kun työskentelet tietokoneen sisällä.

Älä irrota ruuveja, jotka kiinnittävät virtalähteen koteloon. Nämä ruuvit on asetettu enemmän kuin kotelon kiinnitysruuvit, ja ne voivat aiheuttaa virtalähteen putoamisen tietokoneeseen, mikä voi vahingoittaa.

Irrota kotelon sivupaneeli

Kotelon sivupaneeli voidaan nyt poistaa.

Joskus paneeli voidaan yksinkertaisesti nostaa pois, kun taas toisinaan se voidaan kiinnittää koteloon liukulukolla. Mekanismista riippumatta, sinun pitäisi pystyä helposti purkamaan paneeli irti.