Skip to content

Sivuun käännetyn digitaalisen valokuvan korjaaminen

11 de heinäkuu de 2021

Useimmissa digitaalikameroissa on pyörimisanturi, joka kirjoittaa tiedostoon suunnan EXIF-tunnisteen, joka kertoo ohjelmistolle, kuinka valokuva käännetään näyttämistä varten. Tämä tagi, jos se on vioittunut tai epätarkka, tuottaa väärin käännettyjä kuvia tietokoneellasi.

Sivukuvien syitä

Valokuvat näkyvät sivuttain, kun näitä kuvia näyttävä ohjelmisto ei pysty lukemaan suuntatunnistetta tai tunniste puuttuu tai on vioittunut.

Sivukuvien korjaaminen

Voit suunnata valokuvasi uudelleen kokeilemalla jotakin seuraavista ratkaisuista:

  1. Avaa kuva kuvankäsittelyohjelmassa, joka näyttää EXIF-tiedot. Adobe Photoshop tekee samoin kuin ilmainen IrfanView. IrfanView-ohjelmassa Kuva > Tiedot -komento näyttää perustiedot, ja ikkunan alaosassa oleva painike avaa erillisen EXIF-tietonäytön. Jos kuvassa ei ole EXIF-tietoja, ohjelmisto ei pysty suuntaamaan sitä oikein.

  2. Voit muokata tai poistaa EXIF-tietoja Windowsin Resurssienhallinnassa. Napsauta kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Yksityiskohdat paljastaa ruudun, jossa on metatiedot, mukaan lukien EXIF-tiedot, jota voit säätää, jos kuva tukee sitä.

  3. Pakota haluamasi suunta. Kierrä kuvaa ja tallenna se. Tämä prosessi rekonstruoi kuvan vaadittujen ulottuvuuksien mukaan.