Skip to content

Smart TV -turvallisuus: mitä sinun on tiedettävä

14 de heinäkuu de 2021

Älytelevisiot muodostavat yhteyden Internetiin, antavat sinun asentaa sovelluksia, suoratoistaa videoita palveluista, kuten Netflix ja Hulu, pelata pelejä ja käyttää verkkoselainta. Ne voivat sisältää jopa ääniohjauksen ja verkkokameran ominaisuuksia. Mutta tällä Internet-painopisteellä on pimeämpi puoli, jolloin älytelevisiot ovat alttiita yksityisyyden loukkauksille, turvallisuusriskeille ja hakkeroinnille. Halusitpa Smart TV: n ostamisen tai sinulla on jo sellainen, tässä on Smart TV: n yksityisyys- ja turvallisuuskysymykset, joista sinun tulisi olla tietoinen, sekä vinkkejä niiden käsittelyyn.

Smart TV: n tietosuoja- ja turvallisuuskysymykset

Älytelevisiot aiheuttavat sekä yksityisyys- että turvallisuusriskejä. Tietosuojakysymykset sisältävät henkilökohtaisten tietojen ja tottumusten seurannan ja myynnin, kun taas turvallisuusongelmiin liittyy viruksia ja hakkereita.

Tietosuojakysymykset, joista on oltava tietoinen älytelevisioiden kanssa

Monissa älytelevisioissa on automaattisen sisällön tunnistuksen (ACR) tekniikka, joka seuraa lähinnä katsomiasi asioita ja myy sitten tiedot mainostajille. ACR ”näkee” ja pitää kirjaa kaikesta älytelevisioruudulla näytetystä, televisio-ohjelmista peleihin ja sovelluksiin. Näitä tietoja myydään mainostajille ja muille yrityksille auttaakseen kohdistamaan mainoksia, katselusuosituksia ja muita palveluita sinulle. Monet ihmiset eivät ole tietoisia tästä ominaisuudesta, mikä on johtanut kuluttajien yksityisyyden suojaan. FTC jopa sakotti TV-valmistajaa Viziota 2,2 miljoonalla dollarilla vuonna 2017, ja lainsäätäjät pyysivät FTC: tä tutkimaan käytäntöä. Kuluttajat hyötyvät ACR: stä, esimerkiksi heille näytetään osuvampia mainoksia. Silti tämä voi olla ominaisuus, jonka haluat poistaa. Kuluttajaraporteissa on tietoja ACR: n poistamisesta käytöstä useissa älytelevisioissa.

Tietosuojakysymykset ovat sidoksissa mainoksiin, tiedonkeruun

Vaikka ACR ja vastaavat valvontatekniikat saattavat tuntua kammottavilta, ne eivät lopulta ole kovin erilaisia ​​kuin mitä älypuhelimissa ja tietokoneissa tapahtuu. Nämä laitteet keräävät tietoja tottumuksistasi kohdistaaksesi hyödyllisempiä mainoksia, ja tietosi myydään usein jälleenmyyjille. Lähes kaikissa tapauksissa nämä tiedot anonymisoidaan (ei liity nimesi tai muihin henkilökohtaisiin tietoihin). Vaikka voit estää mainoksia ja rajoittaa mainosten seurantaa tietokoneellasi ja älypuhelimellasi, nämä vaihtoehdot ovat vähemmän käytettävissä älytelevisioissa, mutta voit tehdä joitain asioita (katso alla).

Smart TV: n turvallisuuskysymykset

Vaikka tietosuojakysymykset saattavat olla huolestuttavia, ne eivät todellakaan vaikuta sinuun päivittäin. Turvallisuuskysymyksillä on kuitenkin vakavampia vaikutuksia.

Ovatko älytelevisiot haavoittuvia viruksille?

Televisioihin kohdistuvista viruksista on hyvin vähän todisteita, mutta haittaohjelmatartunnoissa on esiintynyt muutamia epätavallisia tilanteita, jotka tehdään yleensä tarkoituksella. Yhdessä vaiheessa elektroniikkajätti Samsung neuvoi käyttäjiä tweetin kautta käyttämään virustarkistinta älytelevisioissaan. Tähän neuvoon vastattiin pilkallisesti, ja Samsung poisti myöhemmin twiitin. Silti ei ole mahdollista, että hakkerit voisivat joskus selvittää tavan päästä TV-sovellusten tai verkkoselaimen kautta tallennettuihin luottokorttitietoihin.

Mikrofoni ja kamera luovat valvontalaitteen

Monissa älytelevisioissa on ääniominaisuudet television ja kameroiden etsimiseen ja ohjaamiseen videokeskusteluja ja pelejä varten. Nämä vaihtoehdot tarjoavat hauskoja, uusia tapoja käyttää televisiota, mutta ne aiheuttavat myös turvallisuusongelmia. Väärissä käsissä Smart TV: n mikrofoni ja verkkokamera voidaan muuttaa valvontalaitteiksi. Esimerkiksi Wikileaksin mukaan CIA loi työkalun nimeltä ”Itkevä enkeli”, joka voisi muuttaa jotkut Smart TV -mikrofonit etäkuuntelulaitteeksi. Ja aivan kuten hyökkääjä voi päästä käsiksi verkkokameraan ja tarkkailla sinua, Smart TV -kamera on ainakin teoriassa avoin samantyyppiselle hyökkäykselle.

Smart TV sisältää riskit ja hyödyt

Miksi älytelevisioissa on luonnostaan ​​yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi jopa mikrofoneja, verkkokameroita ja internetyhteys? Vastaus on, koska kuluttajat haluta nämä ominaisuudet, aivan kuten tietokoneissa ja muissa Internetiin kytketyissä laitteissa. Tietokoneiden, älypuhelinten ja jopa lemmikkikameroiden myötä edistyneiden ominaisuuksien kompromissi on niiden aiheuttama riski. Älytelevisioiden avulla kuluttajat haluavat suoratoistovaihtoehtoja, sovelluksia ja verkkoselaamista, jotka kaikki edellyttävät internetyhteyttä, mikä itsessään aiheuttaa potentiaalisia riskejä. Älytelevisioilla on kohtuulliset hinnat, mikä tekee niistä houkuttelevia kuluttajille. Erään Vizion johtajan mukaan valmistajat ansaitsevat rahaa myymällä tietoja, jotka on kerätty ACR: n ja muiden työkalujen avulla, pitäen todellisten laitteiden hinnat alhaisempina. Tietenkin monet käyttäjät eivät tiedä, että he luopuvat tästä saadakseen alhaiset hinnat.

Ovatko suoratoistolaitteet turvallisempia kuin älytelevisiot?

Jos mietit, ovatko suoratoistolaitteet, kuten Apple TV, Roku tai Chromecast, turvallisempia kuin älytelevisiot, vastaus on, voi olla. Apple TV on hyvin keskittynyt yksityisyyden suojaan, mutta jopa Apple seuraa mitä katsot antaa suosituksia. Toisaalta Android TV-pohjaisten digisovittimien on käsiteltävä Androidin luontaisia ​​turvallisuusvirheitä, ja jopa Roku-laitteiden on havaittu olevan alttiita tietoturvakysymyksille aiemmin. Joten vaikka nämä laitteet voivat auttaa vähentämään riskiä, ​​ne eivät ole täydellinen vastaus.

Smart TV: n turvallisuus- ja tietosuojaongelmien käsittely

Oletko valmis toimimaan yksityisyytesi ja tietoturvasi suojaamiseksi mahdollisilta Smart TV -uhilta? Tässä on joitain ehdotuksia:

Älä yhdistä älytelevisiota Internetiin

Tämä on ainoa varma, hölmönkestävä tapa estää yksityisyys- ja turvallisuusriskit. Koska nämä uhat liittyvät kaikki Internetiin, Smart TV: n yhdistäminen Internetiin estää kaikki ongelmat. Mutta se poistaa myös kaikki ”älykkäät” ominaisuudet, joita useimmat ihmiset haluavat, joten mitä hyötyä siitä on?

Valitse rajoittavimmat vaihtoehdot asennuksen aikana

Kun asennat televisiota, sinulle voidaan antaa vaihtoehtoja toimintojen käyttöön ottamiseksi, tietojen jakamisen ja yhteyden ottamiseksi käyttöön sekä vastaavia valintoja. Valitse rajoittavimmat vaihtoehdot yksityisyyden rajoittamiseksi.

Opi television asetukset

TV-käyttöjärjestelmät eivät ole yhtä hienostuneita ja käyttäjäystävällisiä kuin tietokone- tai puhelin-käyttöjärjestelmät, mutta tekevät parhaansa. Mitä paremmin ymmärrät, mitä asetuksia televisio tarjoaa, sitä enemmän voit tehdä itsesi suojaamiseksi.

Päivitä television käyttöjärjestelmä säännöllisesti

Television käyttöjärjestelmän päivittäminen voi viedä jonkin verran työtä, mutta se on silti tärkeää. Uudet käyttöjärjestelmäversiot sisältävät usein tietoturvakorjauksia, joten muista päivittää säännöllisesti.

Peitä television kamera

Etkö aio käyttää television kameraa? Peitä linssi. Parempi katsoa kuin katua.

Sammuta television mikrofoni

Jos et tarvitse TV: n ääniaktivointiominaisuuksia, sammuta mikrofoni television asetuksissa.

Käytä reitittimesi vahvaa suojausta

Smart TV on paljon turvallisempi, jos se on kytketty reitittimeen, jolla on vahva suojaus. Varmista, että laitat vahvan salasanan kotiverkkoon, käytä salausta ja ryhdy muihin kohtuullisiin turvatoimenpiteisiin. Lisätietoja reitittimen ja kotiverkon turvallisuudesta on 6 langattoman reitittimen suojausominaisuudessa, jotka sinun pitäisi ottaa käyttöön.