Skip to content

Split Tone ja Duotone Photoshop Elementsissä

17 de heinäkuu de 2021

Jaettu sävy ja Duotone ovat hyvin samanlaisia ​​valokuvatehosteita. Duotone tarkoittaa, että sinulla on valkoinen (tai musta) ja yksi muu väri. Valkoinen kohokohdissa ja toinen väri varjossa TAI musta varjossa ja toinen väri kohokohdissa. Jaettu sävy on sama paitsi, että korvaat mustavalkoisena minkä tahansa muun värin. Sinulla voi olla esimerkiksi sinisiä varjoja ja keltaisia ​​korostuksia. Tämä opetusohjelma on kirjoitettu Photoshop Elements 10: llä, mutta sen pitäisi toimia melkein missä tahansa versiossa (tai muussa ohjelmassa), joka sallii kerrokset.

Luo kaltevuuskarttakerros

Avaa haluamasi valokuva ja katso sitten kuvasi alle Kerrokset (yleensä näytön oikealla puolella). Napsauta pientä kaksiväristä ympyrää. Tämä avaa uuden valikon täyttö- ja säätökerros vaihtoehtoja. Valitsi Liukuvärikartta tästä luettelosta.

Liukuvärin asettaminen

Kaltevuuden asettaminen

Kun uusi kaltevuuskartan säätötaso on luotu, napsauta kaltevuuskartan säätöpalkki kerrosten alapuolella näkyy pari kertaa kaltevuusvalikko. Nyt kaltevuuseditori, on paljon vaihtoehtoja. Älä anna sen sekoittaa sinua, noudata tätä askel askeleelta. Varmista ensin, että olet valinnut mustasta valkoiseen kaltevuusvaihtoehdon. Tämä on ensimmäinen esiasetus vasemmassa yläkulmassa kaltevuuseditori. Toiseksi valikkoruudun keskellä oleva väririvi valitsee korostus- ja varjovärimme. Vasen alakulma kaltevuuspalkin säätimien alla varjot ja oikean alakulman painike kaltevuuspalkin säätimien alla kohokohdat. Klikkaa varjojen värin pysäytyspainike ja katso sitten valikkoruudun alaosaa, jossa sanotaan väri-. Näet, että väri vastaa varjojen värin pysäytyspainiketta, se on musta. Napsauta väripalettia vetääksesi väripaletin.

Äänen valinta

Äänen valinta

Nyt voit valita kaksisävyisen / jaetun sävyn kuvan värin. Työskentelemme tällä hetkellä varjojen kanssa, joten valitse ensin sävy kitalaen oikealla puolella olevasta palkista. Sininen on perinteinen suosikki sävytykseen, joten olen käyttänyt sitä tässä opetusohjelmassa. Napsauta nyt kohtaa suuressa väripaletissa ja valitse todellinen väri, joka lisätään valokuvavarjoihisi. Se näkyy joitain kohokohdista, mutta paljon enemmän varjoissa. Kun valitset väriä, muista, että työskentelet varjojen kanssa, joten haluat pitää kiinni tummasta. Yllä olevassa esimerkkikuvassa olen kiertänyt yleisen alueen, johon haluat todennäköisesti jäädä varjoja varten, ja yleisen alueen myös korostusvaihtoehdoille. Jos luot kaksisävykuvan, siirry vaiheeseen viisi. Jos haluat jakaa äänen, sinun on toistettava tämä prosessi, mutta tällä kertaa valitse oikea alakulma korostaa värin pysäytyspainikkeen. Valitse sitten korostusväri.

Siivoa valotus

Siivoa valotus

Aloitusvalokuvastasi ja valituista väreistä riippuen sinulla voi olla tässä vaiheessa hieman ”mutaisen” näköinen valokuva. Ei hätää, vaikka Elementsillä ei ole todellista käyrien säätöominaisuutta, meillä on tasoja. Luo uusi säätötaso (muistako pienet kaksi väripyörää kerrosten näytön alla?) Ja säädä liukusäätimiä tarpeen mukaan saadaksesi takaisin kontrastin ja kirkastaaksesi kuvaa hieman. Jos vain pieni osa valokuvasta tarvitsee kirkastusta tai pelkät tasot eivät riitä, voit lisätä alkuperäisen valokuvakerroksen ja kaltevuuskarttakerroksen väliin rikkomattoman palamisen / väistämisen.

Lopullinen kuva

Lopullinen kuva

Okei, siinä se. Olet tehnyt kaksisävyisen tai jaetun sävyn kuvan. Älä pelkää pelata väreillä ja yhdistelmillä. Vaikka sininen, seepia, vihreä ja oranssi ovat hyvin yleisiä, ne eivät suinkaan ole ainoita valintoja. Muista, että se on valokuvasi ja päätöksesi. Pidä hauskaa sen kanssa!