Skip to content

SSL: n käyttäminen sähköpostitilillä macOS Mailissa

19 de heinäkuu de 2021

Sähköposti on tunnetusti epävarma. Ellet käytä salausta, sähköpostiviestit kulkevat ympäri maailmaa pelkkänä tekstinä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa sieppaava voi lukea niiden sisällön. On tapa turvata yhteys ainakin osittain sähköpostipalvelimeen. Se on sama tekniikka, joka suojaa myös verkkokauppasivustoja: SSL tai Secure Sockets Layer. Jos sähköpostipalveluntarjoajasi tukee sitä, voit määrittää macOS Mailin muodostamaan yhteyden palvelimeen SSL: n avulla, salaamalla ja suojaamalla siten osa viestinnästäsi.

Käytä SSL: tä sähköpostitilin kanssa Apple Mailissa

Näin otat SSL-salauksen käyttöön sähköpostitilillä macOS Mailissa:

  1. Valitse Mail > Asetukset Apple Mailin valikkoriviltä.

  2. Valitse Tilit -välilehti ja korosta haluamasi sähköpostitili.

    Tilit-välilehti

  3. Valitse Palvelimen asetukset välilehti.

    Postipalvelimen asetukset

  4. Valitse Käytä TLS / SSL. Tämä muuttaa automaattisesti portin, jota käytetään yhteyden muodostamiseen postipalvelimeen. Ellei Internet-palveluntarjoajasi (ISP) antanut sinulle erityisiä ohjeita käytettävästä portista, oletusasetus on hieno. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä, jos sähköpostipalveluntarjoajasi ei tue SSL: ää.

  5. Valitse Tallentaa, ja sulje Asetukset välilehti.

SSL voi vähentää suorituskykyä hieman, koska kaikki viestintä palvelimen kanssa salataan. Saatat huomata nopeuden muutoksen Mac-tietokoneesi modernin ja sähköpostipalveluntarjoajasi kaistanleveyden mukaan.

SSL vs. salattu sähköposti

SSL salaa yhteyden Macin ja sähköpostipalveluntarjoajan palvelimen välillä. Tämä lähestymistapa tarjoaa jonkin verran suojaa lähiverkossasi olevilta ihmisiltä sekä Internet-palveluntarjoajalta, jotta hän ei tunkkaisi sähköpostisi lähetyksiä. SSL ei kuitenkaan salaa sähköpostiviestejä; se vain salaa viestintäkanava Apple Mailin ja sähköpostipalveluntarjoajan palvelimen välillä. Sellaisena viesti on edelleen salaamaton, kun se siirtyy palveluntarjoajan palvelimelta lopulliseen määränpäähän. Sähköpostisi sisällön suojaamiseksi täysin alkuperästä määränpäähän sinun on salattava itse viesti avoimen lähdekoodin tekniikalla, kuten GPG, tai kolmannen osapuolen salaustodistuksella. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ilmaista tai maksettua suojattua sähköpostipalvelua, joka paitsi salaa viestisi myös suojaa yksityisyyttäsi.