Skip to content

Suojaa sähköpostisi vastaanottajien yksityisyys ja käytä BCC: tä

21 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Kirjoita kaikkien vastaanottajien sähköpostiosoitteet Piilokopio: -kenttään siten, että ne piilotetaan toisiltaan.
 • Lähetä sähköposti itsellesi nimellä ”Paljastamattomat vastaanottajat”, jotta kaikki tietävät, että viesti lähetettiin useille ihmisille.
 • Jos teet tämän säännöllisesti, luo uusi yhteyshenkilö nimeltä ”Paljastamattomat vastaanottajat”, joka sisältää sähköpostiosoitteesi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka lähetetään sähköpostia paljastamattomille vastaanottajille. Ohjeet koskevat laajasti kaikkia sähköpostipalveluita.

Sähköpostin lähettäminen julkistamattomille vastaanottajille

 1. Luo uusi viesti sähköpostiohjelmaasi.

 2. Tyyppi Paljastamattomat vastaanottajat että Vastaanottaja: -kenttään, jota seuraa sähköpostiosoite <>. Kirjoita esimerkiksi Paljastamattomat vastaanottajat.

  Jos tämä ei auta, muodosta upouusi kontakti osoitekirjaan, nimeä se ”Paljastamattomat vastaanottajat” ja kirjoita sähköpostiosoitteesi osoitekenttään.

 3. Piilokopiossa: kirjoita kaikki sähköpostiosoitteet, joille viesti tulisi lähettää, pilkuilla erotettuna. Jos nämä vastaanottajat ovat jo yhteyshenkilöitä, heidän nimiensä tai osoitteidensa kirjoittamisen pitäisi olla melko helppoa, jotta ohjelma täyttää kyseiset merkinnät automaattisesti.

  Jos sähköpostiohjelmaasi ei näy Piilokopio: oletusarvoisesti, avaa asetukset ja etsi sitä vaihtoehto jostakin, jotta voit ottaa sen käyttöön.

 4. Sommittele loput viestistä normaalisti, lisää aihe ja kirjoita viestin runko ja lähetä se sitten, kun olet valmis.

Jos päätät tehdä tämän usein, ota rohkeasti uusi yhteyshenkilö nimeltä ”Paljastamattomat vastaanottajat”, joka sisältää sähköpostiosoitteesi. Seuraavan kerran on helpompaa lähettää viesti vain osoitekirjaasi jo olevalle yhteyshenkilölle.

Miksi lähettää sähköposteja julkistamattomille vastaanottajille?

Sähköpostin lähettäminen julkistamattomille vastaanottajille suojaa kaikkien yksityisyyttä ja tekee sähköpostista siistin ja ammattimaisen. Vaihtoehtoisesti on lähettää sähköpostia useille vastaanottajille samalla, kun luetellaan kaikki heidän osoitteensa Vastaanottaja: tai Kopio: kentät. Paitsi että se näyttää ehdottomasti sotkuiselta kaikille, jotka katsovat kenelle viesti lähetettiin, se paljastaa myös kaikkien sähköpostiosoitteet.

Ohjeet erityisille sähköpostiohjelmille

Vaikka nämä yleiset ohjeet toimivat useimmissa sähköpostiohjelmissa, pieniä muunnelmia saattaa olla. Jos sähköpostiohjelmasi on alla, tarkista sen käyttöohjeet Piilokopio kenttä lähettääksesi viestin paljastamattomille vastaanottajille.