Skip to content

Suosituimmat kodin langattomat mediakeskukset

21 de kesäkuu de 2021

Langaton keskitin – joskus kutsutaan a Wi-Fi-levy tai Wi-Fi-asema— On kannettava langaton tukiasema, joka voi jakaa tiedostoja langattomasti muiden laitteiden kanssa. Langattoman keskittimen yleinen käyttö on videoiden, kuvien ja musiikin suoratoisto kytkettyihin puhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin. Toinen langattoman mediakeskuksen käyttötapa on siirtää tietoja kyseisistä laitteista, jotta ne voivat säästää levytilaa. Esimerkiksi tietokone tai puhelin voi kopioida tiedostoja keskittimeen ja poistaa ne sitten omalta kiintolevyltä niin, että muille asioille on enemmän paikallista tilaa, mutta mediatiedostoihin pääsee silti langattomasti keskittimen kautta. Tietysti se tekee niistä myös muita liitettyjä laitteita!

Miksi hankkia langaton mediakeskus?

Normaalisti Wi-Fi-yhteyttä käyttävä verkko voi jakaa Internet-yhteyden yhdistettyjen laitteiden kanssa ja sallia tietojen siirtämisen kaikkien laitteiden välillä. Videoiden ja muiden tiedostojen jakaminen näiden laitteiden välillä ei kuitenkaan ole helppoa heti alusta alkaen. Ensinnäkin, ja mikä on todennäköisesti ärsyttävää useimmille ihmisille, on se, että laitteiden voi olla vaikea löytää toisiaan verkosta ja selvittää, miten tietoja voidaan jakaa parhaiten – se ei ole oletusarvoisesti vaihtoehto verkkoon kytkettyjen laitteiden kanssa. Lisäksi kohtaat tallennuskapasiteetin ongelman: joillakin puhelimilla ja tableteilla ei ole paljon tilaa jäljellä monien muiden tiedostojen säilyttämiseen. Langaton keskitin voi muodostaa yhteyden tallennuslaitteisiin USB: n kautta, kuten ulkoiset kiintolevyt, teratavuisen tallennustilan tarjoamiseksi, paljon enemmän kuin puhelimet ja tabletit. Lisäksi keskittimessä olevien ilmaisten USB-porttien avulla voit usein käyttää yhtä myös puhelimesi lataamiseen, mikä on lisäetuna yhden näistä laitteista.

Kingston MobileLite Pro

Kingstonin langaton keskus tukee samanaikaisia ​​Wi-Fi-yhteyksiä jopa kolmesta asiakaslaitteesta. Voit käyttää laitetta Android- ja iOS-mobiilisovellusten kautta tai verkon kautta 192.168.203.254-IP-osoitteella. MobileLite Pro sisältää 64 Gt sisäänrakennettua tallennustilaa, jota voidaan laajentaa USB-asemilla ja SD-korteilla. Siinä on 6700 mAh: n akku, joka kestää latausta 12 tuntia tai kun se on ladattu täyteen, lataa puhelinta kaksi kertaa. Tässä langattomassa mediakeskuksessa on myös WLAN Ethernet -portti ja mukana toimitetaan mikro-USB-kaapeli. MobileLite G3 on samanlainen, mutta murto-osalla kustannuksista, vaikka se tarjoaa vain 11 tuntia jatkuvaa käyttöä ja sillä on 5400 mAh: n akku.

RAVPower FileHub Plus

RavPower

RAVPower FileHub Plus on langattoman keskittimen peto. Tietenkin se tukee kaikkia perusasioita keskittimellä, kuten tiedostojen jakamisella kytkettyjen laitteiden välillä, USB-kiintolevyjen ja SD-korttien tuella ja 6000 mAh: n akulla, joka toimii kannettavassa tilassa tai lataa puhelinta / tablettia. Tämä keskitin toimii kuitenkin myös langattomana reitittimenä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä sillatilassa laajentamaan Wi-Fi-yhteyttäsi siihen ja jopa muuntaa kiinteän verkon langattomaksi AP-tilassa (hyödyllinen paikoissa, kuten hotelli). Puhelimesi tai tablet-laitteesi voi tavoittaa RAVPower FileHub Plus -sovelluksen ilmaisen FileHub Plus -sovelluksen kautta iOS: lle ja Androidille. Sitä voi käyttää myös langattomasti verkkoselaimella, IP-oletusosoitteena 10.10.10.254.

Langaton IOGEAR MediaShair 2 -keskus

IOGEAR MediaShair 2 -keskus

IOGEARin langaton mediakeskus on samanlainen kuin yllä, mutta se voi palvella jopa seitsemää laitetta samanaikaisesti ja tarjoaa 9 tunnin akun. IOGEAR MediaShair 2 -keskitintä ei voida käyttää vain laitteidesi mediapalvelimena, vaan se voi toimia myös tukiasemana. Voit tehdä sen yhdistämällä modeemiin Ethernet-kaapelilla tai liittymällä langattomaan verkkoon. Tämän laitteen USB-portti on USB 2.0 ja tukee flash-asemia ja ulkoisia kiintolevyjä riippumatta siitä, onko ne alustettu Windowsille tai Macille. Kuten useimmissa langattomissa mediakeskittimissä, tässä on myös sisäänrakennettu SD-kortinlukija, joka laajentaa tallennustilaa SD-korteilla. Vaikka IOGEAR-laite ei ole ominaisuus useimmissa mediakeskittimissä, se tukee VPN-läpivientiä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää VPN-palvelua reitittimen kautta tarvitsematta avata verkkoportteja. Kun akun kapasiteetti on 9 tuntia, voit käyttää tätä mediakeskitettä myös hätäpankkina lataamaan laitteitasi tien päällä. Android- ja iOS-laitteesi voivat IOGEAR MediaShair 2 -keskittimen avulla siirtää ja suoratoistaa musiikkia, kuvia, asiakirjoja ja videoita Wi-Fi-yhteydellä.