Skip to content

Suurenna Excelissä: Muuta laskentataulukon suurennusta

25 de kesäkuu de 2021

Excelin zoomausominaisuus muuttaa laskentataulukon mittakaavaa. Kun haluat nähdä enemmän tai vähemmän laskentataulukon, lisää tai vähennä suurennusta Zoom-toiminnolla. Tämän artikkelin tiedot koskevat Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 ja Excel 2007.

Valitse zoomausmenetelmäsi

Laskentataulukkoa voi zoomata kolmella eri tavalla:

 • Tilarivillä oleva Zoom-liukusäädin.
 • Excel-valintanäkymän Näkymä-välilehdessä oleva Zoom-työkalu.
 • Zoom on roll IntelliMouse -hiirellä vaihtoehto.

Käytä Zoom-liukusäädintä

Kun haluat muuttaa laskentataulukon suurennusta nopeasti, käytä Zoom-liukusäädintä. Löydät Zoom-liukusäätimen Excel-ikkunan oikeasta alakulmasta. Voit käyttää Zoom-liukusäädintä vetämällä liukusäädintä oikealle tai vasemmalle.

Lähennä vetämällä liukusäädintä oikealle. Kaikki laskentataulukossa kasvaa ja näet vähemmän laskentataulukkoa. Loitonna vetämällä liukusäädintä vasemmalle. Laskentataulukon objektit pienenevät ja näet enemmän laskentataulukkoa. Vaihtoehto liukusäätimen käytölle on valinta Loitontaa tai Lähennä sijaitsee liukusäätimen kummassakin päässä. Painikkeet zoomaavat laskentataulukkoa 10%: n välein. Zoomaustason säätäminen ei vaikuta laskentataulukon todelliseen kokoon. Nykyisen arkin tulosteet pysyvät samana valitusta zoomaustasosta riippumatta.

Aseta mukautettu suurennos

Sen Näytä -välilehdellä, Zoom-ryhmässä on kolme vaihtoehtoa, joilla voit nopeasti muuttaa laskentataulukon näkymää: Zoom, 100% ja Zoomaa valintaan.

Näyttökuva Excelistä, joka näyttää nauhan zoomausasetukset

Valitse Zoomaus avaa Zoom-valintaikkuna. Zoom-valintaikkuna sisältää ennalta asetetut suurennusasetukset, jotka vaihtelevat välillä 25% – 200%, sekä vaihtoehtoja mukautetulle suurennukselle ja zoomaukselle nykyisen valinnan mukaan.

Zoomaa pikanäppäimillä

Laskentataulukkoa lähentävät ja pienentävät näppäimistönäppäinyhdistelmät edellyttävät ALT-näppäimen käyttöä. Nämä pikanäppäimet käyttävät valintanauhan Näytä-välilehden zoomausasetuksia näppäimistönäppäimillä hiiren sijaan. Tässä ovat zoomauksen pikanäppäimet:

 • ALT+W+J: Aktivoi 100% zoomausvaihtoehdon nauhassa.
 • ALT+W+G: Aktivoi nauhan zoomauksen valintaan.
 • ALT+V+Z: Avaa Zoom-valintaikkunan.
 • ALT+W+Q: Avaa Zoom-valintaikkunan.

Kun työskentelet Zoom-valintaikkunassa, muuta suurennustasoa painamalla yhtä seuraavista pikanäppäimistä:

 • 0+Tulla sisään: 200% zoomaus
 • 1+Tulla sisään: 100% zoomaus
 • 7+Tulla sisään: 75% zoomaus
 • 5+Tulla sisään: 50% zoomaus
 • 2+Tulla sisään: 25% zoomaus

Aktivoi mukautettu näillä näppäimistönäppäimillä zoomausvaihtoehto vaatii lisäpainalluksia Zoomin avaamiseen tarvittavien lisäksi valintaikkuna. Kun olet kirjoittanut ALT+W+Q+C, kirjoita luvut, kuten 33, 33% suurennustasolle. Suorita jakso loppuun painamalla Tulla sisään.

Zoomaa rullaa IntelliMouse-hiirellä

Jos muutat usein laskentataulukoiden zoomaustasoa, kannattaa käyttää Zoom on roll with IntelliMouse -vaihtoehtoa.

Näyttökuva Excelistä, joka näyttää IntelliMouse-vaihtoehdon

Kun tämä toiminto on käytössä, voit lähentää tai loitontaa sitä vierityspyörän avulla. Vaihtoehto aktivoidaan Excel-asetukset-valintaikkunassa.

 1. Valitse Tiedosto.

 2. Valitse Vaihtoehdot avaa Excel-asetukset-valintaikkuna.

 3. Valitse Pitkälle kehittynyt valintaikkunan vasemmassa paneelissa.

 4. Valitse Zoomaus rullaa IntelliMouse-hiirellä oikeassa paneelissa aktivoidaksesi tämän vaihtoehdon.

Loitonna näyttääksesi nimetyt alueet

Jos laskentataulukko sisältää yhden tai useampia nimettyjä alueita, alle 40%: n zoomaustasot näyttävät nämä nimetyt alueet reunuksen ympäröimänä. Tämä tarjoaa nopean ja helpon tavan tarkistaa heidän sijaintinsa laskentataulukosta.