Skip to content

Suuri vaihtoehtoisen tekstin kirjoittaminen verkkosivustokuville

27 de kesäkuu de 2021

Sen lisäksi, että valitset oikeat kuvat ja valmistelet ne oikein verkkoon, suuren alt-tekstin kirjoittaminen on tärkeä tehtävä, jota ei pidä koskaan laiminlyödä. Tässä on muutama viite tehokkaan vaihtoehtoisen tekstin kirjoittamiseen verkkosivustosi kuviin.

Toista kuvan teksti

Jos kuvassa on tekstiä, tekstin tulisi olla vaihtoehtoinen teksti. Voit lisätä muita sanoja, mutta vaihtoehtoisen tekstin tulisi sanoa sama asia kuin kuvassa. Esimerkiksi Acme Widgetien logossa, joka sisältää todelliset sanat, tulisi olla alt-teksti, joka sisältää nämä sanat. Muista, että kuvat, kuten logot, voivat tarkoittaa teksti – kuten esimerkiksi punainen pallo Dotdash-logossa. Se on piste, joten aivot lukevat ja muistavat ”pisteviivan”. Kyseisen kuvakkeen vaihtoehtoinen teksti voi olla ”Dotdash.com”, ei vain ”yrityksen logo”.

Pidä teksti lyhyt

Mitä pidempi vaihtoehtoinen teksti on, sitä vaikeampaa sitä on lukea tekstiselaimille. Voi olla houkuttelevaa kirjoittaa pitkiä lauseita vaihtoehtoisesta tekstistä (yleinen avainsanojen täyttämiskäytäntö, josta voi aiheutua hakukoneoptimointirangaistuksia), mutta pitämällä alt-tunnisteet lyhyinä, sivusi ovat pienemmät. Pienemmät sivut latautuvat nopeammin. Makea paikka on välillä 5-15 sanaa.

SEO-avainsanojesi käyttäminen Alt-tunnisteissa

Alt-tagin päätarkoitus ei ole lisätä SEO-arvoa, vaan näyttää älykäs teksti, joka selittää kuvan. Informatiivinen, asiaankuuluva teksti Alt-tagillesi vaikuttaa kuitenkin positiivisesti SEO-arvoon. Avainsanojen käyttäminen vaihtoehtoisessa tekstissä on hyvä käytäntö, kunhan ne ovat tarkoituksenmukaisia. Hakukoneet eivät todennäköisesti rankaise sinua avainsanojen sijoittamisesta, jos lisäämäsi sisältö on järkevää. Muista vain, että etusijalla on lukijasi. Hakukoneet havaitsevat avainsanojen roskapostin helposti, ja hakukoneet muuttavat sääntöjään usein roskapostittajien estämiseksi. Yleensä älä käytä useampaa kuin yhtä avainsanaa vaihtoehtoisessa tekstissä.

Pidä teksti merkityksellisenä

Muista, että vaihtoehtoisen tekstin tarkoituksena on määritellä kuvat lukijoille. Monet web-kehittäjät käyttävät vaihtoehtoista tekstiä itselleen ja sisältävät tietoja, kuten kuvan koon, tiedostonimet jne. Tästä voi olla hyötyä sinulle, mutta se ei tee mitään lukijoille – jotka ovat etusijalla missä tahansa verkkosuunnittelussa.

Käytä tyhjää vaihtoehtoista tekstiä vain kuvakkeisiin ja luettelomerkkeihin

Ajoittain käytät kuvia, joissa ei ole hyödyllistä kuvaavaa tekstiä, kuten luettelomerkkejä ja yksinkertaisia ​​kuvakkeita. Paras tapa käyttää näitä kuvia on CSS: ssä, jossa et tarvitse vaihtoehtoista tekstiä. Mutta jos sinulla on ehdottomasti oltava ne HTML: ssäsi, käytä tyhjää alt-määritettä sen sijaan, että jätät sen kokonaan pois. Voi olla houkuttelevaa käyttää merkkiä, kuten tähtiä, luodin edustamiseen, mutta tämä voi olla hämmentävämpää kuin yksinkertaisesti jättää tyhjäksi. ”Bullet” -tekstin käyttäminen tekisi entistä kummallisemmaksi tekstiselaimessa.

Miksi Alt-teksti on niin tärkeää, joka tapauksessa?

Tekstiselaimet ja muut verkon käyttäjäagentit, jotka eivät voi tarkastella kuvia, käyttävät vaihtoehtoista tekstiä kuvien ”lukemiseen”. Tällä saavutetaan useita asioita:

  • Se tekee verkkosivuistasi sellaisten ihmisten saataville, jotka käyttävät näytönlukijaa tai muuta avustettua laitetta.
  • Jos kuvan lataaminen epäonnistuu, alt-teksti antaa katsojan tietää, mitä siellä pitäisi olla.
  • Hakukoneet eivät voi ”nähdä” kuvia, mutta ne voivat ja näkevät hämähäkkimuuttuja Alt-tekstiä, joten alt-tekstin sisällyttäminen auttaa sivusi SEO-arvoa.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”Suuri vaihtoehtoisen tekstin kirjoittaminen verkkosivujen kuville.” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/writing-great-alt-text-3466185.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). Suuri vaihtoehtoisen tekstin kirjoittaminen verkkosivustokuville. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/writing-great-alt-text-3466185
Kyrnin, Jennifer. ”Suuri vaihtoehtoisen tekstin kirjoittaminen verkkosivujen kuville.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/writing-great-alt-text-3466185 (käytetty 27. kesäkuuta 2021).