Skip to content

Syitä 5.1-surround-äänijärjestelmään tietokoneellesi

19 de maaliskuu de 2021

7.1- tai 5.1-tilaäänikaiutinjärjestelmä voi tehdä tietokoneellesi paljon erilaisia ​​asioita, mutta tarvitsetko todella tilaääntä tietokoneellesi?

Monet ihmiset eivät ole aivan varmoja siitä, mikä erottaa äänentoistojärjestelmän toisesta, puhumattakaan siitä, mikä on ”oikea” tilaääni, digitaalinen audiosignaali tai mitä satelliitit ja bassokaiuttimet ovat.

Tämä artikkeli auttaa selventämään joitain hienoja kohtia ja auttaa sinua päättämään, onko täydellinen 7.1 5.1-surround-kaiutinjärjestelmä oikea valinta tietokoneellesi.

Mitä tarvitset ennen surround-äänijärjestelmän ostamista

Surround-ääni on iso sitoutuminen. Ennen kuin ostat äänijärjestelmän tietokoneellesi, sinun on valmistauduttava muutamaan asiaan. Tässä on nopea pilaantuminen.

7.1: llä on sama kokoonpano kuin 5.1, mutta siihen lisätään 2 ylimääräistä kaiutinta. 7.1-tilaääni soveltuu todella vain suurempiin huoneisiin eikä realistinen kustannus tietokoneellesi.

5.1 tarkoittaa viittä kaiutinta ja yhtä subwooferia, joka on suuri, virtalähdeinen kaiutin, joka tarjoaa kaikkien rakastamamme jyrisevän basson, ja useimpien 5.1-tietokonejärjestelmien tapauksessa toimii myös vastaanottimena ja mikserinä lähettämällä äänisignaaleja kullekin 5 pienempää “satelliitti” kaiutinta.

Tietysti se on yhteensä kuusi kaiutinta, joiden vasemman ja oikean takaosan oletetaan menevän pään yläpuolelle ja taakse. Se on paljon tilaa ja paljon johtoja, jotka kulkevat kaikkialla, joten varmista, että sinulla on paikka laittaa ne (ja jonkin aikaa niiden asettamiseen).

Ollakseni täysin rehellinen, et tarvitse tilaääntä, jos et tiedä mitä aiot tehdä sen kanssa. 5.1-tietokoneen kaiutinjärjestelmät ovat täydellisiä ihmisille, jotka katsovat paljon elokuvia tietokoneellaan tai pelaavat usein videopelejä. Silloin, kun ympäröi monimutkainen kerroksinen ääni ja uppoutuu ympäristöönsi, niin kuin surround-äänentoisto sallii, on hintansa ja vaivansa arvoinen.

Kuinka saada todellinen tilaääni

”Todellisen” tilaäänen kokeminen edellyttää äänikorttia, joka voi tuottaa digitaalista ääntä optisen tai koaksiaalisen audiokaapelin kautta. Joillekin käyttäjille tämä saattaa vaatia päivitystä, mutta se on tärkeä asia, jos aiot viettää alhaisimmat dollarit 5.1-surround-äänijärjestelmälle.

  • Avaruus
  • Multimediaviihde
  • Huippuluokan äänikortti
  • Raha

Jos investoit aikaa ja tilaa laadukkaaseen tilaäänijärjestelmään, sinun on todennäköisesti valmistauduttava investoimaan myös pari sataa dollaria. Siellä on paljon surround-äänijärjestelmiä halvemmaksi, mutta useimmat niistä eivät tarjoa aitoa digitaalista surround-ääntä, eivätkä ne ole läheskään laatua, jota sinun pitäisi etsiä tilaääniasetuksissa. Jos sinulla ei ole käteistä, sinun on paljon parempi ostaa kunnollinen 2.1-kaiutinsarja kohtuulliseen hintaan.