Skip to content

Synkronoi iPhone ja iPad muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa

13 de heinäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Siirry jokaisella laitteella kohtaan asetukset > iCloud > vaihda sovellusluokkiin ja sisältöön, jonka haluat synkronoida iCloudiin.
 • iCloud toimii useimpien Apple-laitteiden kanssa, mukaan lukien iPhone ja iPad, ja sitä voi käyttää Windows-laitteilla ja verkossa.
 • ICloud-palvelu on ilmainen ja mukana tulee 5 Gt tallennustilaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhone ja iPad synkronoidaan iCloud-palvelun avulla. Ohjeet koskevat iPhone- ja iPad-laitteita, joissa on iOS 12 tai iOS 11.

Etkö voi synkronoida iPhonea suoraan iPadiin?

IPhonea ja iPadia ei ole mahdollista synkronoida samalla tavalla kuin synkronoida ne tietokoneen kanssa (yhdistämällä kaksi laitetta kaapelilla tai muodostamalla yhteys W-Fi-yhteyden kautta ja siirtämällä tietoja edestakaisin laitteiden välillä). Tähän on pari syytä:

 • Apple ei suunnitellut laitteita tai iOS: ta toimimaan tällä tavalla. Yksi iOS-mobiililaitteiden tietojen hallinnan peruskäsitteistä on, että ne käyttävät tietoja pilvessä, Internetissä tai kiinteillä tietokoneilla. Siellä verkkopalvelin, pilvitallennustila tai kotitietokoneesi tulevat kuvaan.
 • Yksikään valmistaja ei tee kaapelia, jolla voit liittää nämä kaksi laitetta.

Ratkaisu: iCloud

Jos haluat pitää iPhonen ja iPadin tiedot synkronoituna, pidä kaikki laitteet synkronoituna Apple iCloudin avulla. Niin kauan kuin molemmat laitteesi muodostavat yhteyden Internetiin ja niillä on samat iCloud-asetukset – ja käytät niitä samalla Apple ID: llä -, ne pysyvät synkronoituna. Näin määrität iCloudin:

 1. Avaa asetukset sovellusta yhdellä laitteella, avaa Apple ID -näyttö napauttamalla nimeäsi ja valitse sitten iCloud.

 2. Käynnistä vaihtokytkimet jokaisen sovellus- ja sisältöluokan vieressä, jonka haluat synkronoida iPhonen ja iPadin välillä. Toista tämä prosessi toisella laitteella. Asetukset on määritettävä identtisesti molemmissa laitteissa, jotta synkronointi toimisi.

  iCloud-asetukset iOS: ssä korostettuna vaihtokytkimellä

 3. Mene asetukset > Salasanat ja tilit ja varmista, että sähköpostitilit on määritetty samalle molemmille laitteille.

  Salasana ja tilit -osio iTunes-asetuksissa

 4. Mene asetukset > iTunes & Sovelluskauppa ja ota automaattinen lataus käyttöön Musiikki, Sovellukset, Kirjat ja äänikirjatja Päivitykset molemmissa laitteissa siirtämällä niiden vieressä olevat kytkimet kohtaan Päällä/ vihreä asento.

  iTunes- ja App Store -asetukset iOS: ssä vaihtokytkin korostettuna

Kun olet määrittänyt iCloudin molemmille laitteille, ne pysyvät synkronoituna. Tämä lähestymistapa pitää suurimman osan tiedoistasi identtisiä molemmissa laitteissa. ICloud on käytettävissä iOS-, macOS- ja Windows-laitteissa, ja se pitää tietosi turvassa, kun se on varastossa ja kun se on kuljetuksessa.

Hanki lisää iCloud-tallennustilaa

ICloud-palvelu on ilmainen Applelta, ja siinä on 5 Gt tallennustilaa. Käytetyn iCloud-tallennustilan määrä näkyy iCloud-asetusnäytön yläosassa. Jos tämä ei riitä sinulle tai olet lähestymässä rajaasi, voit ostaa Applelta 50 Gt, 200 Gt tai 2 Tt suunnitelmat alkaen 0,99 dollaria kuukaudessa. Siirry iCloud-asetusnäyttöön ja napauta Hallitse tallennustilaa > Muuta tallennustilaa.

ICloud-tallennustilan päivittäminen iPhonessa