Skip to content

Syyt Windows XP: n tyhjentämiseen Windows 7: lle

12 de heinäkuu de 2021

Olemme aiemmin kirjoittaneet tavoista, joilla Windows 7 on parempi kuin Windows Vista. Nyt on aika käsitellä tapoja, joilla Windows 7 on parempi kuin toinen mahdollisesti vielä käyttämäsi käyttöjärjestelmä – Windows XP. Jotkut ihmiset ovat edelleen epäröivät valita siirtyä XP: stä Windows 7: een. Tiedät XP: n. Pidät XP: stä. Miksi sekaantua hyvän asian kanssa? Tässä on viisi hyvää syytä miksi.

Microsoftin tuki

14. huhtikuuta 2009 Microsoft lopetti Windows XP: n yleisen tuen. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi saada ilmaista tukea Windows XP: hen liittyville ongelmille nyt; vedät luottokortin ulos saadaksesi apua tästä lähtien. Ainoat Microsoftin toimittamat korjaukset olivat tietoturvakorjauksia, ja elokuun 2014 jälkeen kaikki Windows XP: n tuet päättyivät. Et voi enää saada XP: n tietoturvakorjauksia, ja tietokoneesi on avoin kaikille uusille uhkille. Jos XP: ssä on muita ongelmia, et saa korjauksia myöskään. Microsoftin puolustuksessa se tuki XP: tä paljon kauemmin kuin useimmat ohjelmistoyritykset tarjoavat tukea tuotteilleen. Mikään yritys ei kuitenkaan voi tukea ikääntyvää tuotetta ikuisesti, joten XP: n aika on kulunut. Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Käyttäjätilien valvonta

Kyllä, on totta, että monet ihmiset vihasivat käyttäjätilien hallintaa (UAC), kun se otettiin käyttöön Windows Vistassa. Ensimmäisessä muodossaan se oli kamalaa, pahoinpitelyä käyttäjille loputtomilla pop-up-varoituksilla. Se parani kuitenkin seuraavien Service Pack -päivitysten myötä. Windows 7: ssä se on parempi kuin koskaan ja konfiguroitavampi. Voit virittää sen antamaan sinulle niin vähän tai niin monta varoitusta kuin haluat. Riippumatta siitä, kuinka paljon UAC: ta vihattiin, se sulki yhden XP: n suurimmista tietoturva-aukoista – kenen tahansa, jolla on pääsy tietokoneeseen, kyky toimia kaikkivoipaisena järjestelmänvalvojana ja tehdä mitä haluaa. Nyt tämä valtava turvallisuusriski on poistettu, olettaen, ettet sammuta sitä.

Lisää sovelluksia

Suurin osa ohjelmista on kirjoitettu Windows 7: lle tai uudemmalle. Näin on jatkossakin tulevina vuosina. Jos haluat uuden 3D-ampujapelin tai upean apuohjelman, se ei toimi XP: ssä. Päivittäminen antaa sinulle pääsyn kaikkiin naapurisi hauskoihin juttuihin, joita sinulla ei ole.

64-bittinen tietojenkäsittely

Syyt ovat hieman teknisiä, mutta tulos on, että 64-bittinen on tulevaisuus, vaikka Microsoft jatkaa 32-bittisten käyttöjärjestelmien tuottamista. Vaikka aiemmin oli 64-bittisiä XP-versioita, niitä ei enää myydä eikä niitä ole tyypillisesti kuluttajien käyttöön. Uudemmat 64-bittiset tietokoneet ovat nopeampia ja tehokkaampia kuin heidän 32-bittiset veljensä, ja ohjelmia, jotka hyödyntävät 64-bittistä virtaa, on tulossa. Vaikka 32-bittinen vaihde ja ohjelmat eivät mene dodon tapaan lähitulevaisuudessa, mitä nopeammin siirryt 64-bittiseen, sitä onnellisempi olet.

Windows XP-tila

Windows XP -tilan avulla voit käyttää XP: tä ja silti saada Windows 7: n edut. Jos sinulla on oikea Windows 7 -versio (Professional tai Ultimate) ja oikea prosessori, sinulla voi olla molempien maailmojen parhaat puolet – Windows 7 ja Windows XP. Windows XP-tila on yksi hienoimmista asioista Windows 7 -käyttöjärjestelmässä. Sen avulla voit suorittaa Windows XP: n virtuaalisessa ympäristössä. vanhat XP-ohjelmat luulevat olevansa XP-tietokoneella ja toimivat normaalisti. Sinun ei tarvitse luopua Windows XP: n rakastamista asioista saadaksesi Windows 7: n monia etuja.