Skip to content

Tapoja seurata mobiilidatan käyttöä

20 de maaliskuu de 2021

Porrastetut tai mitatut tietosuunnitelmat ovat normi – rajoittamaton pääsy tietoihin on nykyään harvinaista. Valvomalla mobiilidatan käyttöä voit pysyä tietosuunnitelmasi sisällä ja välttää liiallisia maksuja tai kuristusta, joka lamauttaa laitettasi hitaammin. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, kun matkustat langattoman operaattorisi normaalin peittoalueen ulkopuolelle, koska tiedonsiirtorajat voivat olla pienemmät.

Mobiilisovellukset

Lataa sovellus älypuhelimeesi datan käytön seuraamiseksi ja joissakin tapauksissa jopa virran katkaisemiseksi ennen ennalta määritetyn rajan saavuttamista:

  • Androidille on suosittu My Data Manager -sovellus, joka seuraa kaikkien jaetun tai perhepaketin tietoja. Se tunnistaa, mitkä sovellukset käyttävät eniten tietoja, ja siinä on ilmoituksia, jotka ilmoittavat sinulle ennen kuin tiedot loppuvat.
  • IPhonen käyttäjille DataManPro seuraa datan käyttöä reaaliajassa ja lähettää punaisen prosenttimerkin sovelluskuvakkeeseen, jotta näet yhdellä silmäyksellä missä olet. Se toimii kaikkien operaattoreiden kanssa, ja sovellus kartoittaa paikat, joissa käytit tietoja. Sovelluksella on mukana oleva Apple Watch -sovellus.
  • Myös iPhonen käyttäjille MobiStats on ilmainen iPhone-sovellus, joka seuraa käyttöäsi reaaliajassa ja kartoittaa paikkoja, joissa käytät tietoja, jotta voit seurata käyttäytymistäsi ja olla ylittämättä kuukausittaista datarajaasi.

Tietojen käytön tarkistaminen Android-laitteelta

Voit tarkistaa kuluvan kuukauden käytön Android-puhelimellasi siirtymällä kohtaan asetukset > Liitännät > Datan käyttö. Näytössä näkyy laskutusjaksosi ja tähän mennessä käyttämäsi solukkotiedot. Voit myös asettaa mobiilidatan rajoituksen tälle näytölle.

Tietojen käytön tarkistaminen iPhonesta

IPhonen Asetukset-sovellus sisältää Cellular-näytön, joka antaa viitteitä käytöstä. Napauta asetukset > Solu ja katso alle Matkapuhelintietojen käyttö nykyisen ajanjakson käyttöä varten.

Dial-In tietojen käyttöä varten

Verizonin ja AT&T: n avulla voit tarkistaa datankäytön reaaliajassa soittamalla tiettyä puhelimen numeroa:

  • Valitse Verizonissa #DATA (# 3282) ja vastaanota tekstiviesti.
  • Valitse AT&T: ssä * TIEDOT # (* 3282 #), jos haluat vastaanottaa tekstiviestin, jossa on seuraava laskutusjaksosi päivämäärä ja jäljellä olevat tiedot.

Matkapuhelintarjoajan verkkosivusto

Voit selvittää käyttämiesi minuuttien määrän kirjautumalla langattoman palveluntarjoajan verkkosivustolle ja tarkistamalla tilisi tiedot. Monilla palveluntarjoajilla on mahdollisuus rekisteröityä tekstihälytyksiin, kun lähestyt tietorajaasi.

Kumpi valitset vaihtoehdon, matkapuhelintiedonsiirron seuraaminen voi estää ylimaksut, kun olet porrastetulla datapaketilla, olet verkkovierailussa tai haluat välttää ylimääräisiä jakamismaksuja.