Skip to content

Tärkeiden yhteystietojen lisääminen sallittujen luetteloon Gmailissa

20 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Vaihde > asetukset > Suodattimet … Osoitteet > Luoda… > Lisää osoite Alkaen > Luo suodatin. Tarkistaa Koskaan … Roskapostija paina Luo suodatin.
 • Sähköpostista: Avaa viesti ja paina Lisää. Valitse Suodata … näin > Luo suodatin. Tarkistaa Koskaan … Roskapostija paina Luo suodatin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot suodattimen Gmailiin, jotta tietyn lähettäjän tai verkkotunnuksen sähköpostit voidaan sallia aina tyhjästä tai käyttämällä olemassa olevaa viestiä, joka on samanlainen kuin haluat.

Aloita suodattimilla ja estetyillä osoitteilla

Tapa merkitä tietty sähköpostiosoite tai verkkotunnus sallituksi on tehdä sähköpostisuodatin.

 1. Avaa Gmail. Valitse oikeasta yläkulmasta asetukset (vaihde) -kuvake. Valitse valikosta asetukset.

 2. Valitse Suodattimet ja estetyt osoitteet.

 3. Valitse Luo uusi suodatin. Jos sinulla on jo monia suodattimia, sinun on vieritettävä alaspäin löytääksesi tämän linkin.

 4. Näyttöön tulee valintaikkuna. vuonna Alkaen kirjoita sallittu sähköpostiosoite. Muista kirjoittaa koko sähköpostiosoite, kuten [email protected]. Jos haluat sallia kaikki tietyn verkkotunnuksen sähköpostiosoitteet, kirjoita vain kyseinen verkkotunnus, kuten @ yahoo.com.

 5. Valitse valintaikkunan alaosasta Luo suodatin.

 6. Kerro seuraavalla näytöllä Gmailille, mitä tehdä juuri ilmoittamallesi sähköpostiosoitteelle tai verkkotunnukselle. Voit tehdä niin valitsemalla Älä koskaan lähetä sitä roskapostille. Viimeistele prosessi valitsemalla Luo suodatin.

 7. Jos haluat sallia useamman kuin yhden sähköpostiosoitteen tai verkkotunnuksen, sinun ei tarvitse toistaa näitä vaiheita kullekin. Laita sen sijaan pystysuora palkki (ja välilyönti sen eteen ja jälkeen) erillisten tilien väliin seuraavasti: henkilö[email protected] | [email protected] | @ example2.com.

Aloita sähköpostiviestillä

Voit myös aloittaa sähköpostisuodattimen luomisen Gmailissa viestistä, jonka haluat lisätä sallittuun luetteloon.

 1. Avaa viesti.

 2. Valitse viestin oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen (valikko) -kuvake. Valitse Suodata tällaiset viestit.

 3. Kun sähköpostiosoite on nyt automaattisesti täytetty sinulle Alkaen noudata yllä olevia vaiheita 5 ja 6.

Muita Gmail-suodatusvinkkejä

Kun luot suodattimia Gmailissa, pidä nämä lisäkohdat mielessä.

 • Kun lisäät sähköpostiosoitteen tai verkkotunnuksen Gmailiin, suodatin ei koske jo vastaanotettuja viestejä. Se toimii heti, kun otat sen käyttöön.
 • Jos harkitset koko verkkotunnuksen sallimista, mieti mahdollisia seurauksia. Jos esimerkiksi sallit @ gmail.com, jokainen sähköposti Gmail.com-osoitteesta estetään siirtyminen Roskaposti-kansioon. On kuitenkin hyvät mahdollisuudet, että jotkut @ gmail.com-osoitteista tulevat viestit todella menevät sinne. On järkevämpää sallia yrityksen, jonka kanssa teet liiketoimintaa, kun jostain syystä kyseisen yrityksen yksityishenkilöiden viestit päätyvät roskapostikansioon.
 • Toinen tapa merkitä sähköpostit roskasisällöksi on käyttää Ei roskapostia -painiketta. Tämä painike on kuitenkin näkyvissä vain, kun viesti avataan Roskaposti-kansiosta. Toisin sanoen et voi käyttää tätä tapaa estääksesi proaktiivisesti viestien merkitsemisen roskapostiksi.