Skip to content

Tarvitseeko vahvistimesi sulake?

19 de maaliskuu de 2021

Useimmissa autoissa on hyvin yksinkertaiset audiojärjestelmät, joissa on vain pääyksikkö ja neljä kaiutinta, joten päivittäminen sen jälkeen on monimutkaisempaa kuin yksinkertaisesti korvata vanhat komponentit uusilla. Jos autosi ei tullut tehtaalta vahvistimen kanssa, eikä se todennäköisesti tullut, se tarkoittaa, että sinun on kytkettävä se virtalähteeseen ja maahan, ja se tarkoittaa, että tarvitset jonkin tyyppisen vahvistimen sulakkeen.

Kuka tarvitsee auton äänivahvistimen sulakkeen?

Jos uuden tehovahvistimesi mukana oli sisäänrakennettu sulake, se on hieno. Tämän sulakkeen on kuitenkin tarkoitus suojata itse vahvistinta, eikä se tee mitään autosi muiden johdotusten suojaamiseksi. Erityisen huolestuttavaa on vahvistimen oma virtajohto, joka saattaa oikosulua jonnekin linjan alapuolelle.

Jos et ole varovainen, kun suoritat virtajohtoa uudelle vahvistimellesi, ja se syttyy, eikä se ole sulanut, saatat etsiä merkittäviä vaurioita. Pahimmassa tapauksessa oikosuljettu vahvistimen virtajohto voi jopa aiheuttaa tulipalon.

Vaikka olisit varovainen, yksinkertainen ajaminen tasaisimmilla teillä saa kaiken autossasi törmäämään ja hyppäämään paljon. Johdot muuttuvat ajan myötä ja hankautuvat toisiaan ja muita asioita vastaan, mikä voi jopa parhaiten suunnitellut suunnitelmat mennä pieleen. Siksi sulake on yksi vahvistimen johdotuksen tärkeimmistä osista.

Vahvistimen liittäminen virtalähteeseen

Voi olla houkuttelevaa kytkeä uusi vahvistin vain auton olemassa olevaan sulakerasiaan, varsinkin jos sulakelohko sijaitsee kojelaudan alla. Se on varmasti helpompaa kuin käyttää täysin uutta virtajohtoa aina akkuun asti, mutta sinun on vastustettava halua käyttää tätä pikakuvaketta.

Syynä siihen, että sinun tulisi välttää vahvistimen kytkemistä autosi sulakerasiaan ja varsinkin koskaan liittää olemassa olevaan piiriin tai sulakkeeseen, on se, että vahvistimesi tulee melkein varmasti vetämään enemmän virtaa kuin sulakerasian johdotus on suunniteltu kantaa.

Tämä tarkoittaa, että olet vaarassa mahdollisesti katastrofaalisen epäonnistumisen, vaikka vaihdat pienemmän sulakkeen isompaan tai käytät tyhjää aukkoa sulakerasiassa.

Käsiteltävänä oleva asia liittyy läheisesti sulakkeiden toimintatapaan ja ongelmaan, jonka hoitamiseksi ne on suunniteltu. Periaatteessa sulake on komponentti, joka on suunniteltu vikaantumaan kaiken muun piirin suojaamiseksi. Jos jokin piirin komponentti vetää liikaa virtaa tai oikosulku johtaa äkilliseen virtapiikkiin, sulake ”palaa” ja keskeyttää piirin.

Jos sulaketta ei ole tai sulake ei katkaise virtapiiriä valokaaren takia, muut komponentit voivat vahingoittua tai jopa tulipalo.

Oikea autovahvistimen sulakkeen sijainti

Koska auton äänentoistovahvistimet vetävät paljon virtaa, johdotus väärin voi johtaa ylikuormitettuihin virtajohtoihin, shortseihin ja jopa sähköisiin tulipaloihin. Siksi on hyvä käyttää erillistä virtajohtoa aina akusta vahvistimeen.

Jos sinulla on useita vahvistimia, voit käyttää yhtä virtajohtoa ja käyttää jakelulohkoa, mutta virtajohdon on oltava riittävän paksu käsittelemään kaikkien syötettyjen ampeerien nykyinen vetovoima.

Jos jossakin vahvistimestasi tai vahvistimen virtakaapelissa on jokin ongelma, tulokset voivat olla katastrofaalisia. Pahimmassa tapauksessa auto voi syttyä tuleen tai akku voi jopa räjähtää.

Siksi on tarpeen asentaa linjasulake akun ja virtajohdon väliin, ja siksi sinun on myös sijoitettava sulake akkuun vahvistimen sijasta. Jos sijoitat sulakkeen vahvistimeen ja kaapeli sulkeutuu jonnekin akun ja sulakkeen väliin, sulake ei tarjoa lainkaan suojaa.

Oikea autovahvistimen sulakekoko

Sen lisäksi, että asetat sulakkeen oikeaan paikkaan, on myös tärkeää käyttää oikean kokoista sulaketta. Jos käytät liian pientä sulaketta, se palaa normaalin toiminnan aikana. Toisaalta, jos käytät liian suurta sulaketta, saatat päätyä käsittelemään komponenttivikoja tai sähköpaloja.

Jos vahvistimessasi on sisäinen sulake, sisäisen autovahvistimen sulakkeen tulisi olla hieman suurempi. Voit esimerkiksi käyttää 25 tai 30 ampeerin sisäistä sulaketta, jos vahvistimessasi on sisäinen 20 ampeerin sulake.

Jos sinulla on kaksi ampeeria, joissa molemmissa on sisäiset 20 ampeerin sulakkeet, sinun on lisättävä nämä numerot yhteen selvittääkseen oikean kokoisen sulakkeen. Se antaa sinulle vähän tilaa heiluttaa avaamatta itseäsi vaaralliseen tilanteeseen.

Joissakin vahvistimissa ei ole sisäisiä sulakkeita, jolloin sinun on tarkistettava vahvistimesi teho, jotta voit määrittää oikean koon sisäiselle autovahvistimelle.

Jos olet tekemisissä vahvistimen kanssa, jossa ei ole sisäistä sulaketta tai edes useita vahvistimia, joissa ei ole sisäänrakennettuja sulakkeita, kannattaa harkita myös sulatetun jakelulohkon käyttöä. Samalla tavalla kuin sulake suojaa sinua oikosululta virtajohdolta, sulatettu jakelulohko suojaa muita vahvistimiasi ja niihin liittyviä komponentteja, jos jokin vahvistimista epäonnistuu.

Vahvistinten tyypit

Suurin osa vahvistimista, joissa on sisäiset sulakkeet, käyttävät jonkin tyyppisiä autosulakkeita. Nämä ovat samantyyppisiä sulakkeita, joita käytetään muualla autossasi, ja muut äänikomponentit, kuten pääyksikkö, saattavat myös käyttää hyvin samanlaisia ​​sulakkeita.

Kun asennat sisäisen sulakkeen, voit käyttää saman tyyppistä teräsulaketta. Itse sulake on asennettu sulakepidikkeeseen, jonka liität linjassa vahvistimen virtajohdon kanssa.

Toinen vaihtoehto on käyttää linjasylinterisulaketta. Tämä käyttää myös sulakepidikettä, jonka asennat verkkojohdon kanssa, mutta se on tyypillisesti kirkas tai läpikuultava muoviputki, joka pitää tynnyrisulakkeen.

Riippumatta käytetystä sulaketyypistä, on tärkeää valita sulakepidike, joka vastaa tai ylittää asennettavan sulakkeen luokituksen. Jos tarvitset 30 ampeerin sisäisen sulakkeen, älä asenna sulakepidikettä, joka on mitoitettu vain 25 ampeerille.