Skip to content

Tarvitsetko pääsyn DSL: ään? Näin näet, mistä voit saada sen

21 de maaliskuu de 2021

Digitaalisen tilaajalinjan nopea Internet-palvelu ulottuu monille alueille, mutta teknisten tekijöiden takia DSL-kattavuus on rajallinen eikä sitä siksi ole saatavana kaikkialla.

Käytä erityistä työkalua nimeltä a DSL-etsin tai DSL-paikannin nähdäksesi, onko DSL käytettävissä alueellasi.

Tarkistetaan DSL: n saatavuus

Jos haluat nähdä, onko DSL: ää käytettävissä sijainnissasi, kirjoita kyseinen sijainti tai paikallinen puhelinnumero kyseiseltä alueelta online-DSL-hakupalveluun.

 • Allconnect: Syötä osoite, johon haluat palvelun, ja saat luettelon DSL-palveluntarjoajista.
 • BroadBandNow.com: Anna postinumero ja vertaa lähellä sijaitsevien tarjoajien hintoja.
 • FCC.gov: Liittovaltion viestintäkomissiolla on kiinteä laajakaistan käyttöönottotyökalu, joka tunnistaa palveluntarjoajat tietyn osoitteen läheisyydessä viimeisimpien ilmoitettujen lataus- ja lähetysnopeuksiensa kanssa.
 • HighSpeedInternet.com: Tämä on toinen vaihtoehto DSL-Internet-palveluntarjoajien löytämiseen alueeltasi.

Nämä verkkopalvelut ilmoittavat Internet-palvelun tilan alueellasi ja ovat yleensä melko tarkkoja. Näkemäsi ominaisuudet ja hinnat eivät kuitenkaan välttämättä ole täysin oikeita. Kun löydät yrityksen, joka toimittaa DSL: n alueellesi, kysy aina lisätietoja suoraan palveluntarjoajalta.

Jos DSL-haku osoittaa, että palvelu ei ole käytettävissä naapurustossasi, on täysin mahdollista, että palvelu on perustettu vasta äskettäin, kuten viime viikkojen aikana. Tietysti myös DSL-hakutyökalulla ei ehkä ole tietokannassaan pienempää yritystä, jolloin et näe sitä haussa.

Useimmissa tapauksissa voit myös määrittää yrityksen ensin ja käyttää sitten sen verkkosivustoa nähdäksesi, tarjoavatko he DSL-asuinpaikkasi.

 • Verizon: Napsauta Tarkista saatavuus -painiketta minkä tahansa sivulla olevan suunnitelman vieressä nähdäksesi, tarjoako Verizon DSL: ää alueellasi. Syötä vain postinumero, johon haluat käyttää DSL: ää.
 • AT&T: Soita kyseisen sivun puhelinnumeroon ja pyydä AT&T DSL -tietoja alueellesi.
 • CenturyLink: Jos luulet haluavasi DSL: n CenturyLinkiltä, ​​seuraa tätä linkkiä ja kirjoita osoitteesi tekstiruutuun nähdäksesi, voivatko he tarjota sinulle Internet-palveluja.
 • Rajaviestintä: Käytä Frontierin palveluntarjoajan hakutyökalua nähdäksesi, voitko ostaa DSL: ää asuinpaikastasi.
 • Tuulivirta: Syötä osoitteesi pyydettäessä, niin sinulle näytetään, onko DSL vaihtoehto osoitteessasi.
 • MegaPath: Tee haku MegaPathin verkkosivustolta nähdäksesi, mitkä heidän palvelustaan ​​ovat käytettävissä missä asut – Ethernet, T1, DSL tai kaapeli.

Linjan pätevyys DSL: lle

DSL-palvelun saamiseksi palveluntarjoajan on oltava pätevä puhelinlinjasi. Tämä on prosessi, jonka palveluntarjoaja ja heidän teknikot suorittavat, kun rekisteröidyt palveluun ensimmäisen kerran. Muutama tekninen rajoitus voi estää asuinpaikkasi pääsemästä DSL: n piiriin.

Etäisyyden rajoitus

DSL-tekniikka on etäisyysherkkä. Asuinpaikkasi on sijaittava tietyllä etäisyydellä (tyypillisesti noin 18000 jalkaa tai 5 kilometriä) etäisyydellä paikallisesta puhelinyhtiön keskittimestä, jota kutsutaan keskusvirastoksi tai julkiseksi keskukseksi.

Harvinaisissa tapauksissa kulman takana oleva naapuri voi olla oikeutettu DSL-verkkoon, mutta et voi tämän etäisyysrajoituksen takia. Tämä rajoitus on myös syy siihen, miksi maaseudulla asuvat ihmiset eivät voi tilata DSL-palvelua.

Linjan laatu

Jotkin matalan tason tekniset yksityiskohdat, jotka eivät ole sinun hallinnassasi, määrittävät, onko puhelinlinja riittävän laadukas tukemaan DSL: ää. Näihin kuuluu kuormakäämit. Kuormakäämi on pieni sähkölaite, joka parantaa linjan kykyä välittää ihmisen ääntä.

Puhelinyhtiöt asentivat nämä laitteet vuosien varrella parantamaan palvelunsa laatua, mutta ironista kyllä, vaikka kuormakäämit toimivat tehokkaasti matalilla (ääni) taajuuksilla, ne vaikuttavat haitallisesti korkeisiin (DSL-data) taajuuksiin. DSL-palvelu ei yleensä toimi kuormakäämeillä.

Kaistanleveyden saatavuus DSL: lle

DSL: n kanssa nauttima verkon kaistanleveys riippuu palveluntarjoajan puhelinjohdoista. Mitä pidempi linja asuinpaikkasi ja palveluntarjoajan keskittimen välillä on, sitä vähemmän kaistanleveyttä DSL voi tukea. Samoin sen paksuus (vaijerimittari) voi vaikuttaa suorituskykyyn – lohkosi naapuri saattaa kokea nopeamman (tai hitaamman) DSL-Internet-yhteyden tästä syystä.

Alla on esitetty Internet-latauksiin käytettävissä olevan epäsymmetrisen digitaalisen tilaajalinjan suurin kaistanleveys puhelimen johdotuksen pituuden perusteella. Tiedonsiirtonopeudet ilmoitetaan kilobittien sekunnissa.

 • 8448 Kbps nopeudella 9000 jalkaa tai vähemmän
 • 6312 Kbps jopa 12 000 jalkaa.
 • 2048 Kbps jopa 16 000 jalkaa.
 • 1544 Kbps jopa 18 000 jalkaa

Kun puhelinjohdon pituus kasvaa, DSL-kaistanleveyden saatavuus vähenee sekä lähetysten että latausten osalta. Yllä esitetty esimerkki perustuu 24-ulotteiseen johdotukseen; suorituskyky heikkenee edelleen, jos silmukassa on 26-ulotteinen lanka.