Skip to content

Tarvitsetko tietokoneen kouluun? Anna tämän oppaan kaventaa hakua

20 de maaliskuu de 2021

Opiskelijat tarvitsevat tietokoneita tutkimusten tekemiseen, paperien kirjoittamiseen, kommunikointiin opettajien kanssa, multimediaesitysten luomiseen ja paljon muuta. Mistä tiedät minkä tyyppisen tietokoneen ostaa? Tässä on vinkkejä parhaan oppilaitoksen tietokoneiden ostamiseen sinulle tai lapsellesi.

Tarkista asia koulustasi

Ennen kuin ostat tietokoneen, tarkista koululta, mitä oppilastietokoneilla saattaa olla suosituksia, vaatimuksia tai rajoituksia. Usein korkeakoulut ovat suosittaneet tietokoneiden vähimmäisvaatimukset, joista voi olla apua haun kaventamisessa. Vastaavasti heillä voi olla luettelo tarvittavista sovelluksista, jotka vaativat tiettyä laitteistoa.

Jotkut koulut tekevät yhteistyötä tietokoneyritysten kanssa, jotka tarjoavat kuponkeja opiskelijoille ilmaisten tai alennettujen kannettavien tietokoneiden saamiseksi.

Pöytätietokoneet vs. kannettavat tietokoneet

Useimmissa pöytätietokoneissa on tehokkaampia komponentteja, mikä antaa niille pidemmän käyttöiän kuin kannettava tietokone. Ne ovat myös vähemmän onnettomuusalttiita, vaikeampi varastaa ja helpompi päivittää. Jos ostat tietokoneen lukiolaisille, pöytätietokone voi olla ihanteellinen, jotta sinun ei tarvitse huolehtia sen katoamisesta tai rikkoutumisesta.

Kaiken kaikkiaan kannettavat tietokoneet ovat parempia opiskelijoille niiden siirrettävyyden vuoksi. Kannettavat tietokoneet soveltuvat paremmin myös ahtaisiin makuusaleihin. Lähes kaikki koulut tarjoavat langattomia verkkoja, jotta opiskelijat voivat muodostaa yhteyden kannettavien tietokoneiden verkkoon missä tahansa kampuksella.

Mitä etsiä koulutietokoneesta

Kuinka tehokas tietokoneesi on oltava, riippuu mihin aiot käyttää sitä. Enimmäkseen papereita kirjoittava englantilainen pääaine on kunnossa budjettikannettavan kanssa, mutta taidesuunnittelun tai tietokonetekniikan opiskelija tarvitsee tehokkaamman laitteen. Nämä ovat teknisiä ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon arvioitaessa tietokoneen ominaisuuksia:

 • Varastokapasiteetti: 1 Tt on enemmän kuin tarpeeksi tavalliselle käyttäjälle. Jos tarvitset enemmän tilaa, voit ostaa ulkoisen kiintolevyn.
 • Suoritin: Käsittelynopeuden tulisi olla huolestuttavaa vain, jos aiot käyttää raskaita ohjelmia, kuten videonmuokkausohjelmistoja tai online-pelejä. Siinä tapauksessa haluat prosessorin, joka voi kellottaa välillä 3,5-4 GHz.
 • RAM: 4 Gt on nyt kannettavien tietokoneiden vakio, ja se riittää useimmille ihmisille. Yleensä on mahdollista asentaa enemmän RAM-muistia, jos tarvitset sitä.
 • Yhteydet: Kaikissa tietokoneissa on langaton sovitin, mutta kaikissa tietokoneissa ei ole Ethernet-portteja. Ota huomioon myös käytettävissä olevien USB- ja HDMI-porttien määrä.
 • Verkkokamera: Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on sisäänrakennetut verkkokamerat, mutta niiden laatu vaihtelee. Voit aina ostaa paremman ulkoisen verkkokameran, jos tarvitset sitä.

PC-oheislaitteet ja lisävarusteet

Koulutietokoneellesi saatat tarvita useita lisävarusteita:

 • Tulostin: Vaikka suurin osa opettajista hyväksyy sähköiset asiakirjat, lasertulostin on silti hyvä sijoitus, kun tarvitset paperikopioita.
 • Turvalaitteet: Tietokoneiden turvalaitteet, kuten kaapelilukot, ovat hyvä idea niille, jotka käyttävät kannettavaa tietokonettaan julkisissa tiloissa.
 • Kuljettaja: Kestävä tietokonepussi tai reppu on välttämätön kannettavan tietokoneen käyttäjille.
 • Hiiri: Jotkut kannettavan tietokoneen käyttäjät suosivat pienikokoista hiirtä sisäänrakennetulla ohjauslevyllä.
 • Akku: Toissijainen tai ulkoinen akku voi olla hyödyllinen niille, jotka käyttävät kannettavaa tietokonetta pitkään poissa pistorasiasta.
 • Ohjelmisto: Tarkista opiskelijoiden kirjakaupoista ohjelmistopaketit. Esimerkiksi opiskelijat voivat saada suuria alennuksia ohjelmistoista, kuten Microsoft Office ja Adobe Creative Cloud.

Entä tabletit?

Tabletteja voidaan käyttää verkon selaamiseen, muistiinpanojen tekemiseen, luentojen nauhoittamiseen tai jopa asiakirjojen muokkaamiseen Bluetooth-näppäimistöllä. Haittapuoli on, että he eivät käytä tavallisia tietokoneohjelmistoja. Onneksi ohjelmille, kuten Microsoft Word, on vastaavia sovelluksia, joiden avulla tiedostojen jakaminen tabletin ja kannettavan tietokoneen välillä on helppoa.

Tabletit ovat erityisen hyödyllisiä oppikirjojen lukemiseen ja merkitsemiseen. Voit jopa vuokrata oppikirjoja Amazon Kindlen kautta. Silti rajoitukset huomioon ottaen tabletit eivät ole sopiva korvaava tietokone.

Entä Chromebookit?

Chromebookit ovat erikoistuneita kannettavia tietokoneita, jotka on suunniteltu verkkokäyttöön. Ne on rakennettu Googlen Chrome-käyttöjärjestelmän ympärille. Nämä halvat laitteet käyttävät pilvipohjaista tallennustilaa, joten kaikki tiedostosi varmuuskopioidaan automaattisesti Google Driveen.

Haittana on, että Chromebookeissa on vähemmän ominaisuuksia kuin monissa perinteisissä kannettavissa tietokoneissa. He eivät esimerkiksi voi käyttää samoja sovelluksia kuin Windows- tai Mac-tietokoneilla. Tämän seurauksena Chromebookeja ei suositella opiskelijoille, joiden on asennettava ohjelmisto, mutta ne soveltuvat tekstinkäsittelyyn ja tutkimustarkoituksiin.

Avoautot ja 2-in-1-tietokoneet

Jos et voi päättää tabletin tai kannettavan välillä, kokeile hybridikannettavaa. Ne näyttävät ja toimivat kuin perinteiset kannettavat tietokoneet, mutta näyttöä voidaan kääntää ympäri, jotta sitä voidaan käyttää kuin tablettia. On myös 2-in-1-tietokoneita, jotka ovat lähinnä tabletteja, joissa on näppäimistötelakka. Ne ovat yleensä halvempia ja kannettavampia, mutta niiltä puuttuu tavallisen kannettavan teho ja toiminnallisuus.

Kuinka paljon kulutetaan

Tietokoneiden kustannukset vaihtelevat suuresti tuotemerkin, mallin ja teknisten ominaisuuksien mukaan, mutta tässä on joitain arvioita eri vaihtoehdoista:

 • Budjetti-työpöytä: 500-600 dollaria
 • Keskitason pöytätietokone: 750-1000 dollaria
 • Suorituskyky-työpöytä: 1200 dollaria +
 • Tabletit: 200-500 dollaria
 • Edullinen kannettava tietokone: 500 dollaria – 750 dollaria
 • 13 tuuman ja pienemmät kannettavat tietokoneet: 750-1500 dollaria
 • Keskitason 14-16 tuuman kannettavat tietokoneet: 1000-1500 dollaria
 • 17-tuumainen kannettava tietokone: 1200 dollaria +

Paras aika löytää elektroniikkatarjouksia on Cyber ​​Monday, mutta monet valmistajat harjoittavat koulunkäyntiä kesän ja syksyn aikana.