Skip to content

Tarvitsetko Windows 7 -päivityksen? Tässä on vaiheittainen opas

14 de kesäkuu de 2021

Jos haluat pysyä tuntemassasi tekniikassa, kannattaa ehkä päivittää vanhentuneesta Windows-versiosta, kuten Windows XP tai Windows Vista, vähemmän vanhentuneeseen Windows-versioon, kuten Windows 7. Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een jatkaaksesi tietoturvapäivitysten ja teknisen tuen vastaanottamista. Tämä artikkeli on edelleen käytettävissä arkistointitarkoituksiin. Ennen kuin sukellat päinvastoin päivitykseen, XP-käyttäjien on oltava tietoisia siitä, että he eivät voi tehdä ”paikallista” päivitystä Windows 7: een; Toisin sanoen he eivät voi jättää XP: tä koneelleen ja asentaa Windows 7: ää sen yli, kuten Vistan käyttäjät voivat. Päivittäminen XP-käyttäjille tarkoittaa vanhan käyttöjärjestelmän poistamista ja uuden Windows 7 -kopion asentamista.

Vaiheet päivittämiseen Windows 7: een

Voit päivittää Windows XP: n tai Windows Vistan Windows 7: ksi seuraavasti:

  • Käytä päivitysavustajaa: Microsoftin ilmainen päivitysavustaja on välttämätön työkalu ladattavaksi ja asennettavaksi ennen päivittämistä Windows 7: een. Päivitysneuvoja kertoo, mitkä vaiheet sinun on suoritettava ennen päivitystä, mukaan lukien se, täyttääkö tietokoneesi Windows 7: lle tarvittavat laitteistomääritykset (esimerkiksi prosessorit , ja muisti- ja näytönohjaimet), mitä uusia ohjaimia tarvitset, ja jos sinulla on ohjelmia, jotka eivät ole yhteensopivia.

Kytke kaikki oheislaitteet, kuten tulostimet, USB-asemat ja MP3-soittimet, ennen päivitysavustajan suorittamista. Näiden laitteiden liittäminen sallii Upgrade Advisorin skannata ne ja tarkistaa, toimivatko ne Windows 7: n kanssa, ja ilmoittaa, tarvitsetko päivitettyjä ohjaimia.

  • Varmuuskopioi kiintolevy: Tämä on tärkein askel, jonka voit ottaa. Vaikka päivitykset ovat yleensä onnistuneita, ne eivät ole varma asia. On tärkeää, että varmuuskopioit asiakirjat, kuvat, videot – kaikki mitä et halua menettää – ulkoiselle kiintolevylle, peukaloasemalle, USB-asemalle tai online-varmuuskopiointipalvelulle, kuten Windows OneDrive.
  • Hanki DVD pikemminkin kuin ladattu kopio: Haluat ehdottomasti täydellisen DVD-kopion Windows 7: stä sen sijaan, että lataat kopion Internetistä ja päivität ladattua kopiota. Jos päivitys menee pieleen tai jos joudut jostain syystä asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen, sinulla ei ole onnea, ellei sinulla ole DVD-levyä.
  • Älä käytä laittomia kopioita: Laittoman, ilmaisen kopion avulla säästämäsi rahat eivät lopulta ole kustannusten arvoisia. Piraattikopioita ei voi päivittää, korjata tai korjata, joten kun jokin menee pieleen Windows 7: n laittomassa kopiossa, et voi saada mitään apua Microsoftilta.