Skip to content

Tässä on ero Wi-Fi-toistimen ja Wi-Fi-jatkimen välillä

20 de maaliskuu de 2021

Wi-Fi toistimet ja Wi-Fi jatkeaineet tehdä samaa työtä, mutta tehdä niin eri tavoin. Ja vaikka näitä laitteita käytetään usein vaihdettavasti, ne ovat erilaisia ​​laitteita, jotka hoitavat työnsä eri tavalla.

Kuinka Wi-Fi-toistimet ja Wi-Fi-laajentimet eroavat toisistaan?

Wi-Fi-toistin muodostaa yhteyden olemassa olevaan langattomaan verkkoon ja lähettää sitten verkon uudelleen laajemmalle alueelle. Wi-Fi-laajennin muodostaa yhteyden olemassa olevaan verkkoon kiinteän yhteyden kautta ja lähettää verkon sitten kotisi toiselle alueelle.

Näiden kahden laitteen perimmäinen tarkoitus on sama, mutta niiden toiminta on melko erilaista.

Mikä on Wi-Fi-toistin?

Wi-Fi-toistin käyttää omaa sisäänrakennettua langatonta tekniikkaansa muodostaakseen yhteyden kotiisi langattomaan verkkoon.

Näin käytät Wi-Fi-toistinta:

  • Liitä toistin talosi kulmassa olevaan pistorasiaan, jossa on heikompi langaton signaali.
  • Muodosta yhteys Wi-Fi-toistimeen kannettavalla tietokoneellasi ja määritä se kirjautumaan kotisi Wi-Fi-verkkoon.
  • Toistin muodostaa yhteyden verkkoon ja lähettää sen uudelleen uudelle, laajemmalle alueelle, jossa on paljon vahvempi signaali.

Wi-Fi-toistimet ovat yleensä halvempia kuin Wi-Fi-laajennimet. Niitä on myös helpompi asentaa ja konfiguroida, koska voit sijoittaa ne mihin tahansa kotisi, vaikka kiinteää verkkoporttia ei olisikaan.

Älä sijoita niitä liian lähelle elektronisia laitteita, jotka lähettävät mikroaaltouuni- tai radiosignaaleja, koska nämä laitteet häiritsevät usein toistimen langatonta signaalia.

Vaikka Wi-Fi-toistimet vahvistavat Wi-Fi-signaalia kodin uudella alueella, on myös kompromissi. Se luo täysin uuden langattoman verkon, johon sinun on muodostettava yhteys, ja se vähentää kyseisen yhteyden käytettävissä olevaa kaistanleveyttä jopa 50 prosenttiin.

Mikä on Wi-Fi-laajennin?

Wi-Fi-alueen laajennin laajentaa myös kotiverkkoasi kotisi alueille, joilla voi olla heikko langaton signaali. Jatkimen ja toistimen välillä on kuitenkin muutama erittäin tärkeä ero.

Muut kuin Wi-Fi-toistimet:

  • Yhdistetään kotiverkkoon langallisen Ethernet-yhteyden kautta
  • Laajenna nykyistä verkkoasi uuden langattoman verkon luomisen sijaan
  • Ei kärsi verkon kaistanleveyden vähenemisestä
  • Helppo asentaa ja konfiguroida

Wi-Fi-laajennin on ihanteellinen talon alueille, joissa langaton verkko on täysin kuollut (näitä kutsutaan ”kuolleiksi alueiksi”). Laajentimen etu on, että et tarvitse olemassa olevaa heikkoa langatonta signaalia, jotta se toimisi. Et tarvitse lainkaan langatonta signaalia.

Wi-Fi-vahvistimet ja Wi-Fi-vahvistimet

Kun ostat Wi-Fi-toistinta tai laajenninta, saatat kohdata muita ehtoja, kuten Wi-Fi-tehostin tai Wi-Fi-vahvistin.

Molempia termejä käytetään kuvaamaan koko markkinoilla olevaa Wi-Fi-toistinta ja -laajenninta. Tämä johtuu siitä, että molemmat tuoteperheet viime kädessä parantavat tai vahvistavat Wi-Fi-signaalia.

Näitä termejä käytetään kaikkia keskenään. Jos haluat joskus vahvistaa, onko laite Wi-Fi-toistin vai Wi-Fi-laajennin, kysy, lähetetäänkö se uudelleen reitittimen olemassa olevaa langatonta verkkoa (toistinta) vai kytketäänkö se langalliseen porttiin ja luo toinen langaton hotspot (jatke).