Skip to content

Tässä on Scoop fonttien asentamisesta Maciin

19 de maaliskuu de 2021

Verkko on täynnä ilmaisia ​​ja edullisia fontteja Macille. Voit käyttää niitä täydentääksesi esiasennettuja Photoshop-, Pages- ja muita sovelluksia, joihin kirjoitat tekstiä.

Sinun ei tarvitse olla grafiikan ammattilainen, jotta tarvitset tai haluat suuren kokoelman fontteja. On monia aloittelijoille sopivia työpöytäjulkaisuohjelmia (tai tekstinkäsittelyohjelmia, joissa on työpöydän julkaisuominaisuudet), ja mitä enemmän kirjasimia ja leikekuvia on valittava, sitä enemmän vaihtoehtoja sinulla on onnittelukorttien, perheen uutiskirjeiden tai muiden projektien luomiseen.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Mac OS X Jaguaria (10.2) ja uudempia.

Huomautuksia fonttien asentamisesta

Sekä OS X että macOS voivat käyttää tiedostoja eri muodoissa, mukaan lukien TrueType (.ttf), TrueType Collection (.ttc), Variable TrueType (.ttf), OpenType (.otf), OpenType Collection (.ttc) ja – alkaen Mojavesta —OpenType-SVG-fontit.

Ennen kuin asennat mitään, muista sulkea kaikki avoimet sovellukset. Aktiiviset sovellukset eivät näe uusia resursseja, ennen kuin käynnistät ne uudelleen. Kun suljet kaiken, voit olla varma, että kaikki asennuksen jälkeen käynnistämäsi tiedostot voivat käyttää uutta kirjasinta.

Macissa on useita paikkoja, joihin voit asentaa fontteja. Valitsemasi sijainti riippuu siitä, haluatko muiden tietokoneen käyttäjien (jos sellaisia ​​on) tai muiden verkon henkilöiden (jos käytettävissä) pystyvän käyttämään uusia kirjasimia.

Fonttien asentaminen vain tilillesi

Jos haluat asentaa fontteja vain sinulle, avaa a Finder ja vedä ne kotikirjastokansioon osoitteessa [yourusername] > Kirjasto > Fontit.

Saatat huomata, että macOS ja vanhemmat OS X -käyttöjärjestelmät piilottavat kirjastokansion. Pääset siihen pitämällä Vaihtoehto samalla kun avaat Mennä valikko Finderin yläosassa ja valitsemalla se siellä. Kun olet tehnyt Library-kansion näkyväksi, voit vetää siihen uudet fontit.

Fonttien asentaminen kaikille käytettäville tileille

Jotta lisäämäsi kirjasimet olisivat kaikkien tietokoneesi käyttäjien käytettävissä, vedä ne Fontit kansio käynnistysaseman kirjastossa. Kaksoisnapsauta työpöydän käynnistysasemakuvaketta päästäksesi kirjastokansioon tai valitse kiintolevy Finderin Sijainnit-osiosta. Valitse Library-kansio avataksesi sen ja vedä tiedostot Fontit-kansioon.

Sinun on annettava järjestelmänvalvojan salasana, jotta voit tehdä muutoksia Fontit-kansioon.

Fonttien asentaminen kaikille verkon käyttäjille

Jotta uudet asennetut fontit olisivat kaikkien verkon käyttäjien käytettävissä, verkon järjestelmänvalvojan on kopioitava ne Verkko/Kirjasto/Fontit kansio.

Fonttien asentaminen kirjasinkirjalla

Font Book on Macin mukana tuleva sovellus, joka yksinkertaistaa fonttien hallintaa, mukaan lukien niiden asentaminen, poistaminen, katseleminen ja järjestäminen. Löydät sen omasta Sovellukset kansio

Yksi tämän ohjelman käytön etu on, että se voi vahvistaa tiedoston ja ilmoittaa sinulle, onko se vahingoittunut tai ristiriidassa muiden jo asentamiesi kirjasinten kanssa.

Kirjasinkirjan käyttäminen:

  1. Lataa uusi fontti Internetistä.

  2. Etsi tiedosto omasta Lataukset -kansio (tai mihin tahansa lähetät ladattavia kohteita) ja kaksoisnapsauttamalla sitä laajentaaksesi sitä, jos se on pakattu.

  3. Avata Kirjasinkirja.

    Valitse Tiedosto ja valitse Lisää fontteja avattavasta valikosta.

  4. Siirry lataamaasi kirjasimeen ja napsauta sitä lisätäksesi sen kirjasinkirjaan. Valitse fontti Kirjasinkirjasta nähdäksesi esikatselun.

  5. Varmista ennen fontin käyttöä, että se on turvallinen käyttää. Valitse fontti ja valitse Vahvista fontti että Tiedosto -valikosta voit luoda fontin vahvistusikkunan.

  6. Jos kirjasimen vahvistusikkunassa ilmenee ongelmia, napsauta ongelman kirjasimen vieressä olevaa nuolta saadaksesi lisätietoja. Ongelmia ovat yhteensopimattomuus ominaisuuksien, kuten kaksoiskappaleiden kanssa. Tiedostojen läpäisemien testien vieressä on vihreä valintamerkki, kun taas epäonnistumisissa on keltainen kolmio, jossa on huutomerkki.

Fonttien ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä kirjasinkirjassa

Kun asennat fontin Kirjasinkirjaan, se otetaan käyttöön automaattisesti. Voit kuitenkin ottaa fontit käyttöön ja poistaa ne käytöstä haluamallasi tavalla, mikä on erityisen hyödyllistä, jos sinulla on valtava kirjasinkirjasto etkä halua etsiä pitkiä luetteloita fonteista vain tarvitsemallesi.

Valitse fontti Kirjasinkirjasta. Valita Muokata Kirjasinkirja-valikkoriviltä ja valitse Poista käytöstä ”[Font name]” avattavasta valikosta.

Tämä poistaa fontin käytöstä, mutta se ei poista sitä tai poista sitä tietokoneeltasi. Voit aktivoida sen uudelleen milloin tahansa.

Aktivoi kirjasin avaamalla Kirjasinkirja ja valitsemalla Kaikki fontit tai toiseen kansioon. Kirjasimet, joita ei ole aktivoitu, näkyvät luettelossa harmaina, ja niiden vieressä on sana ”Pois”.

Valitse yksi käytöstä poistetuista kirjasimista ja valitse Muokata Kirjasinkirja-valikkoriviltä ja valitse Ota käyttöön ”[Font name]” avattavasta valikosta.

Fonttien poistaminen

Poista fontit ja poista ne Macista avaamalla Font Book ja korostamalla poistettava fontti. Voit myös poistaa kokonaisen kirjasinperheen tai koko kirjasinkokoelman.

Alkaen Tiedosto valikossa Poista ”[name of font]” ja vahvista poisto.

Poistettu fontti siirretään roskakoriin. Tyhjennä roskakori ja käynnistä Mac uudelleen fonttien ristiriitojen välttämiseksi.