Skip to content

Täydellinen aloittelijan opas Tumblrin käyttämiseen

19 de maaliskuu de 2021

Joten ehkä olet kuullut Tumblrista ja olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan. Loppujen lopuksi se on kuumin blogiympäristö nuoremman väkijoukon keskuudessa ja sillä on potentiaalia nostaa sisältösi kokonaan silmäpallojen ja jakamisen suhteen, jos saat sosiaalisen verkostoitumisen osan oikein.

Rekisteröidy Tumblr-tiliin ja pääset hallintapaneeliin

Tumblr on sekä bloggausalusta että sosiaalinen verkosto. Voit käyttää sitä ehdottomasti bloggaamiseen tai sosiaaliseen verkostoitumiseen muiden käyttäjien kanssa – tai molempien kanssa. Tämän alustan voima todella loistaa, kun käytät sitä molempina.

Kun aloitat Tumblrin käytön, huomaat todennäköisesti paljon yhtäläisyyksiä sen ja muiden suosittujen sosiaalisten verkostojen, kuten Twitter, Facebook, Pinterest ja jopa Instagram, välillä. Vaikka ”bloggaamiseen” liittyy perinteisesti kirjoitus, Tumblr on itse asiassa erittäin visuaalinen ja koskee pikemminkin lyhyiden blogiviestien julkaisemista, joissa on valokuvia, animoituja GIF-videoita ja videoita.

Mitä enemmän käytät Tumblr-sovellusta, sitä enemmän trendejä pystyt tunnistamaan alustalla, mikä antaa sinulle vihjeitä siitä, mitä käyttäjät rakastavat nähdä ja jakaa. Tumblr-viesti voi levitä muutamassa tunnissa, jopa levitä muihin sosiaalisiin verkostoihin. Kuvittele, jos voisit saada viestisi tekemään niin!

Tumblr-palvelun käytön aloittaminen on helppoa, mutta voit selata seuraavia dioja, jotta saat tärkeimmät vinkit ja vinkit Tumblr-läsnäolosi tekoon ja kokemuksen parhaan mahdollisen.

Siirry selaimella osoitteeseen Tumblr.com

Tumblr-tilin voi rekisteröidä ilmaiseksi osoitteessa Tumblr.com tai jopa jonkin ilmaisen mobiilisovelluksen kautta. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, salasanan ja käyttäjänimen.

Käyttäjätunnuksesi näkyy Tumblr-blogisi URL-osoitteena, johon pääset siirtymällä YourUsername.Tumblr.com haluamassasi verkkoselaimessa. Tässä on joitain vinkkejä siitä, kuinka valita ainutlaatuinen Tumblr-käyttäjänimi, jota ei ole vielä otettu.

Tumblr pyytää sinua vahvistamaan ikäsi ja että olet ihminen, ennen kuin kysyt sinulta kiinnostuksesi kohteista. Näkyviin tulee GIF-ruudukko, jossa sinua pyydetään valitsemaan viisi kiinnostavinta aihetta.

Kun olet napsauttanut viittä aihepiiriä, mikä auttaa Tumblrä suosittelemaan blogeja seuraamista varten, sinut viedään Tumblr-hallintapaneeliin. Sinua pyydetään myös vahvistamaan tilisi sähköpostitse.

Hallintapaneelisi näyttää syötteen uusimmista käyttäjien blogien viesteistä, joita seuraat, sekä useita viestikuvakkeita yläosassa, jotta voit luoda omia viestejäsi. Tumblr tukee tällä hetkellä seitsemän tyyppistä viestiä:

  • Tekstiviestit
  • Yhden tai useamman valokuvasarjan viestit
  • Lainaa viestejä
  • Linkitä viestit
  • Keskustelu- / vuoropuhelutekstit
  • Ääniviestit
  • Videopostit

Jos selaat Tumblria verkossa, näet myös yläosassa olevan valikon, jossa on kaikki henkilökohtaiset vaihtoehdot. Näitä ovat kotisyötteesi, Tutki-sivu, postilaatikkosi, suorat viestisi, aktiviteettisi ja tilisi asetukset. Nämä vaihtoehdot näkyvät vastaavasti Tumblr-mobiilisovelluksessa laitteen näytön alareunassa. Selaamisen helpottamiseksi on myös useita selainlaajennuksia.

Muokkaa blogisi teemaa ja asetuksia

Tumblrissä on hienoa, että toisin kuin muut suositut sosiaaliset verkostot, kuten Facebook ja Twitter, et ole kiinni tavallisessa profiiliasettelussa. Tumblr-blogiteemasi voivat olla niin ainutlaatuisia kuin haluat, ja voit valita paljon hienoja ilmaisia ​​ja premium-teemoja.

Samoin kuin WordPress-blogiympäristössä, voit asentaa uuden Tumblr-blogiteeman ihon vain muutamalla napsautuksella. Katso yleiskatsaus ilmaisista Tumblr-teemoista.

Aloita blogisi mukauttaminen ja siirtyminen uuteen teemaan napsauttamalla käyttäjän kuvake kojelaudan ylävalikossa ja napsauta sitten blogisi nimi (otsikon Tumblrs alla) avattavassa valikossa ja sen jälkeen Muokkaa ulkoasua oikeanpuoleisessa valikossa seuraavalla sivulla.

Tällä sivulla voit muokata blogisi useita eri osia:

Mobiiliblogin otsikko: Lisää otsikkokuva, profiilikuva, blogin otsikko, kuvaus ja valitsemasi värit.

Käyttäjätunnus: Vaihda käyttäjänimesi uuteen milloin tahansa (mutta pidä mielessä, että tämä muuttaa myös blogisi URL-osoitteen). Jos sinulla on oma verkkotunnuksesi ja haluat sen osoittavan Tumblr-blogiisi, voit käyttää mukautettua Tumblr-URL-osoitettasi oppaassamme.

Sivuston teema: Määritä nykyisen teeman mukautettavat vaihtoehdot ja näe live-esikatselu tai tekemäsi muutokset tai asenna uusi.

Salaus: Ota tämä käyttöön, jos haluat ylimääräisen suojaustason.

Tykkäykset: Ota tämä käyttöön, jos haluat muiden käyttäjien näkevän tykkäämäsi viestit, jos he päättävät tarkistaa ne.

Seurata: Ota tämä käyttöön, jos haluat muiden käyttäjien näkevän seuraamasi blogit, jos he päättävät tarkistaa ne.

Vastaukset: Jos haluat käyttäjien vastaavan viesteihisi, voit määrittää tämän, jotta kuka tahansa voi vastata, vain käyttäjät, jotka ovat olleet verkossasi vähintään viikon, voivat vastata tai vain seuraamasi käyttäjät voivat vastata.

Kysyä: Voit avata tämän kutsua muita käyttäjiä lähettämään haluamiasi kysymyksiä blogisi tietylle sivulle.

Lähetykset: Jos haluat hyväksyä muiden käyttäjien lähettämien lähetysten lähettämisen blogiisi, voit ottaa tämän käyttöön niin, että ne lisätään automaattisesti jonoosi hyväksymistä ja julkaisua varten.

Viestit: Pidä yksityisyytesi tiukana ottamalla tämä käyttöön, jotta vain seuraamasi käyttäjät voivat lähettää sinulle sähköpostia.

Jonottaa: Viestien lisääminen jonoon julkaisee ne automaattisesti tippumisaikataulussa, jonka voit määrittää valitsemalla ajanjakson niiden julkaisemiselle.

Facebook: Voit liittää Tumblr-tilisi Facebook-tiliisi, jotta myös heidät lähetetään automaattisesti Facebookiin.

Viserrys: Voit liittää Tumblr-tilisi Twitter-tiliisi, jotta myös heidät lähetetään automaattisesti Twitteriin.

Kieli: Jos englanti ei ole haluamasi kieli, vaihda se täällä.

Aikavyöhyke: Oikean aikavyöhykkeen asettaminen auttaa virtaviivaistamaan postitusjonoa ja muita lähetystoimintoja.

Näkyvyys: Voit määrittää blogisi näkymään vain Tumblr-hallintapaneelissa (ei verkossa), pitää sen piilossa hakutuloksissa tai merkitä sen nimenomaiseksi sisällölle.

Tämän sivun alaosassa on vaihtoehto, jossa voit estää tiettyjä käyttäjiä tai jopa poistaa tilisi kokonaan, jos haluat.

Tutustu Tumblriin seurataksesi haluamiasi blogeja

Uusien Tumblr-blogien löytämiseen on paljon erilaisia ​​tapoja, joita kannattaa seurata. Kun seuraat Tumblr-blogia, kaikki sen viimeisimmät viestit näkyvät kotisyötteessäsi, samalla tavalla kuin Twitter- ja Facebook-uutissyötteet.

Tässä on joitain vinkkejä siitä, kuinka löytää lisää seurattavia blogeja.

Käytä Tutki-sivua: Tähän pääset milloin tahansa verkon ylävalikossa olevasta hallintapaneelista (merkitty kompassikuvakkeella). Tai voit yksinkertaisesti siirtyä osoitteeseen Tumblr.com/explore.

Hae avainsanoja ja hashtageja: Jos olet kiinnostunut tietystä aiheesta, etsi hakutoiminnolla tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä tai blogeja.

Kiinnitä huomiota Tumblrin ehdotuksiin: Tumblr ehdottaa verkkopaneelin sivupalkissa joitain blogeja, joita sinun tulisi seurata sen perusteella, ketkä jo seuraat. Ehdotuksia näkyy myös niin usein, kun selaat kotisyötettäsi.

Etsi minkä tahansa Tumblr-blogin oikeasta yläkulmasta ”Seuraa” -painiketta: Jos törmäät Tumblr-blogiin verkossa etsimättä sitä ensin kojelautasi kautta, tiedät, että se toimii Tumblrissa yläosassa olevan Seuraa-painikkeen takia. Klikkaus Seuraa seurata sitä automaattisesti.

Aloita sisällön lähettäminen Tumblr-blogiisi

Nyt voit aloittaa blogiviestien julkaisemisen Tumblr-blogissasi. Tässä on muutama vinkki, jotta muut Tumblr-käyttäjät huomaavat viestisi:

Mene visuaaliseksi: Valokuvat, videot ja GIF-tiedostot ovat iso juttu Tumblrissä. Itse asiassa Tumblr käynnisti äskettäin oman GIF-hakukoneensa auttamaan käyttäjiä luomaan visuaalisesti houkuttelevampia viestejä.

Käytä tunnisteita: Voit lisätä useita erilaisia ​​tunnisteita mihin tahansa viesteihisi, jotta sanat hakevat ihmiset löytävät sen paremmin. Tutustu yleiskatsaukseen Tumblrin suosituimmista tunnisteista, jotka kannattaa harkita omissa viesteissäsi.

Käytä ylimääräisiä viestivaihtoehtoja: Tekstin tekstitiloissa ja tekstityksissä näet pienen plusmerkin kuvakkeen, joka tulee näkyviin, kun napsautat kohdistinta kirjoitusalueella. Napsauta sitä avataksesi useita lisättäviä media- ja muotoiluvaihtoehtoja, mukaan lukien valokuvat, videot, GIF-tiedostot, vaakaviivat ja lukulinkit.

Lähetä säännöllisesti: Aktiivisimmat Tumblr-käyttäjät lähettävät useita kertoja päivässä. Voit jonottaa viestejä julkaistavaksi tiputusaikataulussa tai jopa ajoittaa sen julkaisemiseen tiettynä päivänä tiettynä ajankohtana.

Ole vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien ja heidän viestiensä kanssa

Aivan kuten missä tahansa sosiaalisessa verkostossa, mitä enemmän olet vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien kanssa, sitä enemmän huomiota saat takaisin. Tumblrissä on paljon erilaisia ​​tapoja olla vuorovaikutuksessa.

Ole vuorovaikutuksessa yksittäisten viestien kanssa

Tykkää viesti: Klikkaa sydänpainike minkä tahansa viestin alaosassa.

Päivitä viesti uudelleen: Klikkaa kaksoisnuolipainike minkä tahansa viestin alaosassa voit lähettää sen uudelleen automaattisesti omaan blogiisi. Voit myös halutessasi lisätä oman tekstityksen, jonottaa sen tai ajoittaa sen julkaisemista myöhemmin.

Ole vuorovaikutuksessa yksittäisten viestien kanssa

Seuraa käyttäjän blogia: Napsauta vain Seuraus-painike missä tahansa se näkyy joko olemassa olevassa Tumblr-blogissa, jota selaat verkossa, tai blogissa, jonka löydät Tumblr-hallintapaneelista.

Lähetä viesti toisen käyttäjän blogiin: Jos saat viestisi julkaistu blogissa, joka hyväksyy lähetykset, saat heti näkyvyyttä heidän yleisöstään.

Lähetä ”kysy” toisen käyttäjän blogiin: Samalla tavalla kuin lähetetyt viestit, myös blogit, jotka hyväksyvät, vastaavat ja julkaisevat ”kyselyjensä” (jotka ovat muiden käyttäjien kysymyksiä tai kommentteja) julkisesti, saattavat altistaa sinut.

Lähetä sähköpostia tai viesti: Voit lähettää postilaatikon viestin (kuten sähköposti) tai suoran viestin (kuten chat) kenellekään käyttäjälle, joka sallii sen yksityisyyden asetustensa mukaan.

Kun olet vuorovaikutuksessa muiden blogiviestien ja käyttäjien kanssa, heille ilmoitetaan siitä toimintavälilehdessään, viesteissään ja joskus jopa Tumblr-sovelluksen ilmoituksissa, jos he ovat ottaneet ne käyttöön.