Skip to content

Tee tekstistä erottuva Photoshop Elements -sovelluksessa

18 de heinäkuu de 2021

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten teksti erotetaan Photoshop Elementsin taustaa vasten.

Kuinka saada teksti erottumaan Photoshop Elements -sovelluksesta

Näin erotat tekstin Photoshop Elements -ominaisuuden avulla:

 1. Aloita avaamalla valokuva, jonka kanssa haluat työskennellä, ja lisää tekstityökalulla tekstiä mihin tahansa kuvaan.

 2. Avaa kerrosten paletti, jos se ei vielä näy (Ikkuna> Tasot) Ctrl-napsauta (Komento-napsauta Macissa) T pikkukuva tyyppitasolle. Tämä tekee telttavalinnan tekstisi ympärille.

 3. Valitse Valitse valikko> Muokkaa> Laajenna ja kirjoita numero 5-10 pikselistä. Tämä laajentaa tyyppiä ympäröivää valintaa.

 4. Napsauta tason paletissa Luo uusi taso -painiketta ja vedä tämä uusi, tyhjä kerros tekstikerroksen alle.

 5. Mene Muokkaa-valikko> Täytä valinta … Aseta sisällön alle Käyttää: Värija valitse sitten väri, jonka haluat tekstin taakse. Jätä Sekoitus-osa yksin tähän valintaikkunaan ja napsauta OK täyttämään valinnan värillä.

 6. Poista valinta (Ctrl-D Windowsissa tai Komento-D Macissa).

 7. Mene Suodatinvalikko> Hämärtää> Gaussin sumennusja säädä säteen määrä haluamaasi tehoon ja napsauta sitten OK.

 8. Valinnainen: Jos haluat haalistaa tekstitaustaa, siirry kohtaan kerrosten paletti ja vähentää näön täytekerroksen peittävyyttä (jota todennäköisesti kutsutaan edelleen ”kerrokseksi 1”, jos et koskaan muuttanut sitä).

Teksti Photoshopissa vs Text Photoshop Elements

Viime aikoina pyrimme luomaan joitain taustakuvia ja halusimme saada joidenkin valokuvien tyypin erottumaan hieman paremmin sijoittamalla tekstin taakse haalistuneita värejä. Tämä on hyödyllistä, jos tekstisi kulkee sekä valokuvan vaalean että tumman alueen yli. se voi eksyä taustalla joillakin alueilla. Haalistunut hämärtyminen poistaa tekstin taustalta ja helpottaa lukemista, varsinkin jos olet hämärtänyt myös taustan. Tämä on helppo tehdä Photoshopissa käyttämällä ulomman hehkutason tyyliefektiä, mutta koska Photoshop Elements ei anna sinulle niin paljon hallintaa kerrostehosteiden suhteen, sinun on tehtävä se manuaalisesti.

Korosta tekstiä Photoshop Elementsissä 14

Asiat ovat hieman erilaiset tässä Photoshop Elements -versiossa. Suurin ero on kyky muuntaa tekstiä valinnaksi ei ole enää käytettävissä. Voit tehdä tekstistä erottuvan valokuvasta paremmin asettamalla sen taakse yhtenäisen värin, joka hiipuu hienovaraisesti taustalle. Tämä on itse asiassa melko helppo toteuttaa, mutta sinun on lähestyttävä tätä projektia hieman eri tavalla. Tarvitset kaksi tekstikerrosta, joista alempaan kerrokseen on sovellettu Gaussin epätarkkuutta. Ymmärrä vain, että kun käytät suodatinta tekstiin, teksti rasteroidaan – muunnetaan pikseleiksi – eikä sitä voida enää muokata. Aloitetaan:

 1. Avaa kuva, jota aiot käyttää, ja varmista, että värit on asetettu oletusarvoihin Musta kuten Etualan väri. Tämä on näön tekstin väri. Voit valita minkä tahansa värin sumennetulle tekstille, mutta varmista, että taustakuvan ja tekstin välillä on voimakas kontrasti. Epäselvyys himmenee reunoilta, ja jos voimakasta kontrastia ei ole, epäselvyys ei tee työtä.

 2. Valitse Teksti työkalu ja kirjoita tekstiä. Yksi tai kaksi sanaa riittää yleensä. Tässä tapauksessa käytimme järven kuvaa hämärässä, joten kirjoitimme sanan Auringonlasku.

 3. Kirjasimen valinta tällaisille asioille on kriittinen. Kursivoitu ja Script-fontit eivät vain toimi niin hyvin kuin luulet. Tässä tapauksessa valitsimme Myriad Pro Bold Semi Extended. Koska kuva on melko suuri, valitsimme fontin koon 400 pistettä.

 4. Siirrä teksti kuvan alueelle, jossa tekstin väri eroaa taustalla olevasta kuvasta.

 5. Tasot-paneelissa kopioi Teksti-kerros ja nimeä alin tekstikerros Hämärtää.

 6. Valitse ylätekstikerros, valitse Tekstityökalu ja muuta tekstin väri ensisijaiseksi kirkkaaksi väriksi, jota aiot käyttää.

 7. Valitse Hämärtää-kerros ja valitse Suodata> Hämärtää> Gaussin hämärtää. Tämä avaa hälytyksen, joka kertoo, että taso on muunnettava älykkäeksi objektiksi tai rasteroitava. Klikkaus Rasteroi edetä.

 8. Gaussian Blur -valintaikkuna avautuu ja voit käyttää Säde liukusäätimellä säätääksesi epätarkkuuden voimakkuutta. Varmista, että sinulla on Esikatselu valitaan nähdäksesi kuinka epäselvyys ”toimii” sekä etualan tekstin että taustakuvan kanssa. Kun olet tyytyväinen, napsauta OK.

 9. Valinnainen: Voit käyttää tämän projektin ensimmäisessä lähestymistavassa esitettyä tekniikkaa, mutta muista soveltaa valintaa ja valinnanlaajennusta sumennuskerrokseen. Voit myös ”pelata” epätarkkuudella käyttämällä Muokkaa> Muunna> Vapaa muunnos vääristää hämärtymistä. Jos teet niin, muista siirtää hämärtyminen takaisin tekstin alle.