Skip to content

Tee Twitter-aikajanasi taas kronologiseksi alle 2 minuutissa

19 de maaliskuu de 2021

Kun Twitter aloitti toimintansa, sen aikajanan lukeminen oli melko yksinkertainen, helposti ymmärrettävä kokemus. Tuolloin aikajanalla näytettiin jokainen twiitti ja uudelleentwiittaus seuratuilta tileiltä aikajärjestyksessä. Se oli siinä.

Twitter on sittemmin ottanut käyttöön algoritmin ja useita järjestelmänlaajuisia ominaisuuksia, jotka muuttivat twiittien järjestystä. Se lisäsi myös useita uusia näkökohtia muuttamalla sosiaalisen median alustaa merkittävästi. Käymme läpi muutokset ja näytämme sinulle, kuinka hallita Twitter-aikajanaa tehokkaasti.

Mikä on muuttunut?

Tässä ovat tärkeimmät muutokset, jotka Twitter on tehnyt aikajanalleen julkaisun jälkeen:

 • Aikatauluaikataulu: Twitter näyttää nyt käyttäjille twiittejä sen mukaan, kuinka tärkeitä sen järjestelmät luulevat olevansa sinulle. Pohjimmiltaan, jos pidät paljon twiittejä tietyltä tililtä, ​​Twitter näyttää sinulle lisää twiittejä riippumatta siitä, milloin he twiittasivat niitä.
 • ”Jos unohdit sen” Twiitit: Kun avaat Twitterin muutaman tunnin poissaolon jälkeen, sinut saatetaan tervehtiä joukolla suosittuja twiittejä seuraamiltasi ihmisiltä, ​​jotka on ryhmitelty lauseen alle ”Jos unohdit sen”.
 • Tykkäsi twiiteistä: Twitter näyttää twiitit, joista seuraamasi ihmiset ovat pitäneet.
 • Twitter-keskustelut: Alun perin Twitter näyttäisi @ vastaukset twiitteihin yksin aikajanallasi. Nyt @ -vastaukseen sisältyy myös pari edellistä twiittiä keskustelussa riippumatta siitä, kuinka kauan sitten ne on lähetetty.
 • Tweets from Strangers: Toisinaan Twitter näyttää sinulle tweettejä aikajanallasi tileiltä, ​​joita et seuraa, mutta sen algoritmin mielestä voit nauttia aktiviteettisi perusteella. Jos esimerkiksi pidät tai uudelleentwiitat twiittejä animesta, Twitter voi suositella joitain suosittuja anime-tilejä seuraamista.
 • Mainostetut twiitit: Twitter-aikajanallasi on twiittejä, jotka maksettiin yritysten tai yksityishenkilöiden mainostamiseksi.

Kuinka kytkeä Twitter kronologinen aikajana päälle

On vaihtoehto, jonka avulla voit sammuttaa algoritmin, joka näyttää twiitit aikajanallasi epäkunnossa, ja antaa sinun lajitella twiitit lähetetyn ajan mukaan. Vaikka tämä palauttaa aikajärjestyksesi aikajanan, näet silti ”Jos unohdit sen”, mainostit twiittejä, tykkäsit twiiteistä ja keskustelulankoja. Kun olet kirjautunut sisään Twitter-verkkosivustolle, valitse kuvake, joka näyttää a joukko tähtiä. Se on syötteesi yläosassa. Valitse sitten Katso sen sijaan viimeisimmät twiitit.

Twitter palaa takaisin algoritmiselle aikajanalle, kun olet poissa jonkin aikaa. Sinun on suoritettava yllä olevat vaiheet uudelleen nähdäksesi kronologisen aikajanan.

Kuinka päästä eroon mainostetuista, tykätyistä ja suositelluista twiiteistä

Jos haluat päästä eroon Twitterin mainostamista tweeteistä, seuraamiesi ihmisten suosimista satunnaisista tweeteistä, keskusteluketjuista ”Jos et menetä sitä” ja tilin suosituksista, sinun kannattaa tarkistaa Twitter-luettelot. Ne ovat tilikokoelmia, joihin voit lisätä manuaalisesti milloin tahansa. Luetteloa tarkasteltaessa jokainen lisättyjen tilien twiitti näytetään kronologisesti ja ilman mitään yllä mainituista ominaisuuksista. Näin voit luoda sellaisen:

 1. Valitse Luettelot. Löydät sen syötteen vasemmalta puolelta.

  Mobiililaitteiden Twitter-käyttäjien on ehkä pyyhkäistävä oikealle sivupalkin valikon paljastamiseksi.

 2. Valitse Luoda -kuvaketta. Se näyttää paperilta, jolla on plusmerkki.

 3. Anna uudelle listallesi nimi ja kuvaus. Voit myös tehdä siitä yksityisen. Kun olet valmis, valitse Seuraava.

 4. Valitse Twitter-tilit, jotka haluat lisätä luetteloosi. Twitter tarjoaa joitain ehdotuksia, tai voit etsiä ihmisiä hakupalkin avulla.

 5. Valitse Tehty tallentaa luettelosi.