Skip to content

Tehosta suunnittelupeliäsi käyttämällä vähemmän fontteja

1 de toukokuu de 2021

Yhtenäisyys ja luettavuus ovat tärkeitä hyvän suunnittelun kannalta, ja liian monet kirjasinten muutokset voivat häiritä ja hämmentää lukijaa. Tee kirjasinvalintasi huolellisesti ja mieti, kuinka monta kirjasinta näytetään yhdessä. Pitkät monisivuiset julkaisut, kuten lehdet, voivat usein tukea enemmän kirjasimia. Rajoita esitteiden, mainosten ja muiden lyhyiden asiakirjojen kirjasinperheitä vain yhteen tai kahteen.

Mikä on kirjasinperhe?

Kirjasinperheet sisältävät tavallisen, kursivoidun, lihavoidun ja lihavoidun kursivoidun version fontista. Esimerkiksi Times New Roman -perhe, suosittu serif-fontti, joka esiintyy monissa sanomalehdissä, toimitetaan yleensä Times New Roman Italicilla, Times New Roman Boldilla ja Times New Roman Bold Italicilla. Kirjasinperheet ovat moniajoajoneuvoja, jotka on suunniteltu toimimaan yhdessä yhtenä kirjasimena. Jotkut tyyppiperheet sisältävät jopa kevyitä, tiivistettyjä ja raskaita versioita. Erityisesti otsikoita ja otsikoita varten suunnitelluilla fonteilla ei ole aina kursivoituja, lihavoituja ja lihavoituja kursivoituja versioita. Joillakin heistä ei ole edes pientä merkkiä. He kuitenkin menestyvät siinä, mihin ne on suunniteltu.

Fonttien lukumäärän valitseminen

Yleisesti hyväksytty suunnittelukäytäntö on rajoittaa eri fonttien lukumäärä kolmeen tai neljään. Tämä ei tarkoita, ettet voi käyttää enemmän, mutta sinulla on hyvä syy tehdä niin. Mikään kova ja nopea sääntö sanoo, että et voi käyttää viittä, kuutta tai jopa 20 erilaista kirjasinta yhdessä asiakirjassa, mutta se voi päätyä käyttämättä tarkoitettua yleisöä, ellei asiakirja ole suunniteltu taitavasti.

Vinkkejä kirjasinten valintaan ja käyttöön

  • Ole johdonmukainen suunnittelussa. Esimerkiksi eri fonttien käyttäminen jokaisessa otsikossa on hämmentävää ja antaa suunnittelulle sekavan ilmeen. Voit yleensä päästä eroon käyttämällä enemmän fontteja pitkissä asiakirjoissa, joissa on paljon erilaisia ​​suunnitteluelementtejä (kuten uutiskirjeitä tai aikakauslehtiä), joissa vain kaksi tai kolme erilaista kirjasinta esiintyy kaikilla yhden sivun levitteillä.
  • Valitse fonttiperhe tekstikopiointia varten ja käytä lihavoitua, kursivoitua ja fonttiperheen erikokoisia tekstityksiä, alaotsikoita ja muita suunnitteluelementtejä varten. Serif-fontit ovat helpommin silmällä tulostettaessa, kun taas sans-serif-fontit ovat parempia verkkokäyttöön.
  • Valitse toinen näyttöfontti otsikoille tai otsikoille.
  • Suunnittelusta riippuen saatat käyttää kolmatta kirjasinta alkukirjaimiin, vedoslainauksiin tai graafisiin käsittelyihin. Voit lisätä neljännen fontin sivunumeroille tai toissijaiseksi kirjasimeksi sivupalkkeihin.
  • Älä tee äkillisiä kirjasintyyppien muutoksia kappaleen sisällä. Käytä samaa kirjasinta tekstikopioihin lisäämällä pieniä määriä korostusta kirjasimen lihavoidulla tai kursiivilla.
  • Jos tarvitaan suurempaa korostusta, luo vetolaina, aseta kopio marginaaliin tai luo sivupalkki eri fontilla erottaaksesi tiedot kokonaan.
  • Älä pelkää sekoittaa serif- ja sans-serif-fontteja. Ne täydentävät toisiaan.
  • Kirjasinten käyttö samasta kirjasinperheestä on varma veto; ne on luotu toimimaan yhdessä. Etsi perheitä, joissa normaalin lihavoidun ja kursivoidun muunnelman lisäksi on erilaisia ​​painoja (kevyt, lihavoitu, ylimääräinen lihavoitu) ja tyylejä (tiivistetty, laajennettu).