Skip to content

Tekeekö Wii Fit todella sinut sopivaksi?

15 de kesäkuu de 2021

Kun Nintendo julkaisi Wii Fit, sitä laskutettiin siitä, miten pelaajat voisivat tulla terveellisemmiksi olohuoneissaan, vaihtoehtoinen kuntosali, jossa voit treenata hauskanpidon aikana. Mitä Wii Fit, Wii Fit Plus tai muut harjoituspelit, kuten EA Active ja ExerBeat, tekevät sinulle?

Exergaming näyttää hyvältä teoriassa

Tutkimusten mukaan fyysisesti aktiivisten videopelien pitäisi pitää sinut kunnossa. Vuonna 2007 Mayo Clinic julkaisi tutkimuksen, joka osoitti, että aktiivisia pelejä pelanneet lapset saivat paljon enemmän liikuntaa kuin ne, jotka istuivat ja katselivat televisiota, ja tanssipelit löysivät juoksumattoa. Vuosia myöhemmin apulaisprofessori New Yorkin Union Collegessa havaitsi, että virtuaalitodellisuusohjelmaan liitetyllä kuntopyörällä ajavilla eläkeläisillä oli suurempi kognitiivinen parannus kuin normaalilla kuntopyörällä ajavilla vanhuksilla. Toinen tutkimus osoitti, että liikalihavilla, passiivisilla lapsilla, joille annettiin EyeToy PS2: lle tai PS3: lle, parani BMI.

Laajentaminen ei lisää lapsen kokonaisaktiivisuutta

Neljän kuukauden ikäisistä 9-12-vuotiaista lapsista tehdyssä tutkimuksessa American Academy of Pediatrics havaitsi, että ryhmä, joka pelasi paljon liikuntaa vaativia Wii-pelejä, ei saanut enempää täydellistä liikuntaa kuin ryhmä, joka pelasi pelejä, jotka vain harjoittivat sormiaan. Teorian mukaan aktiivisia pelejä pelaavat lapset saattavat tasapainottaa harjoittelunsa olemalla vähemmän aktiivisia loppuosan ajan.

Wii Fit ei ole paljon liikuntaa, mutta se on parempi kuin mikään

Pieni tutkimus naisista, jotka käyttivät Wii Fit -sovellusta, löysivät saamansa liikunnan määrän vastaavan ”reipasta kävelyä”. Joten jos et koskaan kävele vilkkaasti, Wii Fit voi olla hyvä idea. Toisessa Nintendon rahoittamassa tutkimuksessa väitetään, että noin kolmasosa peleistä Wii-urheilu ja Wii Fit tarjota ”kohtalaista intensiteettiä”.

Kuntopelit eivät välttämättä tarjoa parhaita Wii-harjoituksia

Wisconsinin yliopiston La Crosse -liikunta- ja terveysohjelman 20-luvun alussa aloittaneita tutkimuksessa päädyttiin siihen, että juoksu ja askel-aerobic Wii Fit ovat paljon vähemmän liikuntaa kuin varsinainen juoksu ja step-aerobic. Vaikka he tarjoavat jonkin verran liikuntaa, se ei riittänyt ”ylläpitämään tai parantamaan sydän- ja hengityselinten kestävyyttä”. Mielenkiintoista on, että aikaisempi samasta paikasta tehty tutkimus osoitti sen Wii-urheilu on parempi harjoitus, ehkä siksi, että liikut enemmän, kun sinua ei pakoteta seisomaan Balance Boardissa.

Vaikka Wii Fit tarjoaa lievän harjoittelun, lopetat sen käytön

Mississippi-yliopiston apulaisprofessorin pienessä tutkimuksessa todettiin, että lapset saavuttivat ”merkittävän” aerobisen kunto kolmen kuukauden aikana, mutta hän havaitsi myös, että ne, jotka pelasivat Wii Fit aluksi 22 minuuttia päivässä olivat keskimäärin 4 minuuttia päivässä loppuun mennessä.

Fysioterapeutit rakastavat Wii: tä

Vaikka exergamesit eivät välttämättä ole paras tapa saavuttaa kuntoa, ne ovat osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi fysioterapeuteille, jotka näkevät Wii: ssä edullisen työkalusarjan. Tutkimuksessa todettiin, että Wii Fitin kanssa työskennelleet eläkeläiset voisivat parantaa tasapainoa, kun taas toisessa tutkimuksessa todettiin, että sama pätee hoidettaessa tasapainoon vaikuttavista ongelmista toipuvia lapsia. Wii: tä voidaan käyttää myös auttamaan Parkinsonin taudissa eläviä ihmisiä. Wii: n käyttö “Wiihabissa” on melko suosittua; siellä on jopa oma blogi.