Skip to content

TH- ja TD-HTML-taulukon tunnisteet: Mikä on ero?

20 de maaliskuu de 2021

Pöydät ovat jo pitkään saaneet huonoa räppää web-suunnittelussa. Monta vuotta sitten HTML-taulukoita käytettiin ulkoasuun, mikä ei tietenkään ollut sitä, mihin ne oli tarkoitettu. Kun CSS nousi yleiseen käyttöön verkkosivujen asetteluissa, ajatus ”pöydät ovat huonot” tarttui. Valitettavasti monet ihmiset ymmärsivät tämän väärin tarkoittaen, että HTML-taulukot ovat kaikki huonoja koko ajan. Näin ei ole lainkaan. Tosiasia on, että HTML-taulukot ovat huonoja, kun niitä käytetään muuhun kuin todelliseen tarkoitukseensa, taulukkotietojen (laskentataulukot, kalenterit jne.) Näyttämiseen. Jos rakennat verkkosivustoa ja sinulla on sivu, jolla on tällaisia ​​taulukkotietoja, älä epäröi käyttää sivullasi HTML-taulukkoa.

Mitä

ja

tekevät?

-tunniste tai ”table data” -tunniste luo taulukon solut HTML-taulukon taulukkoriville. Tämä on HTML-tunniste, joka sisältää tekstiä ja kuvia. Pohjimmiltaan tämä on taulukon työhevostunniste. Tunnisteet sisältävät HTML-taulukon sisällön.

-tunniste tai ”taulukon otsikko” on samanlainen kuin

monin tavoin. Se voi sisältää samantyyppisiä tietoja (vaikka et laittaisikaan kuvaa

: een), mutta se määrittää kyseisen solun taulukon otsikkona.

Suurin osa verkkoselaimista muuttaa fontin painon lihavoitavaksi ja keskittää solun sisällön. Voit tietysti käyttää CSS-tyylejä saadaksesi taulukon otsikot ja tunnisteidesi sisällön näyttämään millä tahansa tavalla, jonka haluat niiden näyttävän renderoidulla verkkosivulla.

Milloin sinun tulisi käyttää

pikemminkin kuin

?

-tunnistetta tulisi käyttää, kun haluat määrittää solun sisällön kyseisen sarakkeen tai rivin otsikkona. Taulukon otsikkosolut löytyvät tyypillisesti taulukon yläosasta tai sivulta – periaatteessa sarakkeiden yläosassa olevat otsikot tai otsikot vasemmalla tai rivin alussa. Näitä otsikoita käytetään määrittämään, mikä on niiden alapuolella tai vieressä oleva sisältö, mikä helpottaa taulukon ja sen sisällön helpompaa tarkastelua ja käsittelyä nopeasti.

Älä käytä

muotoilla solusi. Koska selaimet näyttävät yleensä taulukon otsikkosoluja eri tavoin, jotkut laiskat web-suunnittelijat voivat yrittää hyödyntää tätä ja käyttää tunnistetta, kun he haluavat sisällön olevan rohkea ja keskitetty. Tämä on huono useista syistä:

  1. Et voi luottaa siihen, että verkkoselaimet näyttävät aina sisältöä tällä tavalla. Tulevat selaimet saattavat muuttaa väriä oletuksena tai tehdä mitään visuaalisia muutoksia -sisältöön. Älä koskaan luota pelkästään selaimen oletustyyleihin, äläkä koskaan käytä HTML-elementtiä sen oletusarvoisen ulkonäön vuoksi.
  2. Se on semanttisesti virheellinen. Tekstiä lukevat käyttäjäagentit voivat lisätä kuuluvan muotoilun, kuten ”rivin otsikko: tekstisi”, osoittamaan, että se on -solussa. Lisäksi jotkut verkkosovellukset tulostavat taulukon otsikot jokaisen sivun yläosaan, mikä aiheuttaisi ongelmia, jos solu ei oikeastaan ​​ole otsikko, vaan sitä käytetään vain tyylisistä syistä. Alarivi – tunnisteiden käyttäminen tällä tavalla voi aiheuttaa esteettömyysongelmia monille käyttäjille, etenkin niille, jotka käyttävät avustettuja laitteita päästäksesi sivustosi sisältöön.
  3. Sinun tulisi käyttää CSS: ää määrittämään, miltä solut näyttävät. Tyylin (CSS) ja rakenteen (HTML) erottaminen on ollut paras käytäntö web-suunnittelussa monien vuosien ajan. Käytä jälleen kerran, koska solun sisältö on otsikko, ei siksi, että pidät tavasta, jolla selain todennäköisesti renderöi kyseisen sisällön oletuksena.