Skip to content

Thunderbolt 3: n 6 parasta käyttöä

20 de maaliskuu de 2021

Laaja valikoima oheislaitteita voi muodostaa yhteyden tietokoneeseesi Thunderbolt 3 -portin kautta. Kuten nimestä käy ilmi, Thunderbolt on nopea, mutta mikä tärkeintä, Thunderbolt 3 -portti on monipuolinen ja käyttää yhteistä USB-C-liitintä yhteyden muodostamiseen useimpiin laitteisiin.

Tässä tutkitaan kuusi parasta tapaa, joilla voit käyttää Thunderbolt-porttia yhteyden, nopeuden ja mukavuuden parantamiseksi.

Yhden tai useamman näytön kytkeminen

Thunderbolt 3 tukee useiden näyttöjen liittämistä tietokoneeseen lähettämällä videoita Thunderbolt-kaapelin kautta DisplayPort 1.2 -videostandardien avulla. Tämän avulla voit liittää minkä tahansa näytön, joka käyttää DisplayPortia tai yhtä yhteensopivista yhteystyypeistä, kuten mini DisplayPort.

Thunderbolt 3 tukee kahden 4K-näytön yhdistämistä nopeudella 60 kuvaa / s, yhden 4K-näytön yhdistämistä nopeudella 120 kuvaa / s tai yhden 5K-näytön yhdistämistä nopeudella 60 kuvaa / s.

Jos haluat käyttää yhtä Thunderbolt-liitäntää useiden näyttöjen liittämiseen, tarvitset Thunderbolt-yhteensopivan näytön, joka kykenee kulkemaan Thunderbolt-yhteyden läpi (siinä on pari Thunderbolt-merkittyä porttia) tai Thunderbolt 3 -telakointiaseman.

Thunderboltin videotemput eivät lopu liittämällä DisplayPort-yhteensopivia näyttöjä. Oikeilla kaapelisovittimilla tuetaan myös HDMI-näyttöjä ja VGA-näyttöjä.

Suorituskykyinen verkko

Kaikissa muodoissaan Thunderbolt tukee Ethernet-verkkoprotokollia. Tämä ei tarkoita vain sitä, että voit muodostaa yhteyden Thunderbolt – Ethernet -sovitinkaapelilla 10 Gt: n Ethernet-verkkoon, vaan myös, että voit yhdistää vain Thunderbolt-kaapelilla kaksi enintään 10 Gb: n tietokonetta huippunopeassa vertaisverkossa. vertaisverkko.

Vertaisverkkoyhteyden käyttäminen on loistava tapa kopioida suuri määrä tietoja nopeasti kahden tietokoneen välillä, esimerkiksi kun päivität uuteen tietokoneeseen ja sinun on siirrettävä vanhat tiedot toiselle. Tämä tarkoittaa, että kopioinnin päättymistä ei enää tarvitse odottaa yön yli.

Thunderbolt-pohjainen tallennus

Thunderbolt 3 tarjoaa jopa 40 Gbps: n tiedonsiirtonopeuden, mikä tekee siitä erittäin houkuttelevan tekniikan tehokkaisiin tallennusjärjestelmiin.

Thunderbolt-pohjaisia ​​tallennusjärjestelmiä on saatavana monissa muodoissa, mukaan lukien yksittäisväylällä toimivat laitteet, joita voidaan käyttää tietokoneen käynnistämiseen. Tämä yleensä lisää mukavasti levyn suorituskykyä verrattuna siihen, mikä on sisäisesti käytettävissä sisäisillä käynnistysasemilla.

SSD-asemia ja erilaisia ​​RAID-kokoonpanoja käyttävät monipaikalliset kotelot voivat parantaa levyn suorituskykyä multimediaprojektien tuottamiseen, muokkaamiseen ja tallentamiseen tarvittavalla nopeudella.

Ehkä tarpeisiisi liittyy enemmän tallennustilan määrää ja luotettavuutta. Thunderbolt 3: n avulla voit käyttää suurta määrää suhteellisen halpoja levyasemia suuren peilattujen tai muuten suojattujen tietojen tallennusalueen luomiseksi. Kun tietojenkäsittelytarpeesi edellyttävät erittäin paljon tallennustilaa, Thunderbolt 3 voi auttaa vastaamaan niihin.

USB-pohjainen tallennustila

Thunderbolt 3 sisältää myös tuen USB 3.1 Gen 2: lle sekä aiemmille USB-versioille.

USB 3.1 Gen 2 tarjoaa jopa 10 Gbps: n yhteysnopeuden, joka on yhtä nopea kuin alkuperäinen Thunderbolt-määritys ja on varmasti tarpeeksi nopea useimpiin yleiskäyttöön tarkoitettuihin tallennustiloihin ja ulkoisiin liitäntätarpeisiin.

Liitännät USB-pohjaisiin laitteisiin käyttävät vain tavallista USB-C-kaapelia, joka sisältyy joskus USB-oheislaitteisiin. Tämä yhdessä USB 3.1 -oheislaitteiden alhaisempien kustannusten kanssa tekee Thunderbolt 3 -portista erittäin toivottavaa.

10 Gbps: n USB 3.1 Gen 2 -nopeudet tekevät myös tätä tekniikkaa käyttävistä tallennusjärjestelmistä houkuttelevia, koska niillä on kaistanleveys, jotta SATA III -yhteyksiä käyttävät SSD-asemat voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Tämän tyyppinen liitäntä on myös hyvä valinta kahden levyn RAID-koteloille tavallisille levyasemille ja SSD-asemille.

Ulkoinen grafiikka

Meillä on taipumus ajatella Thunderbolt 3: ta vain yksinkertaisena kaapelina, joka voi toimia suurilla nopeuksilla. Mutta Thunderbolt-portin takana oleva tekniikka perustuu PCIe 3 (Peripheral Component Interconnect Express) -väyläjärjestelmään, jota käytetään tietokoneosien liittämiseen.

Yksi komponentti, joka käyttää yleisesti tätä yhteyden muotoa, on tietokoneen sisällä oleva näytönohjain tai näytönohjain. Se kytketään tietokoneen PCIe-liitännän kautta, joten se voidaan liittää myös ulkoisesti käyttämällä PCIe-laajennusalustaa Thunderbolt 3 -liitännällä.

Kun sinulla on mahdollisuus liittää ulkoinen näytönohjain tietokoneeseen, voit päivittää grafiikkasi helposti. Tämä on erityisen kätevää kannettavien tietokoneiden ja all-in-one-tietokonejärjestelmien kanssa, joiden päivittäminen on tunnetusti vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Ulkoisen näytönohjaimen lisääminen on vain yksi tapa, jolla tämä tekniikka voi olla hyödyllistä. toinen on ulkoisen grafiikkakiihdyttimen käyttö, joka toimii ammattisovellusten kanssa nopeuttaakseen tiettyjä monimutkaisia ​​tehtäviä, kuten renderöinti kolmiulotteisessa mallinnuksessa, kuvantamisessa ja filmografiassa.

Telakointi

Ajattele Thunderbolt-telakkaa porttimurtolaatikkona. Se tekee kaikista Thunderboltin tukemista porttityypeistä saatavana yhdessä ulkoisessa laatikossa.

Telakoita on saatavana eri numeroilla ja tyyppisillä porteilla. Useimmissa tapauksissa telakalla on useita USB 3.1 -portteja, DisplayPort, HDMI, Ethernet, äänilinjan sisään- ja ulostulo, optinen S / PDIF ja kuulokkeet sekä Thunderbolt 3 -portti, jotta voit ketjuttaa lisää Thunderbolt-laitteet.

Telakanvalmistajilla on oma sekoitus portteja. Jotkut lisäävät vanhempia FireWire-liitäntöjä ja kortinlukijapaikkoja, joten kannattaa tutustua kunkin valmistajan tarjoamiin portteihin, joita tarvitset eniten.

Telakat tarjoavat myös monipuolisuuden tarjoamalla enemmän yhteyspisteitä, joita voidaan käyttää samanaikaisesti. Tämä poistaa myös tarpeen liittää ja irrottaa useita kaapelisovittimia tällä hetkellä tarvitsemiesi oheislaitteiden liittämistä varten.