Skip to content

Tiedätkö kaikki keinot poistaa CD / DVD Macista?

19 de maaliskuu de 2021

Olet ehkä huomannut, että vanhemmista Mac-tietokoneista, joissa on sisäänrakennetut optiset asemat CD- tai DVD-levyjen lukemista ja kirjoittamista varten, näyttää puuttuvan pari asiaa, jotka ovat hyvin yleisiä tietokoneissa käytetyille optisille asemille: ulkoinen poistopainike ja manuaalinen hätäpoistojärjestelmä .

Jos käytät ulkoista Apple USB SuperDrive -ohjelmaa, huomaat, että sillä ei ole myöskään mitään mekaanista poistokapasiteettia. Ne, jotka käyttävät ulkoisia CD / DVD-soittimia muilta valmistajilta, löytävät tavalliset poistojärjestelmät paikoillaan ja valmiina käyttöön tarvittaessa.

Optisen aseman poistopainike lähettää laitteelle signaalin, joka saa lokeron avautumaan tai että korttipaikan latausasema sylkii ulos CD- tai DVD-levyn. Siinä tapauksessa, että optisen aseman moottori ammutaan eikä CD / DVD-soittimeen tule virtaa, on myös hätäpoistoreikä. Reiän avulla voidaan painaa reikään ohut teräslanka, yleensä kätevä paperiliitin. Tämä saa optisen aseman poistojärjestelmän tarttumaan ja pakottamaan CD- tai DVD-levyn ulos asemasta.

Macin optisilla asemilla ei ole näitä kahta perusominaisuutta, tai jos ne ovat läsnä, Applen suunnittelijat piilottavat ne varovasti varmistaakseen Macin yhtenäisen ilmeen. Toisin sanoen tapaus muotoilun trumpinoimisesta.

Vaikka suunnittelijat olivat halukkaita sulkemaan silmänsä jumittuneen levyn poistamisen ongelmasta, sähkö- ja mekaaniset insinöörit tarjosivat vaihtoehtoisia tapoja saada jumissa oleva CD- tai DVD-levy Macin optisesta asemasta.

Tässä oppaassa tarkastellaan neljää erilaista tapaa pakottaa Mac poistamaan jumissa oleva optinen levy. Onneksi ainakin yksi näistä menetelmistä toimii sinulle.

Kuinka voin poistaa CD-levyn Macistani?

Laitoin CD-levyn Maciini, enkä voi nyt selvittää, kuinka se poistetaan. Missä on poistopainike?

Applen suunnittelijat ovat poistaneet fyysisen poistopainikkeen ja sisällyttäneet poistotoiminnon Maciin ja itse käyttöjärjestelmään, jolloin voit käyttää erilaisia ​​menetelmiä optisen levyn poistamiseksi tarvitsematta viipyä painikkeilla tai pahemmassa tapauksessa paperiliittimellä. hätäpoistoreikä.

Suurin osa levyn poistomenetelmistä on ohjelmistopohjaisia, ja yksi niistä voi auttaa sinua irrottamaan itsepäinen optinen levy.

Poista juuttunut CD / DVD – poista juuttunut CD / DVD-levy terminaalilla

Yksi vähiten käytetyistä menetelmistä optisen levyn poistamiseksi on Terminal-sovelluksen kautta. Se on liian huono, koska Terminal tarjoaa muutamia ominaisuuksia, jotka puuttuvat muista menetelmistä. Jos sinulla on useita optisia asemia, käytettävissä oleva kokoonpano vanhemmalle juustoraastimelle Mac Pro, voit käyttää terminaalia poistamaan yhden tai toisen tai molemmat.

Terminaalin avulla voit myös määrittää sisäisen tai ulkoisen optisen aseman poistokomennon kohteeksi.

Terminalin toinen etu on, että toisin kuin jotkut muut poistovaihtoehdot jumissa olevan levyn poistamiseksi, Terminal ei vaadi Macin sammuttamista ja uudelleenkäynnistämistä.

Poista juuttunut CD / DVD-levy – poista juuttunut CD / DVD-levy OS X Boot Manager -ohjelmalla

Paikkojen lataamiseen tarkoitetuilla optisilla asemilla on ainutlaatuinen ongelma, joka voi ilmetä. Epäonnistunut poisto voi jättää Macin ajattelemaan, että asemassa ei ole optista levyä, mikä aiheuttaa yleisimmin käytettyjen poistokäskyjen olevan poissa käytöstä.

Useimmissa tapauksissa, kun päätät poistaa levyn korttipaikassa, joka lataa optista asemaa, Mac tarkistaa ensin, onko asemassa todella levyä. Jos sen mielestä levyä ei ole, se ei suorita poistokomentoa.

Jos näin tapahtuu sinulle, voit käyttää tätä hienoa temppua, johon Boot Manager kuuluu, pakottaaksesi optisen median helposti poistettavaksi.

Poista CD – Lisää valikkorivikohta CD- tai DVD-levyn poistamiseksi

Viimeinen vihje jumissa olevan materiaalin poistamiseksi optisesta asemasta on myös erittäin hyödyllinen tavanomainen tapa asettaa ja poistaa levyjä. CD- / DVD-levyn poistovalikon lisääminen Macin valikkoriville antaa sinun nopeasti poistaa kaikki Maciin liitetyt optiset asemat. Tämä sisältää useita sisäisiä tai ulkoisia asemia.

Ja koska komento on aina käytettävissä valikkoriviltä, ​​voit aina käyttää tätä komentoa riippumatta siitä, kuinka monta ikkunaa ja sovellusta sekoittaa työpöydääsi …