Skip to content

Tiedostohistorian käyttäminen Windows 10: ssä

1 de toukokuu de 2021

Windows 7: n jälkeen Microsoft on tarjonnut kätevän tavan varmuuskopioida tietosi tietokoneeseesi liitetylle ulkoiselle asemalle. Jos osaat käyttää tiedostohistoriaa, voit palauttaa poistetut asiakirjat, valokuvat, musiikin ja paljon muuta. On jopa mahdollista palauttaa tiedosto siihen, miltä se näytti tietyssä ajankohdassa. Tämän artikkelin ohjeet koskevat tietokoneita, joissa on Windows 10, Windows 8 ja Windows 7.

Mitä Windowsin tiedostohistoria tekee?

Tiedostohistoria ei tee täydellistä varmuuskopiota tietokoneestasi, mukaan lukien järjestelmätiedostot. Sen sijaan se seuraa käyttäjän tilien tietoja, kuten asiakirjoja, valokuvia ja videokansioita. Kun esimerkiksi tallennat muutoksia asiakirjaan, Tiedostohistoria päivittää ulkoisen aseman tiedoston. Voit valita, kuinka usein tiedostohistoria tarkistaa muutokset ja kuinka kauan se pitää kiinni tiedoista.

Microsoft

Kuinka käyttää Windowsin tiedostohistoriaa

Aloita Windows-tiedostojen varmuuskopiointi Tiedostohistoria-työkalulla:

 1. Varmista, että tietokoneeseen on kytketty ulkoinen kiintolevy. Suosittelemme vähintään 500 Gt: n asemaa, jotta voit säilyttää useita varmuuskopioita tiedostoistasi ja käyttää useita aiempia versioita kohteista, jotka muuttuvat usein.

  Ulkoinen kiintolevy kytkettynä kannettavaan tietokoneeseen

  Numbeos / Getty Images
 2. Avaa Windowsin asetukset ja valitse Päivitys ja suojaus.

  Avaa Windowsin asetukset ja valitse Päivitys ja suojaus.

 3. Valitse Varmuuskopioida vasemmassa navigointipaneelissa ja valitse sitten Lisää asema alla Varmuuskopiointi tiedostohistorian avulla.

  Valitse vasemmalla olevasta navigointipaneelista Varmuuskopiointi ja valitse sitten Varmuuskopiointi tiedostohistorian avulla Lisää asema.

 4. Valitse asema, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.

  Valitse asema, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.

Jos haluat vain luoda varmuuskopioratkaisun äläkä koskaan ajattele sitä uudelleen, olet valmis. Pidä vain ulkoinen asema kytkettynä tietokoneeseen tai liitä se niin usein, niin saat varmuuskopion kaikista henkilökohtaisista tiedostoistasi. Näet nyt aktiivisen liukusäätimen, joka on merkitty Varmuuskopioi tiedostoni automaattisesti alla Varmuuskopiointi tiedostohistorian avulla.

Sinun pitäisi nyt nähdä aktiivinen liukusäädin, jonka nimi on Varmuuskopioi tiedostoni automaattisesti Varmuuskopiointi-kohdasta Tiedostohistoria-sovelluksella.

Tiedostohistorian mukauttaminen Windows 10: lle

Voit mukauttaa edelleen tiedostohistoriaa seuraavasti:

 1. Valitse Lisää vaihtoehtoja alla Varmuuskopiointi tiedostohistorian avulla.

  Valitse Lisää vaihtoehtoja kohdassa Varmuuskopioi tiedostohistoria.

 2. Valitse, kuinka usein haluat, että tiedostohistoria tallentaa uuden kopion tiedostoistasi. Oletusarvo on joka tunti, mutta voit asettaa sen tapahtumaan 10 minuutin välein tai kerran päivässä.

  Valitse, kuinka usein haluat, että tiedostohistoria tallentaa uuden kopion tiedostoistasi.

 3. Valitse, kuinka kauan haluat tallentaa tiedostohistorian varmuuskopiot. Oletusasetus on pitää ne ikuisesti, mutta jos haluat säästää tilaa ulkoisella kiintolevylläsi, voit poistaa varmuuskopiot joka kuukausi, joka toinen vuosi tai kun tilaa tarvitaan uusien varmuuskopioiden tekemiseen.

  Valitse, kuinka kauan haluat tallentaa tiedostohistorian varmuuskopiot.

 4. Vieritä alaspäin nähdäksesi luettelon kaikista kansioista, joiden tiedostohistoria varmuuskopioidaan. Jos haluat poistaa minkä tahansa näistä kansioista, napsauta niitä kerran. Lisää kansio valitsemalla Lisää kansio alla Varmuuskopioi nämä kansiot.

  Vieritä alaspäin nähdäksesi luettelon kaikista kansioista, joiden tiedostohistoria varmuuskopioidaan. Jos haluat poistaa minkä tahansa näistä kansioista, napsauta niitä kerran ja valitse Poista.

 5. Jos haluat lopettaa tiedostohistorian käytön, selaa varmuuskopiointiasetusten näytön alaosaan ja valitse Lopeta aseman käyttö alla Varmuuskopioi toinen asema.

  Voit lopettaa tiedostohistorian käytön valitsemalla Lopeta aseman käyttö Varmuuskopioi toiseen asemaan -kohdasta.

Kuinka palauttaa tiedostot tiedostohistoriaan

Palauta tiedostot kirjoittamalla Palauta tiedostosi Windowsin hakukentässä ja valitse Palauta tiedostot tiedostohistoriaan. Kun valitset haluamasi tiedoston, voit selata aikajanaa ja valita palautettavan tiedoston version.

Kirjoita Palauta tiedostot Windowsin hakukenttään ja valitse Palauta tiedostot tiedostohistoria.