Skip to content

Tiedostojen suojaaminen Truecryptillä

19 de maaliskuu de 2021

Huomaa, että TrueCryptin kehitys päättyi vuonna 2014. Vaikka voit vielä ladata sovelluksen ja käyttää sitä, sitä ei enää tueta ja se on todennäköisesti avoin monille tietoturvariskeille.

Avaa TrueCrypt ja luo uusi tiedostosäiliö

Kun olet asentanut TrueCryptin, käynnistä ohjelmisto ohjelmakansiostasi ja napsauta Luo äänenvoimakkuus -painike (kuvassa kuvakaappauksessa sininen selkeyden vuoksi) TrueCrypt-ohjelman pääikkunassa. Tämä avaa ”TrueCrypt Volume Creation Wizard”.

Ohjatun toiminnon kolme vaihtoehtoa ovat: a) luoda ”tiedostosäiliö”, joka on virtuaalilevy suojattavien tiedostojen ja kansioiden tallentamiseen, b) alustaa ja salata koko ulkoinen asema (kuten USB-muistitikku) tai c) salaa koko järjestelmäasema / osio.

Tässä esimerkissä haluamme vain, että sisäisellä kiintolevyllä on paikka arkaluontoisten tietojen tallentamiseen, joten jätämme ensimmäisen oletusasetuksen, Luo tiedostosäiliö, valittu ja napsauta Seuraava>.

Valitse Normaali tai Piilotettu äänenvoimakkuuden tyyppi

Kun olet valinnut tiedostosäiliön luomisen, sinut siirretään ”Volume Type” -ikkunaan, jossa voit valita luotavan salatun levyn tyypin.

Useimmilla ihmisillä on hieno oletusarvo Vakio TrueCrypt-äänenvoimakkuus tyyppi, toisin kuin toinen vaihtoehto, Piilotettu TrueCrypt-äänenvoimakkuus (valitse monimutkaisempi piilotettu vaihtoehto, jos saatat uskottavasti joutua paljastamaan salasanan, esimerkiksi kiristystapauksissa. Jos olet hallituksen vakooja, et todennäköisesti tarvitse tätä ”Kuinka” -artikkelia).

Klikkaus Seuraava>.

Valitse tiedostosäilön nimi, sijainti ja salausmenetelmä

Klikkaus Valitse tiedosto… valita tiedostonimi ja sijainti tälle tiedostosäiliölle, joka on itse asiassa kiintolevyllä tai tallennuslaitteessa oleva tiedosto.

Älä valitse olemassa olevaa tiedostoa, ellet halua korvata sitä uudella, tyhjällä säilöllä.

Klikkaus Seuraava>.

Seuraavassa ”Salausasetukset” -näytössä voit myös jättää oletussalaus- ja hajautusalgoritmin ja napsauttaa sitten Seuraava>. (Tämä ikkuna ilmoittaa, että Yhdysvaltojen valtion virastot käyttävät oletussalausalgoritmia AES salaamaan tietoja huippusalaiseen tasoon. Riittää minulle!)

Määritä tiedostosäiliön koko

Kirjoita salatulle säilölle tarvittava tila ja napsauta Seuraava>.

Tähän kirjoittamasi koko on todellinen koko, jonka tiedostosäiliö on kiintolevylläsi, riippumatta säilöön asettamiesi tiedostojen todellisesta varastotilasta. Suunnittele sen vuoksi TrueCrypt-tiedostosäiliön koko huolellisesti ennen sen luomista tarkastelemalla salaamiseen suunnittelemiesi tiedostojen kokoa ja lisäämällä sitten ylimääräistä tilaa täytteille. Jos teet tiedostokoon liian pieneksi, sinun on luotava toinen TrueCrypt-säilö. Jos teet sen liian suureksi, tuhlataan levytilaa.

Valitse salasana tiedostosäiliölle

Valitse ja vahvista salasanasi ja napsauta sitten Seuraava>.

Vinkkejä / huomautuksia:

Sen sijaan, että käyttäisit TrueCrypt-tiedostoa asetettaessa yksinkertaista salasanaa, käytä ainutlaatuista pitkää salasanaa, jonka muistat helposti, ja se sisältää myös monimutkaisen merkkikombinaation (esim. ”Ensimmäisen opettajanni nimi oli rouva Smith”).

TrueCrypt varoittaa, jos syötät salasanan, jossa on alle 20 merkkiä.

Jos unohdat salasanan, sitä ei voi hakea (se on ohjelman kohta loppujen lopuksi). Kuten TrueCrypt-kehittäjät toteavat: ”Ainoa tapa palauttaa tiedostosi on yrittää” murtaa ”salasana tai avain, mutta se voi viedä tuhansia tai miljoonia vuosia riippuen salasanan / avaintiedostojen pituudesta ja laadusta ohjelmistoissa / laitteiston tehokkuus ja muut tekijät. ” Toisin sanoen, valitse salasana, jota et unohda!

Anna salauksen aloittaa!

Tämä on hauska osa: nyt sinun tarvitsee vain siirtää hiirtä satunnaisesti muutaman sekunnin ajan ja napsauttaa sitten Muoto. Satunnaiset hiiren liikkeet auttavat lisäämään salauksen voimakkuutta. Ohjelma näyttää etenemispalkin, kun se luo säilön.

TrueCrypt ilmoittaa sinulle, kun salattu säilö on luotu. Tämän jälkeen voit sulkea ohjatun äänenvoimakkuuden luontitoiminnon.

Käytä salattua tiedostosäiliötä arkaluontoisten tietojen tallentamiseen

Klikkaa Valitse tiedosto… -painiketta ohjelman pääikkunassa avataksesi juuri luomasi salatun tiedostosäiliön.

Korosta käyttämätön asemakirjain ja valitse Mount avata kyseinen säilö tietokoneesi virtuaalilevynä (sinua pyydetään luomaan salasana). Säilösi asennetaan sitten asemakirjaimeksi tietokoneellesi ja voit siirtää suojattavat tiedostot ja kansiot kyseiseen virtuaaliasemaan. (Siirry esimerkiksi Windows-tietokoneella Oma tietokone -hakemistoon ja leikkaa ja liitä tiedostot / kansiot uuteen TrueCrypt-asemakirjaimeen, jonka löydät siellä.)

Varmista, että napsautat TrueCryptissa ”Irrota”, ennen kuin poistat salatut ulkoiset asemat, kuten USB-levyn.